Egy ​ígéret földje 12 csillagozás

Barack Obama: Egy ígéret földje

Érdekfeszítő, ​mélységesen személyes vallomás a történelmi pillanatokról közvetlen közelről – az elnöktől, aki mindannyiunkat arra inspirált, hogy higgyünk a demokrácia erejében

Barack Obama izgalmas, nagy várakozással övezett elnöki memoárjának első kötetében elmeséli valószínűtlen útjának történetét, amely során az identitását kereső ifjúból a szabad világ vezetőjévé lett. Megdöbbentően személyes részletekbe enged betekintést politikai tanulmányai és történelmi jelentőségű elnöksége első ciklusának ikonikus pillanatait – a drámai átalakulás és zűrzavar időszakát – bemutató írásában.

Obama végigkalauzolja az olvasót azon a lenyűgöző pályán, amelyet a legkorábbi politikai törekvéseitől kezdve a döntő jelentőségű, a választók aktivizálásának köszönhető iowai jelölőgyűlésen aratott győzelemig befutott, majd a 2008. november 4-i vízválasztó éjszagáig, amikor az Egyesült Államok 44. elnökévé választották, és ezzel ő lett az első afroamerikai, aki az ország legmagasabb… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2020
850 oldal · ISBN: 9789635650699 · Fordította: Pétersz Tamás, Darnyik Judit, Kenyeres Anna
>!
HVG Könyvek, Budapest, 2020
760 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635650057 · Fordította: Pétersz Tamás, Darnyik Judit, Kenyeres Anna

Enciklopédia 4


Kedvencelte 5

Most olvassa 74

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 189

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DarnyikJudit>!
Barack Obama: Egy ígéret földje

Egy lenyűgöző személyiség lenyűgöző írása. Megtiszteltetés volt ennek a kivételes embernek a gondolatait tolmácsolni, lehengerlő az intellektusa, a tapasztalata, az őszintesége. Annyira élő az egész, hogy a könyv olvasása során magunk is ott baktatunk megnyújtott lépteit kísérve a Fehér Ház folyosóin, elkísérjük őket a Déli Pázsiton, amint feleségével, lányaival és kutyájukkal esti sétára indulnak, ott ülünk mellette a végtelenül hosszú tengerentúli repülőutakon az elnöki különgépen, szinte halljuk az egyébként csak a médiából ismert csúcsvezetők hangját, látjuk az arckifejezésüket, amint elhangzik egy-egy emlékezetes párbeszéd.

Az is megtiszteltetés számomra, hogy fordítóként részt vehettem a magyar változatot életre hívó, nem mindennapi csapatban, precíz és lelkiismeretes, lelkes és találékony fordítótársaimmal, Pétesz Tamással és Kenyeres Annával együtt.

A fordítás általában magányos tevékenység, de ebben az esetben olyan rövid idő alatt kellett olyan gigászi mennyiséget nehezített pályán, szigorú titoktartás mellett magyarra átültetnünk, hogy csakis ennek a csapatnak a szoros összefogásával volt lehetséges. Mindvégig éreztem, hogy mindenki egy közös nagy célért küzd: hogy kiváló könyvet hozzunk létre. Hogy magyarul is úgy szólaljon meg a sztori, a szerző hangja, mint a fejünkben, amikor angolul olvassuk. Reméljük, sikerült. Győződjetek meg róla a saját szemetekkel!

9 hozzászólás
TheRiddler P>!
Barack Obama: Egy ígéret földje

Ilyen csoda, mint amilyen Barack Obama, 100 évente egyszer születik, igenis illik ünnepelni. Ez a memoár jeles példája annak, hogyan lehet egy ekkora volumenű tett-özönt úgy előadni, hogy az mégis szerény maradjon.

Barack Obama a nép elnöke, függetlenül attól, hogy milyen a politikai nézeted vagy éppen nemzetiséged.

Barack Obama az, akinek elnöksége alatt ittuk minden szavát.

Barack Obama az, aki egy közülünk.

Barack Obama az, aki most írt egy olyan memoárt, hogy a szemem könnybe lábadt.

