Akik ​sokszor élnek – Évszázadokon átívelő reinkarnációs történet 14 csillagozás

Balogh Margit: Akik sokszor élnek – Évszázadokon átívelő reinkarnációs történet Balogh Margit: Akik sokszor élnek – Évszázadokon átívelő reinkarnációs történet

Szepes Mária édesanyjának méltatlanul elfeledett, mindössze egy kiadást megélt és ma már szinte fellelhetetlen okkult-ezoterikus regényét tartja kezében a tisztelt Olvasó.
Ez a regény évszázadokon átívelő inkarnációs úton vezet végig, ebben hasonlít a Vörös Oroszlán című okkult regényre. Itt érthetjük meg, hogy hogyan kapcsolódunk egymás életébe és mi az az ősi szál, ami mentén haladunk? Milyen spirituális fejlődési utat kell bejárnunk? Milyen új képességeket szerzünk a megismerés során? Hogyan szövi a karma törvénye az életünket? Mit és hogyan kell megtanulnunk, megvalósítanunk a sors által reánk ruházott feladatokból?
Ezekre a kérdésekre válaszol a lebilincselően érdekes, ezoterikus-okkult tanításokkal átszőtt történet.

>!
Hermit, Miskolc, 2016
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631247244
>!
Hermit, Miskolc, 2010
264 oldal · ISBN: 9789639790384

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Vladi>!
Balogh Margit: Akik sokszor élnek – Évszázadokon átívelő reinkarnációs történet

Ez most nagyon betalált, és nagyon kellett.
Ezt a könyvet ajánlom mindenkinek. Aki szkeptikus spirituálisan azért, aki meg nyitott annak meg azért. Előbbiek közül talán lesz akire hat, utóbbiak közül biztos sokakra hat.
Elképesztő, hogy 1947-ben íródott ez a könyv, ami még mai szemmel sem poros.
Kölcsön példányt olvastam, de beszerzek belőle egy sajátot, elvileg most újra kiadták.

1 hozzászólás
Baba082>!
Balogh Margit: Akik sokszor élnek – Évszázadokon átívelő reinkarnációs történet

Kellemes kis regénybe csempészett reinkarnációs elmélet.
Ami nem tetszett, az a cseppet sem bújtatott öntömjénezés, és a giccs, amivel lezáródik a történet.
Mint minden hit, a reinkarnációban, újjászületésben való hit is a halálfélelemből fakad. Ebben a regényben kimondottan arra épít a szerző, hogy az ember matasson csak az elmúlt életeiben, mert a végén csodálatos módon minden összevág majd, a jó elnyeri méltó jutalmát, a rossz meg dobhat még egyszer.
Ami tetszett, az a regényben szereplők ártatlan kedves lénye, az olvashatóság, és ahogy 1947-ben visszamenőleg ír arról, hogy hogyan nézhettek az emberek a második világháború elé.

lauranne>!
Balogh Margit: Akik sokszor élnek – Évszázadokon átívelő reinkarnációs történet

Nagyon klassz volt. Olvasmányos, jól adagolja az ismereteket. Csak azért négy csillag, mert az egészet nem tudtam befogadni.

Menőenő>!
Balogh Margit: Akik sokszor élnek – Évszázadokon átívelő reinkarnációs történet

Nekem ez nagyon tetszett, érdekel a téma. Olvasmányos, lebilincselő történet, a magyarázós részek sem untatnak, egy laikus számára is egészen érthető. Jó könyv volt.


Népszerű idézetek

bgea>!

Akik összetartoznak, azok úgyis együtt vannak, mindegy, hogy milyen távolságban és viszonylatban… Az élet egységes.

32. oldal

Katan>!

Az ember itt a földön tapasztalati tanulmányúton van és nem tudhatjuk, hogy egy-egy zónán melyik partnerrel kell áthaladnunk.

175. oldal

Mária_Tolnai>!

