Balogh László (szerk.) · Moldován Tamás (szerk.)

Gyilkosság ​a bányában 2 csillagozás

Balogh László – Moldován Tamás (szerk.): Gyilkosság a bányában

Miután ​a holttestet kőtörmelékkel gondosan befedte, Solymosi higgadtan latolgatni kezdte esélyeit. Arra a megállapításra jutott, hogy Bacsó valószínűleg elmesélte feleségének a közös kirándulásuk tervét. Ezzel az asszony sorsa is megpecsételődött. A mindenre elszánt ember a dunakeszi lakásban leütötte, majd egy ott talált kendővel megfojtotta a 47 éves Bacsónét. A házban nem sokáig időzött, csupán az asztalon heverő aranyékszereket vette magához, majd az asszony holttestét egy takaróba csavarta, és Sződ külterületén, egy homokbányában eltemette.
– Természetesen segítek magunknak a holttestek felkutatásában – fejezte be beismerő vallomását Solymosi Gyula.
Bár éjfél körül járt az idő, a nyomozás vezetői haladéktalanul összeállították a helyszíni szemle-bizottságot, amely először a sződi homokbányához indult.
– Sanyikám, telefonálj a barlangi mentőknek – szólt az osztályvezető dr. Mérő főhadnagynak –, hogy vonuljanak ki Szokolyára, mert több mint valószínű, szükség… (tovább)

A művek szerzői: Baróti Géza, Wanatka Gabriella, Somogyi Gábor, Zombori Attila, Virág Ferenc, Tóth Zoltán, Oltványi Tamás, Schmidt Attila, Csala Károly, Vezda János

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Gyilkosság... Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat · 07 magazin kiskönyvtára

>!
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 963316205X

Most olvassa 2

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

cinegér>!
Balogh László – Moldován Tamás (szerk.): Gyilkosság a bányában

A könyv 23 megtörtént bűnügyi nyomozást mutat be,a ’80 – as évek Magyarországából ( két történet külföldön játszódik). Meglepő történetek voltak, számomra meg sokkoló volt, hogy a lakóhelyemen is élt egy gyilkos, akinek a családját ismerem, mégsem hallottam semmit az esetről. De ettől függetlenül nem tudom mennyire hiteles ( egy gyilkosságról tudok, hogy tényleg megtörtént és az elkövető gyerekeit is ismerem), ugyanis egy községet ( Vámosmikolát), ami tőlünk 30 perces autóútra van Borsod és Heves megye határára helyezte, ami nagyon komoly baki egy tényfeltáró könyvben. Ezenkívül az utolsó történetnek olyan Agatha Christie- s befejezése van, ami megint megkérdőjelezi az eset valóságtartalmát.
Ezt leszámítva érdekes, döbbenetes, de ami lényeges, hogy nem szenzációhajhász könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Agatha Christie: Őszi borzongás
Ronnie W. A. (szerk.): Csillagtalan
Harsányi Gábor: Botrány a sportcsarnokban
Agatha Christie: Bűnszövetkezetben
Agatha Christie: A vád tanúja
Szabó István Zoltán – Takács Gábor (szerk.): Arany 200 – Balladaremix
Kondor Vilmos: Magda, a bestiális Népszínház utcai mindenes
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): Japán a szamurájkorban
Megyeri Judit: Rózsakő – Kezdetek