Európai ​böngésző 6 csillagozás

Baranyai (b) András: Európai böngésző

A Vándor család nagy útra indul: bepakolnak kis autójukba, és körbeutazzák Európa nagyvárosait! Budapestről elmennek Rómába, onnan Párizsba, Londonba, Amszterdamba, majd Berlinbe! Mindenki talál magának valamit, ami érdekli, hiszen apa imád enni, anyát a híres épületek érdeklik, Bálintot a focicsapatok, Lea pedig királylánymániás. Ha jól megnézed a képeket, rengeteg mindent megtudsz ezekről a nagyvárosokról! Londonban ott van Shakespeare, a fehér nyúl az órával, a piros buszok és a királynő, Berlinben kolbászt esznek a Reichstag előtt a mezőn a punkok, Budapesten pedig a szemfülesek még Bali bácsit és Domát is felfedezhetik Puskás Öcsi és a pál utcai fiúk mellett…
Minden nemzet kicsit más: más a nemzeti étele, mások az utcán a zenészek, más meséket olvasnak – és persze minden fővárosnak megvannak a maga híres épületei! Keresd meg a könyv hátlapján szereplő kérdésekre a választ, és még sok-sok apróságot, mert minden kép rengeteg mulatságos és érdekes részletet rejt.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2014
12 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441417 · Illusztrálta: Baranyai (b) András

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

worsi P>!
Baranyai (b) András: Európai böngésző

Hát ez nagyon szuper! Magamtól nem vettem volna ki a könyvtárból, @paf találta, úgyhogy övé az érdem. Nem tudom, gyerekeknek mennyire élvezhető, szerintem nekik ez egy egyszerű böngészőkönyv. Nekem viszont nagyon tetszett, minden oldalon/városnál találtam újabb és újabb irodalmi meg zenei meg mindenféle utalásokat, amiért azt mondom, hogy ez bizony zseniális! Elsőnek a londoni képen fedeztem fel Mary Poppinst. De ott van Mr. Bean vagy a Beatles, egy hülyén sétáló bácsi (https://www.youtube.com/watch…), és sorolhatnám. Még Amélie és Nino is benne vannak a párizsi képen! A budapestin meg Boribon és Annipanni, meg Toldi Miklós!
Szóval kedves szülők, tessék ezt a könyvet levenni a polcról és alaposan végignézni, mikor a gyerekek alszanak.

3 hozzászólás
Lady_L>!
Baranyai (b) András: Európai böngésző

Nagyon-nagyon-nagyon szeretem ezt a könyvet, meg a zuram is, meg a pulya is. Nem tudom, hány éveseknek készült, de mindenki megtalálja benne a maga vigyorognivalóját, naponta többször is előkerül és több hónap után sem untuk még meg, sőt.

54 hozzászólás
Kriszta I>!
Baranyai (b) András: Európai böngésző

Hát ez nagyon jó! @Lady_L értékelése miatt vettem meg és tényleg olyan vicces, mint ahogy mondja!
Hat európai fővárost mutat be a könyv és mindenhol tök jó poénok vannak elrejtve, úgy mint híres emberek, irodalmi és mesehősök, foci, nemzeti jelképek, japán turisták, a csavargó kutya… stb. :) Mondjuk ezek inkább nekünk nagyoknak poénosak, de szerintem a gyerkőcök is díjazni fogják a könyvet, mert jó sok böngésznivaló akad rajta.

7 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Guido Wandrey: Egy nap a vidámparkban
Móra Ferenc: Zengő ABC
Dániel András: Egy kupac kufli
Berg Judit: Maszat játszik
Bartos Erika: Bogyó és Babóca kertészkedik
Marék Veronika: Boribon focizik
Agócs Írisz: Kicsi, nagy
Kiss Ottó: Ati a tükör mögött
Kormos István: Mese a két kicsi ökröcskéről
Radvány Zsuzsa: Kicsi vagyok én