Az ember semmit se várjon kívülről, mert minden lehetősége, gazdagsága, boldogsága belül van. Nagyon frappánsan hívja fel erre a figyelmet Lao-ce, a nagy kínai bölcs. Azt mondja:
Harminc küllő találkozik a kerékagyban, de az űr közöttük képezi a kerék lényegét.
Agyagból készül a fazék, de az űr benne ,képezi a fazék lényegét.
Falak, ablakokkal, ajtókkal alkotják a házat, de az űr benne teszi azt lakhatóvá.
Azt hiszem ez elég világosan rámutat arra, hogy minden forma, minden kívülről megnyilvánuló körülmény csak keretét képezi a benső lényegnek, melyért minden van. Ha felismertük a magunkban rejlő lényeget, akkor minden kívülrlől megnyilvánuló dologban csak eszközt látunk, mely a cél felé segít minket.

178-179. oldal

Katan>!

Ha az ember egyszer elveszítette a biztonságát abban, amit eddig biztosnak hitt, -akkor, ha ma még nem fogadja is el az új elméletet, előbb-utóbb -sokszor rohamosan, de legtöbbször észrevétlenül rátér, mert ez a törvény.

119. oldal

bgea>!

Mert az ember életeken át együtt szokott születni olyan lelkekkel, akik erős hatással voltak rá, és aszerint, hogy mi volt a vágyuk, esetleg közös bűnük vagy erényük és a feladatuk, – szoktak szülő és gyermek, férj és feleség, testvérek, barátok vagy ellenségként élni egymással.

112. oldal

bgea>!

Hatványozott életörömet érez az, akinek megismerése van, mert biztos benne, hogy az élet örök és, hogy nem kell kapzsi módon kapkodni a dolgok után, mintha másképpen lemaradna róluk. Minden megjön a maga idejében, de a megismeréssel bíró ember már válogatós és még a mulandó dolgokon keresztül is az örökkévalót keresi… Isten felé halad.
A legtöbb szerencsétlenséget az életben az okozza, hogy az emberek mindig a földi boldogságot keresik. Azt hiszik ez a cél. Pedig a cél a megismerés. Azért vagyunk itt és ha ez van, a földi boldogság is feltárul előttünk.

255. oldal

lauranne>!

Én nagyon helyesnek tartom a regényformát, amelybe metapszichikát helyez el az író, mert a komoly okkult szakmunkákat, a filozófiai és tudományos munkákat az ember már csak akkor keresi, ha az érdeklődését felkeltette rá valami. Ezt pedig a szépirodalmi munkákkal könnyebben el lehet érni.

257. oldal

bgea>!

Mi itt a dolgoknak csak egyik oldalát látjuk. Ez a megnyilvánult világ. És az egész, amit itt látunk, érzékelünk, – a meg nem nyilvánult világból érkezik hozzánk… Platónnál is olvashatjuk: „Minden dolognak kettős léte van, először eszmében, azután a valóságban.”
– A valóságot az ember teremti meg szüntelenül.

51. oldal

bgea>!

Az én megismerésem szerint azonban az ember nem egyszer él a földön, hanem sokszor, sorozatosan és ebben a sorozatban minden vágya be fog teljesedni… Ha ebben az életben nem, akkor a következőben. Azt lehet mondani: a ma vágya, a holnap képessége vagy lehetősége. Tehát nem kell végzetes, bűnös erőfeszítéseket tennünk ma azért, amit holnap könnyen elérhetünk.

63. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Elisabeth Haich: Beavatás
Robert Lawson: A lélek útja
Lee Carroll: Hazatérés
Szepes Mária: A Vörös Oroszlán
Vaktor Orsolya: Kristályfény-misszió
Bauer Barbara: Vakrepülés
Szepes Mária: Corinna története
Medveczky Balázs: Kettőnk könyve
Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája
Mason Murray: Lélekcsapda