Az ​ezeréves háború (Kárpáthia: Nomádkirály-ciklus 1.) 23 csillagozás

Bán Mór: Az ezeréves háború Bán Mór: Az ezeréves háború

A Hunyadi-ciklus szerzőjének nagy sikerű fantasysorozata megújulva, átdolgozott változatban kerül az olvasók elé.

Varázslatos világ bontakozik ki a Kárpáthia-regények lapjain: a magyar mondakincs motívumaiból bőségesen merítkező történet egyszerre lélegzetelállító kalandregény, nagyszabású hősi eposz és sötét ecsetvonásokkal megfestett jövőfantázia. A regényciklus első könyve egy nem létező, mégis ismerős világba kalauzolja az olvasót, ahol minden folyó, minden város, minden nép ismerősen köszön vissza ránk.

Ezer évvel a csaknem mindent elpusztító végítélet után a Kárpátok közt középkori szintre süllyedt királyságok, fejedelemségek küzdenek egymással a területért és hatalomért. Mindőjük felett áll azonban a Hor-papok titokzatos rendje, amely erőd-katedrálisából uralja a világot. Az elnyomottak időtlen idők óta várják az eljövendő királyt, hogy egyesítse a feldarabolt országot, Kárpáthia népeit, és megszabadítsa őket a Hor-papok gyűlölt uralmától.

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tartalomjegyzék

>!
Gold Book, Debrecen, 2014
352 oldal · ISBN: 9789634263234
>!
Gold Book, Budapest, 2012
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634262152
>!
Cherubion, 2000
310 oldal · ISBN: 9639110752

Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
ftamas
Bán Mór: Az ezeréves háború

Nem szokás más könyvre hivatkozni egy értékelésben, de már olvastam könyvet Bán Mórtól és a Kárpáthia világáról. Az a könyv annyira felbosszantott, hogy kikerestem milyen könyvei vannak még és mindegyiket tiltólistára tettem. Aztán @Noro rámutatott erre a regényre, azt mondta, hogy érdemes elolvasni. A könyvtárnak hála bele is kezdtem.

A történet rögtön magával ragadott. A világ, amely egyszerre ismerős és mégis idegen elvarázsolt. Nem olvastam sokat és a Bán Mór nem olvasott regényei lekerültek a tiltó listáról. Még pár oldal és ez a könyv már kívánságlistán is volt.
A regény egy kiváló fantasy regény. Azaz kiváló dark fantasy regény. Komor, veszélyes, teli mindenféle elrettentő dologgal. De ugyanakkor erőtől áradó, lehetőségekkel teli.

És hangulat… Kíváncsi lennék Bán Mór olvasott e Eriksont…

>!
Noro MP
Bán Mór: Az ezeréves háború

Bán „Mór” János többet tud, mint az átlag magyar fantasy író. A könyv elejétől a végéig fenntartja a feszültséget, nagyon jó a „szélesvásznú” jelenetek láttatásában, bár eléggé színpadias, és néha túlzásba viszi a szóvirágokat. Mivel ez az elsőként megjelent Kárpátia regény, érthető módon többször is átvált háttérismertetőbe, de ezek sem akasztják meg különösebben a tempót. A világa magyarul mindenképpen unikum, bár Moorcock is írt hasonlót (a Hawkmoon sorozatban, de annak a stílusa azért eléggé más).

>!
Roadway07
Bán Mór: Az ezeréves háború

Zseniális fantasy ismerősen csengő helynevekkel, népcsoportokkal. Ezt a sorozatot azt hiszem, nekem találták ki.

>!
andreasafran423
Bán Mór: Az ezeréves háború

Mikor a Hunyadi sorozat harmadik kötete nem volt bent a helyi könyvtárban, hosszabb keresgélés után a kezembe akadt a Kárpáthia sorozat. Mivel Bán Mór már sikeresen elvarázsolt, kíváncsian kikölcsönöztem a négy kötetet, és nem hagyott cserben a fantasy világgal sem.
Az ismeretlen ismerős tájak, ahogy haladtam a történettel meg – megállva böngésztem a térképet, hogy akkor itt most mi volt réges régen.
A Hunyadi eddigi összes már a polcomon pihen, és szerintem idővel a Kárpáthia ciklus is csatlakozik hozzá.

>!
Shinzo P
Bán Mór: Az ezeréves háború

Lebilincselően izgalmas történet egy ismerősen ismeretlen világban. Nagyon jó történetvezetés, remekül kidolgozott karakterek. Remélem ez a folytatásokkal csak még tökéletesebb lesz.

>!
fowler P
Bán Mór: Az ezeréves háború

Annak ellenére, hogy rendkívül hosszú idő alatt sikerült a könyv végére jutnom (valahogy mindig beelőzte egy másik könyv) kimondottan tetszett, bár a könyv utolsó fejezete és az ezt követő előzetesek (az első részben a negyedik kötet tartalmát is leírni… hmmm…) kétséget sem hagynak afelől, hogy itt bizony szánt szándékkal sorozat készült – amit viszont el fogok olvasni! :)

5 hozzászólás
>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Bán Mór: Az ezeréves háború

én a Hunyadi sorozat kapcsán ismerkedtem meg ezzel a sorozattal ,pontosabban a kezembe nyomták hogy hajrá ..és igazuk volt remek kis regény..minden meg van benne hogy ne lehessen lerakni ,harc,cselszövés,szerelem,és még több harc„


Népszerű idézetek

>!
fowler P

Az égalja vöröslő ködben derengett azon az éjszakán.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Kárpáthia: Nomádkirály-ciklus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Körmendi Zoltán: Krisztina Amerikában
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
On Sai: Lucy
Robert Clentar: Kristályszilánkok
Csurgó Csaba: Kukoricza
Kovács Árpád: Halál kommandó: Metamorfózis
Dan Wells: Ruins – Romok
Stephenie Meyer: A burok
Ann Aguirre: Helyőrség
Michael Aschroft: Hoimyla – A kék virágok titka