A ​Hajnalcsillag fénye 26 csillagozás

Hunyadi képregény
Bán Mór – Fazekas Attila: A Hajnalcsillag fénye

Az utóbbi évek talán legnagyobb történelmi regénysikerének, a Hunyadi-regényciklus első kötetének képregényváltozatát tartja kezében, Kedves Olvasó! A törökverő hős fiatal korának izgalmas eseményei kelnek életre a gyönyörűen illusztrált, színes oldalakon: Hunyadi János családjának Magyarországra menekülése, az utolsó keresztes hadjárat tragikus krónikája, a holló és a gyűrű története, Zsigmond király ifjú lovagjának első csatái a balkáni hadszíntéren, a szerb despota udvarában eltöltött évek, az első szerelem és az első csalódás históriája. A képregényalbum története azok számára is tartogat néhány meglepetést, akik jól ismerik Bán Mór nagyszabású regénysorozatának első részét.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Gold Book, Debrecen, 2012
72 oldal · ISBN: 9789634262343 · Illusztrálta: Fazekas Attila

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Andrea_Pusztai I>!
Bán Mór – Fazekas Attila: A Hajnalcsillag fénye

Kisfiam most olvassa, majd hozzuk a csillagokat is. :)

Kiolvasta, tetszett neki. Sokáig nézegettük a rajzokat és szó esett mindenfélékről. A történelem meggyőződésem, hogy kitűnő alapot szolgáltat ahhoz, hogy a történelmi kánon ismereteibe egy ember beleillessze minden meglévő tudását, és így kialakítsa identitását, megtalálja helyét a világban és kialakuljon a világképe. Egy gyermek ezen sokat dolgozik, míg felnő. Ahhoz, hogy ez sikeres folyamat legyen, ez a képregény nagy segítséget nyújtott, a képi világgal, a történettel, elsősorban az érdeklődés felkeltésében. Tetszett, hogy nem prűd és álszent, ízléses és izgalmas volt. A végeredmény, hogy a Hunyadiakból készülünk a 6. osztályos féléves vizsgára az iskolában.

1 hozzászólás
nyolcadikutas P>!
Bán Mór – Fazekas Attila: A Hajnalcsillag fénye

A szándék dicséretes.
A képregény pedig örökzöld műfaj.
Negatívum: az eredeti könyv olvasata nélkül, mivel a lépték hatalmas, nehéz néha értelmezni a történteket. Ami ott harminc, negyven oldal, itt néhány képkocka.
A képregény olyan körülbelül, mint egy forgatókönyv. Bán Mór pedig ebben nem erős. Ez a darab másik gyengéje.

petrichor>!
Bán Mór – Fazekas Attila: A Hajnalcsillag fénye

Az az igazság, hogy a rendes Hunyadi könyvet kellene elolvasnom, csak én ilyen kis időhiányos és lusta vagyok, úgyhogy egyelőre a képregényt választottam.
Tetszett, bár néha úgy éreztem, mintha kimaradt volna egy rész, nem tudtam hova tenni az eseményeket. Bár a gyönyörű rajzok kárpótoltak ezért. :)

1 hozzászólás
Petya15>!
Bán Mór – Fazekas Attila: A Hajnalcsillag fénye

Úgy vélem a történelmi regények mellett a történelmi képregényeknek is van létjogosultsága bemutatni az adott kor eseményeit, hőseit. Játszva tanít, mert egy-egy rajz képes az adott kor emberét, építményeit bemutatni. A rajzok kellően visszaadják a regény hangulatát, így fiatalabbak számára is ajánlott!

hadak_utja>!
Bán Mór – Fazekas Attila: A Hajnalcsillag fénye

Igen, ilyenek kellenek, a történelmi regények MELLÉ ("kiegészítőként") történelmi képregények!
Nagyon örülök, hogy az író és Fazekas Attila belevágtak – egy dolgot sajnálok: ez a projekt évek óta szünetel :( Még mindig nem született meg a 2. rész, pedig szerintem óriási lenne rá az érdeklődés!Amióta megjelent a Királyok és keresztek mindkét kötete, bebizonyosodott, hogy valóban óriási az igény rá.
Nekem sokat adott az eredeti (regény) Hunyadi élményemhez, hogy láthattam ábrázolva is a szereplőket, helyszíneket, stb (még ha sokukat másképp is képzeltem el).
A kamaszokat, fiatalokat ilyenekkel lehetne „becsalogatni”.
A képregény végén viszont össze voltam kicsit zavarodva, hogy nem emlékeztem valamire az első (regény) kötetből… Aztán olvastam, hogy nem 100%-ban egyezik a képregény sztorija, van egy meglepetés. Már csak ezért IS érdemes a képregényt is elolvasni (de nem önmagában – a regény után/mellett és semmiképp sem helyett!).
Már csak egy kérdésem maradt: MIKOR JÖN A FOLYTATÁS?!?!?!?! :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bíró Szabolcs: Akit háromszor koronáztak
Mészáros János – Németh Levente (szerk.): Hősök tere
Németh Levente – Mészáros János: Királyok és Keresztek – Képes Krónikák 1. – Voluntas Tua, azaz Legyen meg a Te akaratod!
Gárdonyi Géza – Márkusz László: Egri csillagok
Tóth István: Csongor és Csanád
Dávid Ádám – Németh Gyula: Rabtársak a gulagon
Sarlós Endre: A Trianon-kód
Sarlós Endre: Elfeledett hősök
Futaki Attila – Tallai Gábor: Budapest angyala
Art Spiegelman: A teljes Maus