Azoknak ajánlható elsősorban a szerzőpáros szakácskönyve, akik bár eddig a közelébe sem mentek a lábosoknak, sütőnek, most szeretnék meghódítani a gasztronómia birodalmát – de legalábbis szívesen átlépnének a határain. A kötetben ugyanis a mindnyájunk által jól ismert hazai konyha legalapvetőbb fogásainak készítési módját közlik, méghozzá lépésről lépésre. Az első fejezetben a szerzők bemutatják a szükséges konyhai eszközöket és az előkészítő műveleteket (tisztítás, kicsontozás, tűzdelés, pácolás, töltés stb.), majd tanulmányozhatjuk a hőkezelések – főzés, párolás, pirítás, grillezés – módjait és az olyan nélkülözhetetlen kiegészítő műveleteket többek között mint a rántás, habarás vagy kelesztés. A mű második felét a receptek foglalják el: a levesek, főzelékek, főételek, köretek, tészták, saláták és desszertek. A színes fotókkal kísért könyv végén a keresést tárgymutató segíti.
Kedvcsináló szakácskönyv 3 csillagozás
Kezdők és haladók konyhája
Eredeti megjelenés éve: 2008
Várólistára tette 3
Kívánságlistára tette 11
Kölcsönkérné 1
Kiemelt értékelések
ViraMors P>!
12 hozzászólás
Balogh Diána – J. Goldenlane: Kedvcsináló szakácskönyv Kezdők és haladók konyhája
Ha eddig nem szerettem volna főzni, most garantáltan kedvet kaptam volna hozzá :)
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj 98% ·
Összehasonlítás - Lénárd Sándor: A római konyha 95% ·
Összehasonlítás - Polcz Alaine: Főzzünk örömmel! 92% ·
Összehasonlítás - Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 92% ·
Összehasonlítás - Romváry Vilmos: Fűszerek könyve 93% ·
Összehasonlítás - Fördős Zé: Okos receptek A-tól Zé-ig ·
Összehasonlítás - Déri Szilvia: Kovászkaland 91% ·
Összehasonlítás - Lovassné Kiss Ildikó – Lovass Pál: A karcsúság titka ·
Összehasonlítás - Bokor Judit: Finn konyha ·
Összehasonlítás