A ​zodiákus lány (A zodiákus lány 1.) 20 csillagozás

Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

Tizenkét különböző partner. Tizenkét eltérő szerelem. Tizenkétféle szexstílus.

Vajon tényleg a csillagok szabják meg a sorsunkat? Vagy az egész horoszkóp és asztrológia nem más, mint hazugság és önámítás? Hogyan ismerhetjük fel a lelki társi és az ikerláng szerelmet?

Az egyiptomi származású, de családjával Amerikában élő Isis gyerekkorában a fogadott unokatestvérével, a Kos jegyű Shane- nel fedezi fel a lelki társi szerelmet. Az állatorvosi egyetemen egy Bika jegyű fiúval kalandozik a szex világában. Tanulmányai végeztével egy állatklinikán kap állást, ahol a jóval idősebb, Ikrek jegyű, nős főnöke szeretője lesz.
Isis két év után kilép ebből a kapcsolatból, és megnyitja a saját rendelőjét. Itt ismerkedik meg a Rák jegyű Levvel…

I.P.C., Budapest, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356712

Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

Általában szerzők esetén már az első könyvük megjelenésekor érezhetjük azt, hogy lesz-e jövője az írás területén vagy pedig nem igazán ezen a vonalon kellene bontogatni a szárnyait. Nos, én úgy érzem, hogy Balogh W. Orsolya elkapta a fonalat és valami ütőset kihozhat abból, amibe belekezdett, és ami még benne rejlik.

Személy szerint megosztott véleménnyel vagyok az asztrológia világával kapcsolatban. Ha mondhatom ezt, részben hiszek benne, másrészt nem. Ennek ellenére izgatottan vetettem bele magam a lapok rengetegébe és repdesve vártam, hogy miként és hogyan jelenik meg az írónő könyvében ez a téma.
Szerintem tökéletesen megoldotta, hiszen az egyes csillagjegyek közötti különbséget észlelhettük, feltűntek a köztük levő jellemzők mássága. S szerintem pont ez volt a lényeg, hogy olvasás közben feltűnjön az egyes személyek jellegzetessége mind a szexuális élet, mind a viselkedés terén. Nekem ez átjött, így pozitív élményként könyveltem el magamban A zodiákus lány történetét.

Ez az első olyan könyvem, amiben jelentős szerepe van a csillagjegyeknek. S mivel kellemes időtöltést nyújtott számomra, így bátran merem ajánlani bárkinek, akit érdekelnek a történet által felölelő témák – szerelem, romantika, asztrológia, erotika – mert nem fog csalódni benne.

A teljes értékelésemet itt olvashatod el: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/03/12/balogh_w_o…

Bettina_94 I>!
Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

Isis, a történet főhősnője egy elég prűd családból származik, ahol anyuci még a nemi szervét is csak úgy hívja: „ott”. Nem csoda hát, hogy a lányában is ott van a gát, amely akadályozza, hogy a maga teljességében élje meg a szerelmet és a szexuális kíváncsiságot. Isis már gyerekként megtapasztalja, hogy az „ott” valami tök mellékes dolog, amit meg kell mosni fürdés közben. Ennyi.

Aztán beindul a történet, és megismerjük Isis unokatestvérét, Eloise-t, aki egy igazi kis királynő. Persze elviselhetetlen és undok, de hát gyerekként az ilyesmit még elnézzük. Ő mutatja meg Isisnek, hogy az „ott” akár örömforrás is lehet.

Bővebb értékelés: https://irokkozott.blogspot.com/2019/01/balogh-w-orsoly…

Niki_>!
Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

A zodiákus lány egy hazai első könyves írónő sorozatának az indulókötete. Gyönyörű a könyv borítója és nagyon figyelemfelkeltő a fülszövege is.
A fülszövegből kiindulva gondolhatja az olvasó, hogy egy olyan történethez lesz szerencséje, aminek központi eleme a horoszkóp és az asztrológia, megfűszerezve némi romantikával – hisz utalás van arra, hogy a főszereplő 4 különböző csillagjegyű (Kos, Bika, Ikrek, Rák) férfival is kapcsolatba fog kerülni -. A borító pedig nekem amolyan modern ezeregy éjszakai meséi hangulatot keltett, ebből pedig női kalandregényre számítottam. … És igazán egyik elképzelésem se jött be.
Indulásnak, első könyvnek nem rossz. Van benne fantázia, van benne lehetőség és látszik benne a sok munka. Kkitűnik belőle, hogy az írónőt tényleg érdekli az asztrológia, benne van a témában, de nem sikerült ezt kellőképpen átadnia ebben a kötetben még. Még nem kiforrott a történet, a stílus, hogy mi is lesz ebből a végére. Nagyon érezni lehet rajta az akarást, hogy tetsszen az olvasóknak. A váratlan fordulatok, a BDSM, ezek mind az olvasókért voltak. De túlságosan akaratszagú volt, nem pedig ösztönös. Az írónő tud írni, tud mesélni és biztos vagyok abban, hogy szuper hazai író lesz majd belőle, csak még forrnia kell. Indulásnak jó volt!
Bővebben: https://azajtom.blogspot.com/2020/02/balogh-w-orsolya-z…

