Kedvcsináló ​szakácskönyv 3 csillagozás

Kezdők és haladók konyhája
Balogh Diána – J. Goldenlane: Kedvcsináló szakácskönyv

Azoknak ajánlható elsősorban a szerzőpáros szakácskönyve, akik bár eddig a közelébe sem mentek a lábosoknak, sütőnek, most szeretnék meghódítani a gasztronómia birodalmát – de legalábbis szívesen átlépnének a határain. A kötetben ugyanis a mindnyájunk által jól ismert hazai konyha legalapvetőbb fogásainak készítési módját közlik, méghozzá lépésről lépésre. Az első fejezetben a szerzők bemutatják a szükséges konyhai eszközöket és az előkészítő műveleteket (tisztítás, kicsontozás, tűzdelés, pácolás, töltés stb.), majd tanulmányozhatjuk a hőkezelések – főzés, párolás, pirítás, grillezés – módjait és az olyan nélkülözhetetlen kiegészítő műveleteket többek között mint a rántás, habarás vagy kelesztés. A mű második felét a receptek foglalják el: a levesek, főzelékek, főételek, köretek, tészták, saláták és desszertek. A színes fotókkal kísért könyv végén a keresést tárgymutató segíti.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
netAdmin, 2008
170 oldal · ISBN: 9789638809704

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Balogh Diána – J. Goldenlane: Kedvcsináló szakácskönyv

Ha eddig nem szerettem volna főzni, most garantáltan kedvet kaptam volna hozzá :)

12 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Lénárd Sándor: A római konyha
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve
Fördős Zé: Okos receptek A-tól Zé-ig
Déri Szilvia: Kovászkaland
Lovassné Kiss Ildikó – Lovass Pál: A karcsúság titka
Bokor Judit: Finn konyha