Környezetjog 2 csillagozás

Bándi Gyula: Környezetjog Bándi Gyula: Környezetjog

Az ​olvasó immár a könyv ötödik kiadását tartja a kezében, amely nem egyszerűen a régebbi változat megismétlése, hanem – mint minden eddigi új kiadás esetében – ezúttal is a korábbi jelentős átdolgozása, követve az állandóan változó joganyag tendenciáit és tételes szabályozását. Ez a kiadás teljesebben integrálja a hazai és európai uniós jogot, még erőteljesebben megjelenítve az utóbbi gyakorlatát is, ami főként az Európai Bíróság ítélkezésében jelenik meg. A kötetnek állandó célkitűzése maradt az alap- és posztgraduális képzésekben tananyagként történő felhasználás mellett a kézikönyvjelleg megőrzése. Szándékunk tehát az, hogy e munka a mindennapi jogalkalmazás számára is útmutatóként szolgáljon, egységes szemléletével és a változások irányainak jelzésével. A könyv a környezetvédelmi szabályozás minden vonatkozását áttekinti, az elméleti alapoktól kiindulva, a különböző jogintézmények alapvető rendelkezésein át az egyes szakterületekig, és ebben a vonatkozásban mind a mai napig… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris tankönyvek Osiris

>!
Szent István Társulat, Budapest, 2014
502 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632775050
>!
Osiris, Budapest, 2006
606 oldal · ISBN: 963389879X
>!
Osiris, Budapest, 2004
558 oldal · ISBN: 9633896126

3 további kiadás


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Veronika_Szakács>!
Bándi Gyula: Környezetjog

Most ezt értékeljem?
Hatálytalan, cserébe terjengős, bár könnyen tanulható (lenne, ha nem kéne hatályosítani, és szinte oldalanként kikommentelni).
Abszolút nem érdekes, legalábbis számomra. Erről persze nem a szerző tehet, hanem én, amiért teljesen hidegen hagy a környezetvédelem jogi vetülete. Környezettudatosan élek, szelektíven gyűjtöm a szemetet, szinte mindig a tömegközlekedést választom, vagy a gyaloglást, sosem az autót, igyekszem csökkenteni az ökológiai lábnyomom. Viszont a Natura 2000, vagy az EU-s környezetvédelmi szabályok alkotmányos alapjai abszolút nem kötnek le, annak ellenére sem, hogy sajnos vizsgáznom kell ebből a tárgyból.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bakács Tibor: Magyar környezetjog
Fülöp Monika: Röpke – A Lombpalota megmentése
Tápai Mónika (szerk.): Zöld jövő!
Fülöp Monika: Röpke – Egy lombtündér igaz története
E. Balogh Marianna – Bándi Gyula – Bese Erzsébet (szerk.): Kézikönyv a veszélyes hulladékokról
Konkoly-Gyúró Éva: Környezettervezés
Zöld közbeszerzés!
Könczey Réka – S. Nagy Andrea: Zöldköznapi kalauz
Mátyás Csaba: Az erdők nagy képeskönyve
Rakonczai János: Globális környezeti problémák