Púder 5 csillagozás

Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz
Baló Júlia: Púder

Vesztett állásokat is meg lehet fordítani, Lentről lehet feljutni, Kellemetlen kapcsolatok kellemessé változtathatók… Hogyan? Erre válaszol Baló Júlia sikerkönyvének folytatása. A szerző a saját-, a világsztárok-, a média-, a titokzatos, távol keleti mesterek –, és a mindennapok világából szórakoztatóan tanulságos történeteket megjelenítve hívja az olvasót a lélekerősítés útjára; miközben különleges élet-, és ételrecepteket is kapunk útravalóul.

>!
Retro Media, Budapest, 2008
244 oldal · ISBN: 9638769466

Most olvassa 2


Kiemelt értékelések

>!
hablaty P
Baló Júlia: Púder

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

Ajándékba kaptam, és egyike volt azon kevés könyveknek, amit nem bírtam befejezni….félbehagytam…, annyira idegesített a stílus, a téma, az egész.
A kisördög azért nem hagyott nyugodni , óvatosan érdeklődtem az ajándékozónál, neki hogy tetszett… bevallotta, hogy 50. oldal után letette…én szerintem elkínlódtam magam a 80-ig…:)

>!
Gelso P
Baló Júlia: Púder

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

Amikor elkezdtem, 30 oldal után ment a pihenő könyvek közé, mert addig sok fontos dologról nem nagyon volt benne szó, sokáig azon siránkozott, hogy miközben jóízűeket eszik, több méretet változott az alakja, ami miatt a kedvenc ruhái csak figyelnek rá a szekrényből – így muszáj valahogy fogyóznia…addig egyenesen csalódás volt a könyv ui. én arra számítottam, hogy legalább a riportjait foglalja össze…később, amikor a RB-interjú következett, az már olvasmányosabb volt…de mégis hiányom van…(95.old.)
nagyon sokáig húztam-halasztottam az elolvasását, azért is, mert adta magát ehhez a könyv felépítése: nem tartalmaz fél-egy-másfél oldalas írásoknál hosszabbakat – így nagyon alkalmas nagyon álmos éjszakai olvasásokhoz, vagy éppen olyan alkalmakra, amikor az ember jól tudja, hogy csak pici ideje akad olvasni, mert a körülmények nem engednek többet és elmélyülősebb órákat – így hát a táskám tartalma volt jó sokáig.
Voltak benne részek, amik tetszettek, elég sokat ki is idéztem ide a könyvből – pl. a Zen-meserészletek; jól átjön egy önmagát és a saját útját keresgélő, érett, (bár számomra) eléggé naiv nő, aki kezdeni akar magával ismét valamit, aki sokszor indult már el hasonló utakon, és most egy ilyet próbál; de ugyanakkor ezt a könyvet én egy pici segélykiáltásnak éreztem a magányról. Még pontosabban a szerző magányáról, mert annak ellenére, hogy itthon és külföldön sok ember veszi körül, családtagok, barátok, ismerősök – én mégis magányosnak „látom” őt e könyve alapján… – de meglehet, hogy csak társtalan…(?)


Népszerű idézetek

>!
Gelso P

– Mint nagy könyvbarát, miket olvas?
– Mindent. Valamelyik nap itt ültem, és éppen kifogytam az olvasnivalóból. A magyar telefonkönyvet vettem a kezembe. Lenyűgöző olvasmány. Úgy értem: a nevek…

95. oldal/ Richard Burton Tv-interjú - Rengeteget olvasok

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

10 hozzászólás
>!
Gelso P

– A pénznek ilyen fontos szerepe van az életében?
– A pénz a legfontosabb dolog a világon.
– Miért?
– Nélküle az ember nem tud élni.
– Mit csinál a pénzével?
– Elköltöm.
– Mire?
– Mindenkire…Akar belőle?

83. oldal/ Richard Burton Tv-interjú

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

7 hozzászólás
>!
Gelso P

Magyarország nekünk, szegény embereknek a nyugatról, különlegesen hangzik, különleges szó: Hungary. Lengyelország neve nem jelent semmit. Oroszországé, Jugoszláviáé sem. „Hungary” – már a szó hangzása is rendkívüli. A jelentése is olyan különleges, angolul „Hungary”, a „hunger” – vágy az életre, vágy akár Magyarország iránt. A magyar az utolsó nagyhatalom, amely keresztülsöpört Európán. Magyarország mindig is foglalkoztatni fogja a világ képzeletét, a nyugati világét biztosan. Mert van valami különös, furcsa képe Magyarországról.