beasechoes P>!
Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

Csalódott vagyok. Az egyik legvártabb könyv volt, ami a várólistámon várakozott. A borító gyönyörű, a fülszöveg teljesen felcsigázott. Azt hittem, hogy több információt fogok kapni a csillagjegyekkel kapcsolatban. Tény, hogy 4 különböző csillagjegyű férfiról olvashatunk a regényben, akikkel Isis kapcsolatba kerül, de kétlem, hogy a világ összes pasija, teszem azt az Ikrek így viselkednének a nőkkel, és így élnék ki a szexuális igényeiket. :/ Hm…nem is tudom, mit írjak. Csalódtam benne, pedig az eleje nagyon jól indult. Utána a könyv nagyrészét szenvedve olvastam végig, a vége pedig ismét felkeltette az érdeklődésemet. Ezt nem szeretem. Annyira elkönyveltem magamban előre 5 csillagosnak, erre nem tudok többet adni rá 3-nál. Lényegében nem volt annyira rossz, vannak benne érdekes momentumok, de a csalódottság miatt pár napra olvasási válságba kerültem. És ez nem jó! Nagyon nem! Ettől függetlenül valamikor el fogom olvasni a 2. részt is, mert a végére mint említettem, sikerült felcsigáznia. Remélhetőleg, az jobban fog tetszeni. :/

cintiatekla P>!
Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

A zodiákus lány egy trilógia első kötete, ahol a 12 csillagjeggyel ismerkedhet meg az olvasó – az első részben a kos, a bika, az ikrek, és a rák férfiakról kapunk némi képet a szerző által. Vagy mégsem? Talán mégsem, mert noha a történet első fele nagyon tetszett, a második felénél elég sokszor azt éreztem, hogy túlságosan durva általánosításokkal van dolgom, és ha valaki hisz ebben az egészben, akkor sem jelenti azt, hogy mindenki olyan, mint a könyvben bemutatott férfiak. Az alaptulajdonságok egyezhetnek, de hogy az ágyban ki milyen, az nem hiszem, hogy ettől függ. Ez a gondolat akkor fogalmazódott meg bennem nagyon markánsan, amikor az ikrek jegyű, BDSM fanatikus szeretős fejezetnél a történet gyakorlatilag a végletekig elment, a regény vége pedig őszintén szólva az a kategória volt, amit nem tudtam hová tenni, mert ha kiszámítható nem is volt, de néhány oldal alatt 180 fokos fordulat történt, egy olyan befejezéssel, amit finoman szólva is összecsapottnak éreztem, és csak az kavargott a fejemben, hogy miért?

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2019/03/balogh-w-orsolya-zod…

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

A könyv az asztrológiára is építi fel az egész történetet ami engem mindig nagyon érdekelt. Nem azt mondom, hogy hiszek benne, vagy nem, egyszerűen csak érdekesnek találom és bár annyira sem a könyv, sem én magam nem ástam bele magam ebbe a témába, mégis számomra nagyon is érdekes volt.

Én például mérleg vagyok, párom pedig skorpió. Nagyon sokat olvastam ennek a két jegynek a kapcsolatáról és mindenhol azt olvastam, hogy nagyon erős és szenvedélyes. Bár sok esetben nem illet ránk párdolog azért azt elmondhatom, hogy többé-kevésbé jól leírták a kapcsolatunkat. Ami nagyon meglepett. Sosem tudtam, hogy pontosan hogyan is működik az asztrológia. Számomra mindig is rejtély volt, hogyan tudnak a csillagokból jósolni és inkább ilyen ókori babonának tartottam.

A másik két dolog a lelki társ és az ikerláng szerelem amelyeket a könyv is felvet. A lelki társ fogalmáról bár a könyv is beszél, én kis keresés után ezt találtam róla:

"Lelki társak, lélekpárok, ikerlelkek, duális lelkek… Ezekkel a kifejezésekkel emlegetik leggyakrabban azt a jelenséget, amikor két ember eleve elrendelt módon egymáshoz tartozik .

