Wonderland 27 csillagozás

Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

Ádám ​már gyerekként arról álmodozott, hogy egyszer híres rocksztár lesz. De ahhoz, hogy ez valóra válhasson, előbb meg kellett ismernie Dogit. Miután egymás mellé keverednek a suli udvarán, a két fiú hamar rájön: nemcsak a zene iránti rajongás közös bennük, de személyiségük is kiegészíti egymást. Ádám érzékeny és kreatív, míg Dogi vérbeli showman, aki épp eléggé gátlástalan ahhoz, hogy elérje, amit akar.
A két barát összehoz egy amatőr zenekart, amely néhány klubkoncert után igazi közönségkedvenccé válik. A sikerrel együtt persze a jóakarók, az irigyek, a mentorjelöltek és a nagy riválisok is feltűnnek az életükben, így miközben Dogiék a budapesti klubokból feljutnak a legnépszerűbb fesztiválok nagyszínpadaira, a barátságuk is komoly szakítópróba elé kerül.
Vajon megéri mindent feladni egy álomért?
Ádámnak döntenie kell, mi az, ami igazán fontos a számára.
De bárhogy is dönt, onnan már nincs visszaút

A Wonderland a 2000-es évek elejének underground… (tovább)

>!
312 oldal · ISBN: 9789633106921
>!
308 oldal · ISBN: 9789633106297

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

efenera>!
Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

„Csodálatos, derűs, napfényes, kora tavaszi nap volt, de az is lehet, hogy kurvára hideg volt, én mondjuk pont leszartam.”

Gyerekek… Mi ez a nagyon kevés százalék erre a könyvre??? Komolyan nem értem! Az első sorától az utolsóig imádom!!!! Azonnal magával ragadott, a nyelvezete pedig egyszerűen tökéletes!!!! oké az etalon kifejezés hiányzott :'D
Teljesen vissza repültem az időben, és wááá, hihetetlen mód adta át az akkori underground nálam inkább hiphop (pl: norba, nks, akkori hősök), néha irie maffia, egy két d'n'b party aztán brutál, majd robotrock partyk feelingjét! Rendben, Ádika nem látott a szemétől – ahogy én sem –, rendesen megdöbbentem én is, de aztán persze kitisztult a kép! Nem is tudom mit írhatnék, újra éltem 15-21 éves koromat. Sok ZP, rengeteg dürer kert, néhány kék lyuk, egy-két normafa és sok más random helyszín, Corvin tető, Bástya, K2, stb.
Az egész nálam egy baromi nagy nosztalgia volt, holt biztos, hogy kölcsön adom az akkori baráti társaság még aránylag könnyen megközelíthető részének! ;)

ziara>!
Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

Érdekes, számomra ismeretlen világba kalauzolt el ez a könyv. Nem egy irodalmi műremek, de nem is akart az lenni. Pont az, ami.

tamtimi>!
Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

Hát nem is tudom… A történet szerintem rendesen fel volt építve, amit tudni kellett, hogy megértsük, azt tudtuk, ami érdekelhetett azt is elmondták. Viszont. Nagyon zavaró volt, hogy ennyire ugrált az időben. Néha nehéz volt eldönteni, hogy akkor most melyik rész mi előtt vagy után volt.
Maga a történet se igazán az én stílusom, nagyon nehezen haladtam vele. Számomra ez egy olyan könyv, amit nem feltétlenül bántam volna, ha nem olvashatom el.

agnesho>!
Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

Tudjátok, hogy imádom a magyar könyveket. Tudjátok, hogy megveszettül tudok szeretni olyan történeteket, melyek valósághűek, hétköznapiak, nincs benne giccs és rózsaszín köd, hanem tényleg a csúf, ámbár sokszor számomra nagyon is szerethető magyar valóságban játszódnak. A Wonderland egy ilyen regény. Már az első oldalaktól imádtam, és a vége pedig akkorát ütött, olyan szinten elgondolkodtatott, hogy alig volt erőm felocsúdni ebből a kábulatból.
A regény további részei is ilyen nagyon realista lábakon állnak, miközben betekintést nyerhetünk, milyen is lehet híressé válni egy hobbizenekarral. De a történet legfőképpen mégsem ennek a bemutatásáról, sokkal inkább a háttérben játszódó hétköznapi életről szól, és arról, milyen érzelmi mélységeken és magaslatokon megy át az ember. Úgy érzem, valójában maga Ádám, Dogi és Szandra hármasáról szólt ez az egész elsősorban, és annak ellenére, hogy láthattuk a zenekar fejlődését, tulajdonképpen magát az emberi természetet mutatja be a regény. A bukásról, a sikerekről, arról, hogy nem tudunk örülni sokszor még a jónak se, mert mindig ott az a kis félelem bennünk, hogy mindez csak egy illúzió.

Bővebben: https://lapozz.wordpress.com/2016/03/17/baranyai-akos-a…

zakkant>!
Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

A kezdő zenészeknek és a zeneszeretőknek kötelező olvasmányként is fel lehetne írni a Wonderlandet, de azoknak a laikusoknak is rengeteg érdekes backstage momentumot ad, akik még csak kacérkodnak a gondolattal, hogy belevágjanak a klubéletbe. Elég sok tanulságról olvasni a könyvben, amit Ádám ballépései vagy éppen sikerei révén biztos, hogy másoknak is tudnak majd elgondolkoznivalóval szolgálni.

A történet fő momentuma a Dogival való barátság alakulása, de persze sokat figyelmet kap a Szandrával való kapcsolat a zenekar élete és karrierje mellett. Ádám és haverja közötti kapcsolat nagyon érdekes, és most, hogy befejeztem a könyvet és eltelt néhány, nap én is jobban végiggondoltam a befejezést, és már megértem Ádám döntését.

