A ​Héttorony ostroma (Kárpáthia) 6 csillagozás

Bán Mór: A Héttorony ostroma

A ​végítélet utáni világ metropolisza, Sztambul fölé hét gigászi torony magasodik. Itt, a fellegek közt él Saraf al Arun szultán, a birodalom ura, s vigyázza a behatolóktól a Yedikule titokzatos tornyait. A szultán hatalma ellen lázadó erők flottája azonban mindent egy lapra feltéve elsöprő támadást intéz a Héttorony oszlopai ellen.

Az ütközet alatt egy Hor-pap által vezetett gálya köt ki a Yedikule függőkertjeinél. De vajon mit keres a gálya fedélzetén három halálraítélt emberi lény: egy gyptomi kalóz, egy kazavadnai boszorkány, s egy nomád asszony? S mi lehet az a cél, ami miatt a csuklyás idegen útnak ereszti őket a torony labirintusában, ahol a biztosnak tűnő halál vár rájuk?

Bár Mór fantasy kalandregénye a végítélet utáni világ újabb, izgalmas területeiről lebbenti fel a fátylat. A kötetben olvasható még két, hosszabb lélegzetű, szintén a Kárpáthia világán játszódó mű. „A füvek tornya” a Nomádkirály-ciklusban szereplő vérszláv invázió előtti események egy… (tovább)

Yedikule – A Héttorony ostroma címen is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tartalomjegyzék

>!
Gold Book, Debrecen, 2016
308 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634264378
>!
Gold Book, Debrecen, 2016
312 oldal · ISBN: 9789634264415

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Bán Mór: A Héttorony ostroma

Bán Mór – Kárpáthia sorozatának utolsó kötete 1 regény és 2 novellát tartalmaz, a szerzőnek lassan jó lenne ha elgondolkodna hogy is szeretné folytatni a Kárpáthia univerzumot. Valami történt a világban hatalmas katasztrófa miatt emberiség nagy része meghalt, és nem egy túl szép időszak jött el, középkori szintre süllyedt a világ, aztán megérkeztek a hor papok,és minden féle, fajta szörnyek,mutánsok , természetesen nem milyen egyszerű a helyzet, de hogy mindent megérts el kell olvasnod a Nomádkirály-ciklus.A regény elején meg találsz mindent amit tudni kell a már megjelent. és átdolgozott egyesített kötetekről.
a regény és a két novella kelően komor, sötét és nyomasztó, mondjuk ezt jobban kedvelem nem kel mindig tényleges happy end .A hét torony ostromában jelenek meg ismerős szereplők,persze ez csak annak mond valamit aki már olvasta a Nomádkirályt . Hogy mennyire lett átdolgozva, javítva azt nem tudom nem olvastam az első kiadásokat.Bán Mór itt is nagyot alkotott, jól kitalált világot teremtett, és igen megint csak azt tudom írni hogy folytatni kéne, vagy esetleg tehetséges szerzők vihetnék tovább Kárpáthia világát .


Hasonló könyvek címkék alapján

Vivien Holloway: Végtelen horizont
Jeffrey Stone: Az Éj trilógiája
Hídvégi Igor: Középkor újratöltve 1.
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…
Jeffrey Stone: A Hajnal hadura
Paul Briand: Fanfár a harcosokért
Martin Kay: Eastern
Acsai Roland: Jin és Jang
Csátvák Soma: Lélekcsapda
Acsai Roland: Szívhajítók