Környezetjog 2 csillagozás

Bándi Gyula: Környezetjog Bándi Gyula: Környezetjog

Az ​olvasó immár a könyv ötödik kiadását tartja a kezében, amely nem egyszerűen a régebbi változat megismétlése, hanem – mint minden eddigi új kiadás esetében – ezúttal is a korábbi jelentős átdolgozása, követve az állandóan változó joganyag tendenciáit és tételes szabályozását. Ez a kiadás teljesebben integrálja a hazai és európai uniós jogot, még erőteljesebben megjelenítve az utóbbi gyakorlatát is, ami főként az Európai Bíróság ítélkezésében jelenik meg. A kötetnek állandó célkitűzése maradt az alap- és posztgraduális képzésekben tananyagként történő felhasználás mellett a kézikönyvjelleg megőrzése. Szándékunk tehát az, hogy e munka a mindennapi jogalkalmazás számára is útmutatóként szolgáljon, egységes szemléletével és a változások irányainak jelzésével. A könyv a környezetvédelmi szabályozás minden vonatkozását áttekinti, az elméleti alapoktól kiindulva, a különböző jogintézmények alapvető rendelkezésein át az egyes szakterületekig, és ebben a vonatkozásban mind a mai napig… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris tankönyvek Osiris

>!
Szent István Társulat, Budapest, 2014
502 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632775050
>!
Osiris, Budapest, 2006
606 oldal · ISBN: 963389879X
>!
Osiris, Budapest, 2004
558 oldal · ISBN: 9633896126

3 további kiadás


Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Veronika_Szakács>!
Bándi Gyula: Környezetjog

Most ezt értékeljem?
Hatálytalan, cserébe terjengős, bár könnyen tanulható (lenne, ha nem kéne hatályosítani, és szinte oldalanként kikommentelni).
Abszolút nem érdekes, legalábbis számomra. Erről persze nem a szerző tehet, hanem én, amiért teljesen hidegen hagy a környezetvédelem jogi vetülete. Környezettudatosan élek, szelektíven gyűjtöm a szemetet, szinte mindig a tömegközlekedést választom, vagy a gyaloglást, sosem az autót, igyekszem csökkenteni az ökológiai lábnyomom. Viszont a Natura 2000, vagy az EU-s környezetvédelmi szabályok alkotmányos alapjai abszolút nem kötnek le, annak ellenére sem, hogy sajnos vizsgáznom kell ebből a tárgyból.


Hasonló könyvek címkék alapján

D. Nagy Éva: Védett erdei növények
Bali József – B. Dancsó Irén: Mestervizsga – Mesterpistából
Végh László – Szám Dorottya – Hetesi Zsolt: Utolsó kísérlet
Raff György – Stancsics Mihály (szerk.): Raff György természethistóriája gyermekek számára
Bartha Dénes (szerk.): Az Őrségi Nemzeti Park I-II.
Pintér Tibor – Sallai Margit: Környezetismeret munkatankönyv 2.
Schróth Ágnes (szerk.): Környezeti nevelés a középiskolában
Vay Márton (szerk.): GMO kisokos
Konkoly-Gyúró Éva: Környezettervezés
Faragó Lajos: Környezetvédelem – környezetgazdálkodás