Egészségfejlesztés 3 csillagozás

Alapismeretek pedagógusok számára
Barabás Katalin (szerk.): Egészségfejlesztés

„Az ​egészséges ifjúság a magyar társadalom egyik legfontosabb célja, mindannyiunk közös jövőjének záloga. Az iskolai egészségfejlesztés olyan befektetés, mely segít mind az országon belüli egyenlőtlenségek mérséklésében, mind pedig az uniós tagállamok egészségi állapotához való felzárkózásban. Az iskolai egészségfejlesztés mindannyiunk közös feladata, felelőssége. Az egészségnevelés tantárgy bevezetése lehetővé teszi, hogy a tanulók ismereteket és készségeket sajátítsanak el a biztonság megőrzésére, a kiegyensúlyozott táplálkozás, az örömszerző mozgás, a személyes higiéné, a veszélyes anyagok, a biztonságos emberi szexualitás, a harmonikus családi élet és kapcsolatok, valamint az egészséges környezet témaköréből. Ez az ismeret és készségfejlesztés több módon kell, hogy megjelenjen az iskolában. (…) A (…) rendelkezésre álló tankönyv elsődlegesen az egészségfejlesztéshez szükséges alapvető orvos-biológiai, életmódbeli ismereteket kívánja átadni, melyek kreatív felhasználásával… (tovább)

>!
Medicina, Budapest, 2006
ISBN: 9632260341

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Black_Angel
Barabás Katalin (szerk.): Egészségfejlesztés

Barabás Katalin (szerk.): Egészségfejlesztés Alapismeretek pedagógusok számára

Beadandóm során kellett beleolvasnom, és meg kell,hogy mondjam, érthető volt. Furcsa, mert általában a tankönyvek fele érthetetlen és teljesen felesleges is.. ezt pedig élvezettel olvastam át:)

>!
csucsorka 
Barabás Katalin (szerk.): Egészségfejlesztés

Barabás Katalin (szerk.): Egészségfejlesztés Alapismeretek pedagógusok számára

Átlátható, érthető, lényegretörő, sőt, mi több – élvezetes olvasmány. Bár minden tankönyv ilyen volna! Nem volt kínszenvedés a zh-ra készülés, jegyzet nélkül is rögzült minden fontos tudnivaló.


Hasonló könyvek címkék alapján

Pálhegyi Ferenc: Pedagógiai kalauz
Ranschburg Jenő: Eltévedt gyerekek
Besnyi Szabolcs – Nagy Gábor Mápó (szerk.): A Játék nem játék!
Hegedűs Judit: A javítóintézet világa
Ollé János – Szivák Judit: Mód-Szer-Tár
Fehérné Kovács Zsuzsa – Sósné Pintye Mária: Játsszunk beszédet!
M. Nádasi Mária: Projektoktatás
Vekerdy Tamás: Az iskola betegít?
Majoros Mária – Lajtai Zsoltné Kollár Mónika – Darvay Sarolta: Az egészséges csecsemő és kisgyermek fejlődése és gondozása
Balogh László: Pedagógiai pszichológia az iskolai gyakorlatban