Az elmélet alapjául azok a vallási és mitológiai történetek, legendák szolgálnak, amelyekben a közös motívum az eredendő egység, amelyet egy felsőbb erő választ ketté, hozza létre belőle a két pólust. Amikor egyedül vagyunk és társat keresünk, jó azzal erősíteni a kitartásunkat, hogy valahol létezik az a bizonyos „másik felünk”, és ha találtunk valakit, reménykedünk, hogy ő az.

Ha félbetörünk egy kekszet, a tésztája attól még ugyanaz marad, és a két fél törési vonala mentén egymásba illeszthető. Ilyenek az összetartozó lelkek is. Nem ellentétek, hiszen az anyag ugyanaz, és nem is egyformák, hiszen a két darab különbözőképpen tört, ám épp ezen a felületen összeilleszthető. A lélek-kekszet persze isteni kezek törték két darabra, sok-sok inkarnációval ezelőtt. A tálca pedig óriási, téren és időn keresztül keressük a másik felet, olykor megtaláljuk, majd elveszítjük a körforgásban, hogy aztán újabb életeink során újra kereshessük.

De hogyan is működik mindez, honnan ismerjük fel lelki társunkat? Nos, az intuíció fontos, de emellett másra is szükség van. Fel kell fedeznünk az anyagot, ami bennünket alkot, és ami így azt a másik embert is alkotja. És tisztába kell jönnünk a saját törésmintánkkal is ahhoz, hogy a másikban meglelhessük a hiányzó részt.

Vannak bizonyos jelek, olyasfajta kapcsok két fél között, amelyek azonnal árulkodnak valamiféle egységről, végzetszerű sorsközösségről. Ilyen jel lehet például az asztrológiai ikrek jelensége, tehát az, amikor két személynek megegyezik vagy nagyon hasonló a születési képlete.

A lelki társak kifejezést leggyakrabban a szerelmi kapcsolatok vonatkozásában használják, holott érvényes lehet családi, baráti, sőt munkakapcsolatokra is, tehát az emberi kötődések mindenféle formájára. Ebből kiindulva elmondható, hogy egyetlen inkarnációnk során több lelki társra is lelhetünk az élet különféle területein. Mindezek alapja a karmikus kapcsolat, amely különböző inkarnációink során összesodor azokkal a lelkekkel, akikkel eredendően összetartozunk. "

Érdekes és felettébb lenyűgöző, hiszen ha minden igaz minden embernek van egy ilyen lelki társa.

A másik dolog az ikerláng amiről eddig még sosem hallottam. A könyvben fantasztikusan bemutatja a szerelemnek ezt a formáját is de azért ennek is utánakerestem.

„Az ikerláng szerelem jellemzői és az ikerláng találkozás lépcsőfokai
Ikerlángja mindenkinek csak egy van. Ő a szellemünk másik fele. Frekvenciaszámuk megegyezik. Együtt kell lenniük, folyton folyvást az egyesülést keresik. Az Ikerlángod, olyan mint Te. Tükörképet mutat neked, ezért is nehéz elviselni, mert visszatükrözi az összes olyan tulajdonságodat, amit nem szeretsz. Addig nem is hoz össze titeket a sors – vagy ha igen, akkor el is választ – , amíg mindkét fél saját magában meg nem találta a harmóniát, az egyensúlyt. Hiszen hogyan várhatnád el valakitől, hogy elfogadjon, ha te sem tudod saját magadat elfogadni? És hogyan tudnád elfogadni azt az embert, aki ugyanolyan mint te, ha saját magadat nem szereted?

Ha fejlődsz, akkor őt is emeled, ha rossz kedved van és negatív vagy, akkor őt is lehúzod.
Tehát legyél mindig pozitív!

Ha ezeket érezted, ezeket tapasztalod, akkor nagy eséllyel, valóban az ikerlángodra találtál rá :

-olyan energiát éreztek, amit azelőtt soha. Mintha egy másik dimenzióba lépnétek át és megállna körülöttetek az idő. Ragyogsz és rengeteg erőre teszel szert, hiszen energiáitok egybeolvadnak.

-nem érted miért, de szereted. Nem ismered, nem tudsz róla még semmit, mégis minden sejteddel vágysz rá. Attól tökéletes számodra, hogy létezik.

-érzitek egymást, tudjátok mi történik egymással. Egymásra vagytok hangolódva, energetikailag elválaszthatatlanok vagytok. Még akkor is, ha fizikailag nem vagytok egy helyen.

Ezt is érdekesnek találtam és kicsit azért furának, de talán csak azért mert én még nem tapasztaltam ilyet.