97. oldal/ Richard Burton Tv-interjú - "Teljesen más vagyok"

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

8 hozzászólás
>!
Gelso P

Az ősi kínai hit szerint ha valaki kiváló képessége révén, hosszas tanulás, valamint rendkívül kitartó munka eredményeként tökéletesen elsajátít valamilyen – bármiféle – művészetet, vagy valamiben állandó gyakorlás, tudás révén nagyon nagy hozzáértésre tesz szert, vagy igen magas szintet ér el, vagy éppenséggel nagyon komolyan megismer mindent: a lélekjelenléte minden cselekedetében megmutatkozik. Az ilyen remek érzékkel, szorgalmas kitartással elért, kiemelkedő teljesítményt megilleti a kung-fu kifejezés.
És ebből következik, hogy nemcsak a harcművészetek elsajátítása, de akár a virágkötészet, a festészet, vagy például a hegedűművészet, a restauráció, valamint olyan rendkívüli feladat levégzése is, amely mindenféleképpen kitartást, szakértelmet, időt és türelmet igényel – lehet kungfu!
A kínai „kung” ("gong") szó jelentése. energia, a „fu”-é pedig: idő.

Ugyancsak a régi kínai hit szerint a kungfu legfelsőbb szintje: a tökéletes önuralom. Ugyanis hatalmat másokon csakis az vehet, aki ura önmagának. Csakis így lehet a küzdelem legmagasabb szintű technikájával élni: a harc nélküli küzdelemmel.

121. oldal/ "A miénk az, amit el tudunk képzelni"

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

>!
Gelso P

Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaid!
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteidet!
Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaid!
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemed!
S ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!

127. oldal/ Sorsfordító erő - Frank Dutlaw ötsoros útmutatója

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

>!
Gelso P

Szellemi táplálékunk, beszélgetéseink, mi több: saját cselekedeteink gyógyító vagy éppen mérgező hatással lehetnek önmagunkra.
Így a mi felelősségünk, hogy kivel állunk le társalogni, kit és mit hallgatunk végig, milyen tekintetet, arckifejezést, gesztust raktározunk el.
Az idő a legdrágább kincsünk: mielőtt lejárna, érdemes odafigyelni, mire és kire szánunk belőle.

128. oldal/ Sorsfordító erő

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

>!
Gelso P

Fontos, hogy mit eszünk, milyen a megjelenésünk. Ennél csupán az fontosabb: mivel tápláljuk az agyunkat. Miről és miként gondolkodunk: Mit hagyunk eljutni a tudatunkig? Mit engedünk meg magunknak – gondolkodás- és viselkedésszinten – és mit nem? Hogyan kezeljük érzelmeinket, indulatainkat? Hol tartunk a lelki, szellemi fejlődésünkben?
Szerencsés ember az, aki vallásos neveltetésben részesül.

113. oldal/ "A miénk az, amit el tudunk képzelni" - Lelki, szellemi fejlődés

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

>!
Gelso P

A kínaiak nem áltatják magukat hamis világképpel: a harcot, a konfliktust, a küzdelmet és így a változást az élet lényegének tekintik. Tudják: ami tegnap még biztos volt, mára már nincs sehol. Amit ma tervezünk, holnapra köddé válik.

140. oldal/ A változás: élet

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

>!
Gelso P

A költözést is túl lehet élni, csupán a megelőző depressziót nehéz kivédeni.

157. oldal / Hévízgyörki Hédervári Eugénia

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz

>!
Gelso P

– Tehát úgy gondolja, a színészek nem művészek, hanem tolmácsok csupán.
– Azt hiszem, hogy csak kimagasló esetekben művészek. Általában tolmácsok csupán, csak a szerepüket mondják.

85. oldal/ Richard Burton Tv-interjú

Baló Júlia: Púder Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz


Hasonló könyvek címkék alapján

Prevics Éva: Fiatalok külföldön – 5 év múlva
Arckép
Rados Péter (szerk.): Egy csepp emberség esték
Xenophón: Emlékeim Szókratészról
Papp Ervin (szerk.): A. J. Christian
Allan Pease – Alan Garner: Szó-beszéd
Kenéz Ferenc: Én munkás vagyok, te munkás vagy, ő munkás
Buza Péter: Mire való a borravaló?
Kertész Magda: Tettének oka: szerelem, szenvedély
Sebestyén Balázs – Tóth Gábor: E-mentes övezet, avagy mit reggeliztél ma?