Kitchen ​(angol) 11 csillagozás

Banana Yoshimoto: Kitchen (angol) Banana Yoshimoto: Kitchen (angol) Banana Yoshimoto: Kitchen (angol) Banana Yoshimoto: Kitchen (angol)

BANANAMANIA IS HERE!
Discover why America is in love with KITCHEN

„Love, death, mourning and the gradual recovery of the will to live are staple themes in fiction. But they receive a delightfully fresh expression in Kitchen… (a) beautifully understated work.” – New York Newsday

„A twenty-eight-year-old writer of wit and delicacy, Yoshimoto has indeed penned a book worth reading.” – Boston Globe

„Offbeat tales with a zany, blunt wit.” – Time

Eredeti cím: キッチン (Kitchen)

Tartalomjegyzék

>!
Faber and Faber, London, 2018
150 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780571342723 · Fordította: Megan Backus
>!
ASIN: B011463SRA · Felolvasta: Emily Zeller
>!
Grove Press, New York, 2015
164 oldal · ASIN: B07KPWGBKV · Fordította: Megan Backus

1 további kiadás


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Polaris>!
Banana Yoshimoto: Kitchen (angol)

A csillagos értékelés teljes mértékben a Kitchenre vonatkozik!
A Moonlight Shadow számomra pont azért és addig volt érdekes, amíg az utolsó bejegyzés mondhatni az olvasóra nem erőszakolta a maga értelmezését. Ennek ellenére ugyanúgy tükrözi a szerző átgondolt történetvezetését, lenyűgöző érzelemvilágát és emberközeli karaktereit, mint a Kitchen. Számomra pont abban rejlik az írónő történeteinek nagysága, hogy játszi könnyedséggel szólnak az olvasóhoz, értik és értetnek meg olyan helyzeteket, amik szerves részét képezik életünknek, ha más formában is találkozunk velük.
Szűkre szabott, mégis elgondolkodtató, felcsigázó élmény volt ez a könyv. Kíváncsian várom a szerző további történeteit.

Plusz közérdekű közlemény: Azok, akik ódzkodnak a japán irodalomtól, mert túl „más”, ill. úgy érzik, nehéz megérteniük, bátran próbálkozzanak ezzel a kötettel! Rövid, olvasmányos, könnyen befogadható, és mégis minden ízében japán.

4 hozzászólás
peters P>!
Banana Yoshimoto: Kitchen (angol)

A könyv két novellát tartalmaz, az első a címadó Kitchen a második címe Moonlight Shadow. Mind a kettő központi témája a halál, gyász és a szerelem (szeretet). A Kitchen kétszer akkora terjedelmű és jóval mozgalmasabb, a történet pedig hétköznapibb, míg a második szösszenet a mágikus realizmus határán mozog. Mind a kettő tipikus én-regény, gyors olvasással és gyakori zsebkendőcserével könnyen átvészelhető.

>!
Grove Press, New York, 2015
164 oldal · ASIN: B07KPWGBKV · Fordította: Megan Backus
rabbit_republic>!
Banana Yoshimoto: Kitchen (angol)

Az jut eszembe erről a könyvről, hogy olyan kedves és meleg. Mindkét történet a kötetben a gyászról szól de mégis jó érzés olvasni, megszerettem a szereplőit a rövid terjedelem ellenére is. A Kitchen sokkal jobban tetszett, mint a másik, a Moonlight Shadow. Egyrészt hosszabb is és emiatt alaposabban megismerhettem a szereplőket, másrészt sokkal jobban elkapott a hangulata, valahogy olyan érdekesen, merengősen ír hétköznapi helyzetekről is (pl. főzés, teázás).


Hasonló könyvek címkék alapján

Kirsty Logan: Things We Say in the Dark
Haruki Murakami: Men Without Women
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Bitter of Tongue
Victor Pelevin: The Clay Machine-Gun
Anna Gavalda: The Cracks in our Armor
Victor Pelevin: Buddha's Little Finger
Haruki Murakami: Blind Willow, Sleeping Woman
Takeshi Kitano: Boy
N. R. Walker: Best of Both Worlds
Haruki Murakami: The Strange Library