A főszereplő Ádám egy szimpatikus figura volt, drukkoltam neki végig a történetben, de sajnos a naivsága felett nem tudtam szemet hunyni. Ő magát is sokszor lúzernek tartja, és talán ha nem lenne ennyire önbizalomhiányos akkor minden másképp alakult volna. De pont ezért volt szerethető, mert olyan mint bárki más. Hajtja a lelkesedés, hisz a dolgokban, sokat feszkózik a fellépések előtt, nem szeretne a középpontban lenni, de emellett megbízható és leginkább a háttérben van inkább. Ellenben Dogi, aki nekem sokszor inkább tűnt sokszor idegesítő figurának, akit a simlis ügyeivel együtt legszívesebben én is pofánvágtam volna jó sokszor (ahogy Ádám is megteszi, nem is egyszer. De, hogy miért az maradjon a könyv titka… ;) ).

Ha szeretnél egy nagyon zenei, és nagyon fiatalos könyvet olvasni, ahol van bőven tombolás, eufória, mélypont, siker, elkeseredettség, öröm, buktatók, és nagy pillanatok, akkor vedd meg a Wonderlandet mert ennek a zenekarnak a története jó iskolapéldája a magyar zenei iparról. Nem egyszerű elindulni, nem egyszerű fennmaradni és a hirtelen jött siker sok embert megváltoztat, és nem éppen a jó irányba. Hogy Ádám, és Dogi melyik irányba haladt és jól döntött-e, amikor a siker felé vagy éppen a feledés homályába lépett, azt mindenki döntse el maga az olvasás után.

Engem magával rántott, és sokszor le is húzott a könyv, mert nem csupa vidámság a tartalma. De azt hiszem ez ilyen, hiszen akármilyen pályát választunk, akkor mindegyikben vannak buktatók.

Bővebben a blogon: http://zakkantolvas.blogspot.hu/2015/06/angyalosy-eszte…

Alison>!
Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

Nem tudom miért, de már az első fejezetektől kezde nagyon közel állt a szívemhez. Pedig az én életem sehogy sem illik bele, de mégis úgy érzem, hogy néha megláttam magam benne.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

Ez a könyv a zenekari titkok elmesélésén túl szerelemről, barátságról, útkeresésről és a huszonévesek önmegvalósításáról, no meg annak a nehézségéről szólt. Fontos témákba kapott bele a szerzőpáros, olyan dolgokat említett, amikről beszélni kell. Csak azt sajnálom, hogy nem sikerült mindig minőségi módon tálalni a történetet.

Kinek ajánlom elolvasásra? Elsősorban zeneőrülteknek és azoknak, akik kíváncsiak, mi van a kulisszák mögött.

http://media-addict.hu/2015/06/04/konyvkritika-baranyai…

Zsolt_Beke IP>!
Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

Életképes magyar szórakoztató irodalom. Néha úgy jól esett volna egy-két mixtape a könyvhöz mellékelve. :)

Melanibvb>!
Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

A könyv tele van szimpatikus szereplőkkel.
Dogi, a célratörő, falon is átmenő haver, aki épp annyira idegesítő, mint amennyire szívbe zárható figura.
Szandra, a támogató szerelem, a gondoskodó, szárnyát bontogató nő, aki rengeteget megtesz élete párjáért.
Ádám, a mi kis főszereplőnk. A félénk álmodozó, a földhözragadt, kedves, naiv Ádám, aki annyira megy, és annyira szeretné, hogy nem tudja megélni az adott pillanatot. Elengedi a boldogságot. Rengeteget botladozik, tanul, fejlődik.
A könyv végére persze felnő, és felismeri a saját boldogságát. Nem azt, ami a többieket boldoggá teszi, hanem azt, ami őt emeli az égig.
Szerettem a gondolatait egyébként.
A zenekari tagokat is nagyon csíptem, hiába csak mellékszereplőként kaptak helyet, annyira karizmatikus emberek voltak (az amerikai nagymenő, aki ki tudja miért tért vissza az országba, és a magyar körökben elismert, régi motoros, aki ki tudja miért kezd taknyosokkal…).
Nem vagyok zenész, csak zenekedvelő, és ennyi épp elég volt ahhoz, hogy szeressem azokat a részeket is, amik nem az emberi kapcsolatokat és Ádám érzelmi világát boncolgatták, hanem a zenekari életet.
Szerettem.

Antal_Bogi>!
Baranyai Ákos – Angyalosy Eszter: Wonderland

Nagyon jó döntés volt megvenni az antikváriumban ezt a könyvet. Imádtam az első sorától az utolsóig


Népszerű idézetek

sencs>!

Ezt szeretik, ezt is várják el a kedvencüktől az emberek: hogy egyszerre legyen közvetlen és megközelíthetetlen. Ugyanolyan, mint ők, de közben mégis valahogy egészen más.

271. oldal

Andrew_N_Bagman P>!

A zenéink valahogy többnek tűntek, mint a részletek összessége.

149. oldal

sencs>!

– Tegyél még rá!
Fogalmam sincs, hogy a hangerőre vagy a pörköltre gondolt.

135. oldal

annasimple>!

Megpróbáltam nekigyürkőzni, hogy végre szavakba öntsem, de egyáltalán nem volt könnyű dolgom. Fogalmam sem volt, hogyan magyarázhatnám el bárkinek a szorongást, ami állandóan ott volt bennem.

196. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Bábel
Baráth Viktória: Első tánc
Lévai Balázs: Beállás
Morsányi Bernadett: A sehány éves kisfiú és más (unalmas) történetek
Őz Zsolt: Rakenroll
Marton László Távolodó: Folyamatos múlt
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal
Sarah Dessen: Figyelj rám!