A könyv ugyanakkor nem csak ezeket a témákat dolgozza fel. A főszereplő Isis a szerelem valamennyi formáját végigjárja, keresi a társát a helyét a világban. Ez egyfajta tanácsadás is lehet igazából, útmutatás, egy kis segítség, hogy van valaki a világon aki hozzánk tartozik, meg fogjuk találni.

A könyvet nem csak azoknak ajánlom akik szeretik az asztrológiát, esetleg érdekli őket, többet akarnak megtudni róla. Ők is biztos rengeteg mindent találnak majd benne, de azoknak is akik szeretik az érzelem dús, magával ragadó történeteket.

Számomra Isis története nagyon érdekes és szép volt. Köszönöm az írónőnek!

És még nincs vége!

Kedvenc idézetem a könyvből:

” A szíven ütött sebeket nem lehet begyógyítani, de amit a büszkeségen ejtenek, azt igen."

Vandaboszi P>!
Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

Régóta várt a polcomon olvasásra a könyv, egy zsákbamacska kihívásnak köszönhetően végre elolvastam ;) ! Nem is tudom mire számítottam, de nem arra amit kaptam :D ….
Balogh W. Orsolya első és nagyszerű könyve, zseniálisan rakta össze ezt a történetet.
Az asztrológia világa nem áll tőlem annyira távol, off úgyhogy kíváncsian kezdtem el olvasni a könyvet, hogyan is fognak megjelenni az állatövi jegyek. Nagyon fondorlatosan vannak beépítve a történetbe a csillagjegyek közötti különbségek. A zodiákus lány nem egy hétköznapi sztori, humoros, romantikus, erotikus. spoiler Bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne kikapcsolódni ;) !

Szavak_erdeje>!
Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

Napok óta azon gondolkodom, hogy hány csillagot adjak erre a történetre. A kötet kellemes csalódás volt, szerettem olvasni, azonban a Quentin szállal nem voltam kibékülve. Minden oldalon csalódtam Isisben is, volt amikor félre is kellett tennem a könyvet, mert úgy felhúztam magam :D
De ennek ellenére is örülök, hogy elolvastam a történetet, és már nagyon várom, hogy megszerezzem a következő részt :)

Bővebb értékelés:

Filep_Nikii>!
Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

Vegyes érzelmeim vannak a regény befejeztével. Azonban összeségében egy hatalmas élménnyel gazdagodtam.

A könyv néhány fejezetet csokorba fogva alkot egy-egy nagyobb részt. Melyek különböző csillagjegyű férfiakat szimbolizálnak.

A történet Isis gyermekkorától indul, így szinte vele együtt nőhetünk fel, élhetjük át a szerelemet. Azonban pár oldal után kicsit félre kellett tennem a regény, mert kellett egy kis idő míg megemésztettem az olvastakat. A mai modern korhoz képest kicsit konzervatívnak tartom magam szexulalitás terén. Így nagyon sokkolóan hatott rám, mikor Isist már 7 évesen beavatja kezdetlegesen unokatestvére az önmagunknak okozott boldogság rejtelmeibe. Szerintem az írónő kicsit túlságosan koránról indítja Isis történetét.
Viszont, amit Isis eléri a tinédzser kort, beindul a történet. Onnantól kezdve teljesen belemerültem. Ennek egyik oka, hogy gyönyörűen fogalmaz az írónő. Varázslatosan öntötte szavakba a gondolatait a szerző. Élmény lett volna tőle bármit olvasni. Azonban szerencsémre nem is akármilyen történetet olvashattam.
Isis fiatalkora már egy varázslatos gyermekszerelemmel indul. Nagyon megszerettem a kis srácot, szimpatikus volt számomra. Sajnos azonban elég korán csalódnia kell szerelmében Isisnek. De vajon ez mekkora hatással lesz a későbbi kapcsolataira?
Isis lelki világa kicsit titokzatos maradt számomra. Nem mindig értettem döntéseinek okát, legfőképpen a nagyobb részek lezárásainál. Itt picit hiányérzetem maradt, annyi kérdést feltettem volna még Isisnek. Azonban olykor történetvezetés szempontjából teljesen érthető volt, miért nem fejtette ki mélyebben az írónő egy-egy kapcsolat lezárását. Ellenben ettől nem éreztem kevesebbnek a regényt. Hiszen a fájdalmát, örömét át tudtam teljesen élni a főhősnőnek. Olykor viszont más szereplők érzései is hatással voltak rám. Ilyen volt például Seth. Talán ő maradt mindvégig a legkedvesebb karakter számomra. Lehetséges, hogy csak azért, mert én Isis helyébe képzelve magam, mellette voltam a legboldogabb.