Barack Obama az, akiből sosem elég.

Zseniális.


Népszerű idézetek

nono22>!

Megízleltem a kudarcot, és meg kellett tanulnom összekapni magam, hogy egyesíthessem azokat, akik megbíztak bennem. Annyi elutasításban és sértésben volt részem, hogy végül már nem féltem tőlük.

29. oldal

nono22>!

Talán azt gondolod, nem állsz készen, hogy majd alkalmasabb időpontban lépsz. De nem te választod meg az időpontot. Az időpont választ téged. Vagy megragadod azt, amiről később talán kiderül, hogy az egyetlen esélyed volt, vagy kész vagy azzal a tudattal élni, hogy elszalasztottad a lehetőséget.

84. oldal

nono22>!

Azért tudom megőrizni a reményt, mert megtanultam, hogy hihetek a honfitársaimban, különösen a következő nemzedékben. Nekik már ösztönös meggyőződésük, hogy minden ember egyenlő. Ők már mindenáron meg akarják valósítani a szüleiktől és a tanáraiktól tanult elveket- miközben az idősebb nemzedék talán még maga sem hitt a saját tanításában.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyenlőség · remény
AMacska>!

Nem te vàlasztod meg az időpontot. Az időpont választ téged.

84. oldal

nono22>!

Megértettem: már nem az a legnagyobb félelmem, hogy jelentéktelenségbe süllyedek, megragadok a szenátusban vagy akár elveszítem az elnökválasztást.
A félelem abból a felismerésből fakadt, hogy akár nyerhetek is.

90. oldal

nono22>!

Ha győzünk, az azt jelenti, nem vagyok egyedül abban a hitben, hogy a világnak nem kell hideg, könyörtelen helynek lennie, ahol az erős kifosztja a gyengét, ahol elkerülhetetlenül visszatérünk a táborokhoz és törzsekhez, ahol ellenségnek tekintjük az ismeretlent, és behúzódunk a barlangunkba a sötétség elől.

93. oldal

nono22>!

Egy választási küzdelemben, ahogy az életben is, vannak pillanatok, amikor egy kivételével hirtelen minden lehetséges út lezárul; amikor a lehetséges következmények széles skálája leszűkül az elkerülhetetlenre.

206. oldal

Benita>!

Aztán arra gondoltam, hogy még mindig hétvége van, és jól esne egy martini. Erre is az elnökség tanított meg: néha nem számít, milyen jó a munkafolyamat. Néha a helyzet egyszerűen el van cseszve, és a legjobb, amit tehetünk, hogy legurítunk egy pohár italt- és rágyújtunk egy cigarettára.

315. oldal, Harmadik rész/ Renegát (HVG, 2020)

Youditta >!

– Akkor az a kérdésem, miért te, Barack? Miért kell épp neked elnöknek lenned?
(…)
-… Azt tudom, hogy attól a naptól fogva, hogy felemelem a jobb kezem, és leteszem az elnöki esküt, a világ másképp tekint majd Amerikára. Tudom, hogy a gyerekek az ország minden részén – fekete gyerekek, latin-amerikai gyerekek, olyan gyerekek, akik nem tudnak beilleszkedni – másképp tekintenek majd saját magukra, kitágul a perspektívájuk, megsokszorozódnak a lehetőségeik. És ez önmagában…ez önmagában is megéri.

92-93. oldal

TheRiddler P>!

Beiratkoztam a Harvard Jogi Karára. És a történet itt kezd zavarossá válni a fejemben, az indítékaim ugyanis többféleképpen is értelmezhetők.


Hasonló könyvek címkék alapján

Michelle Obama: Így lettem
Richard Wright: Feketék és Fehérek
Marcia Mitchell – Thomas Mitchell: Egy kém az iraki háború ellen
Condoleezza Rice: Washingtoni emlékeim
Ronald Reagan: Egy amerikai élet
Sue Monk Kidd: Szárnyak nélkül szabadon
Michael Crichton: Zaklatás
Eleni Kounalakis: Nagykövet asszony
Stephen King: 11.22.63
Stephen King: 11/22/63