Elgondolkodtatott a történet, hogy vajon a való életben hányszor lehet igazán szerelmes egy ember. Vajon tényleg ennyire meghatározza a horoszkópunk, mennyire és miként vagyunk képessek szeretni valakit?
Amit a legjobban hiányoltam a történetben az a remény egy igaz szerelemre. Hiszen a borítón három rövid mondat mindig eszembe juttatta, hogy lesz még újrabb partnere Isisnek. Így a könyv elején nem is tudtam remélni, és ez egy kicsit csalódást okozott.
Azonban a váratlan fordulatok kárpótoltak mindenért. Kiszámíthatlan, meghökkentő csavarral zárta le az írónő a regényt. Imádtam, ahogy az olvasó által megálmodott befejezést keresztül vágva, a szerző egy lehengerlő befejezést adott a történetnek. Rengeteg érzelem kerekedett felül rajtam.

A történetben elég nagy hangsúlyt kap az erotika, bár az írónő elég finoman fogalmaz. Nem kell attól tartaniuk az olvasóknak, hogy maga a cselekmény háttérbe szorul!

Akik amiatt félnek elkezdeni a regényt, mert aggódnak, hogy túlságosan nagy hangsúlyt kapnak a horoszkópok, csillagjegyek, azoknak nincs félni valójuk. Én őszintén bevallom, nem hiszek az efféle dolgokban. Viszont számomra nagyon is szórakoztató volt a történet. Nagyon évezhető, teljesen kikapcsol.

Remélem az írónő még nagyon sok könyvet fog írni, mert egyszerűen élvezet olvasni minden szavát könyveinek!

Eri_Flower>!
Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány

Először sokkolt az eleje, épp azon gondolkodtam, hogy köszönöm, nekem ennyi elég is volt a könyvből.
Aztán beindult… a IKREK rész, annyira nem fogott meg, tisztára a szürke 50 árnyalatára hajazott. Végül, összeállt a könyv a végére, és meglepő fordulattal fejeződött be. Azt, azért nem mondanám, hogy a csillagjegyekről szól ez a könyv, ez inkább egy regény, ami csak említést tesz az asztrológiáról, de tényleg csak felületesen.

– Mit? Mit érzel?
– Olyan, mint mikor érzed, hogy el fogod sírni maga, és már várod… De ilyenkor nem vagy szomorú, nem azért akarsz sírni, mert fáj, vagy mert bántottak, hanem mert jólesik. Utána megkönnyebbülést érzel. De azt már nem tudom elmondani, ami a sírni vágyás és a megkönnyebbülés között van.

Anarchia_Könyvblog>!

Úgy peregtek a napok, mint a könyvek lapjai, mikor gyorsan olvassuk a regényt, hogy mielőbb a végére érjünk.

Anarchia_Könyvblog>!

Egyszeriben megéreztem a hátamon a két karját, ahogy összefonódik, a fejét pedig az enyémre hajtotta. Görcsösen megrázkódott a teste, és hüppögni kezdett. Úgy gurultak le a könnyei a hajamon, mint az eső cseppjei. Megrémültem.

Anarchia_Könyvblog>!

Csalásnak éreztem: én nem vetettem be semmiféle női praktikát, ésszel győztem, de szexuális kisugárzással vettek rajtam revansot.

Anarchia_Könyvblog>!

A legszívesebben felugrottam volna az asztalra, hogy keresztülzuhanjak rajtam egyenesen az ölébe, és szenvedélyesen megcsókoljam. Láttam a szemében, hogy ugyanarra gondolunk, és ő is ugyanazt akarja, és már-már féltem, hogy meg is tesszük, és ahogy elképzeltem a feldöntött borospoharakat meg a romantikától bűzlő, ragadós filmjelenetet, a helyzet annyira komikussá vált, hogy zavaromban elnevettem magamat, és ő is követte a példámat.

Anarchia_Könyvblog>!

Hiszen annyiszor hallottam már boldog házaspárokról, akik az iskolai éveik alatt jöttek össze, és öregkorukig kitartottak egymás mellett. Lehetek vajon ennyire szerencsés, hogy már az első egyetemi évben megtaláltam a nagy szerelmet, akivel leélhetem az életem?

Anarchia_Könyvblog>!

Mint szárnyaszegett madár, derékból hajolva igyekeztem féloldalasan magamra locsolni egy kis vizet, ami így nemcsak az arcomra, hanem mindenhova jutott.

Anarchia_Könyvblog>!

(..) háborúban álltam magammal a meglévő és hiányos érzelmeim miatt.

A zodiákus lány sorozat · Összehasonlítás