Lelkem ​sötét éjszakája (Lelkek útja 1.) 9 csillagozás

Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája

Megváltozott ​valóság. Misztikus kötelékek a régmúltból. Egy sötét árny megjelenése.

Nyra Heran élete egyetlen szempillantás alatt káoszba borul, amikor egy tragikus, ám mégis sorsszerű találkozás a lelke mélységeibe vezető sötét ösvényre sodorja. Az idilli illúzió, melyben addig élt, hirtelen rémálommá válik, s könyörtelenül kiragadja a megszokott hétköznapokból. Családja gyilkosa elől Natel nyomozó oltalma alá kényszerül, aki viszont nem ad túl sok okot a bizalomra. Nyra válaszút elé kerül: magára ölti a tehetetlen áldozat szerepét és sodródik tovább az eseményekkel, vagy saját kezébe veszi sorsa irányítását, felfedve a titokzatos és kegyetlen Weyra indítékait.

Önnön bensőjének felfedezésére indul lelke rejtelmeit kutatva, hogy megértse a háttérben meghúzódó nagyobb összefüggéseket. Ki lehet Weyra? Miért pont most bukkant fel és miért őt szemelte ki magának? Felismerései során előző életeken átívelő, iszonytató titkokat tár fel, melyek alapjaiban kérdőjelezik meg… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Magánkiadás, Budapest, 2017
232 oldal · ISBN: 9789631294835

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Gorkie P>!
Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája

„-Minden okkal történik, ezt ne felejtse el kedvesem – határozott és békés hangja mélyen megérinti a lelkemet, elhozva azt a megnyugvást, melyre oly régóta áhítoztam. Kezét alkalomra teszi, gyengéden megszorítja, és ez biztosít afelől, hogy minden rendben lesz. – Csakis olyan megmérettetéseket állít elénk a sors, amelyeket képesek vagyunk sikerre vinni, amennyiben hiszünk magunkban.”

Az a megtiszteltetés ért, hogy váratlanul felkértek egy hamarosan megjelenő könyv előolvasására. A szerzőt addig a pillanatig nem ismertem, így különösen jól esett a felkérés. Kaptam egy kis leírást a történetről és a borítót e-mailben. Ennyi elég is volt, hogy felkeltse az érdeklődésem.

Most pedig itt állok és rettentően várom a folytatást!

(…)

Amit elsőként szeretnék megemlíteni, az a szerző írásmódja. Nagyon szeretem, ha valaki szépen fogalmaz és Andrea egyszerűen csodálatos szavakat használ, mégsem tűnik soknak vagy cicomásnak. Az elejétől a végéig élveztem a sorait olvasni.

Főszereplőnk, Nyra szemszögéből olvashatjuk ezt a nagyon érdekes és izgalmas történetet. A regény elején egy csodás antikvitásban dolgozik, éli a szokásos mindennapjait és még nem is sejti, miféle kalamajkába fog keveredni. Nagyon megtetszett ez a hangulatos kis boltocska, szívesen meglátogatnám és megkóstolnék 1-2 különleges kávét. :)

Bővebben:
https://olvasokorut.blogspot.hu/2017/10/balo-andrea-mar…

Nikolett0907 P>!
Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája

„– Nem mindig a hibát kell magunkban keresni, hanem inkább a megoldást. Ahogyan a külvilágra is érdemesebb úgy tekinteni, mint egy tükörre, mely lelkünk mélységeit vetíti ki, legyen az valamilyen elfojtás, vagy épp tiszta vágya valami jónak. Nem szabad a hiányérzetet érzékelni, sokkal fontosabb felfedezni életünkben a páratlan lehetőségek megvalósításához ránk várakozó teret.”

Oh, hogy az a ……most aztán jó nagy bajban vagyok. Ugyanis, ebben a hónapban már nem akartam új könyvet venni (nem nevet), de most kénytelen leszek egy példányt beszerezni ebből is.

Ugyanis, bár utazókönyvként került hozzám, amit ezúton szeretnék megköszönni. Mégis egy ideig az első két oldal elolvasása után napokig nem akartam hozzá nyúlni. Egyszerűen annyira irritált „kedves” főhősnőnk, hogy már attól is kivert a víz, ha csak arra gondoltam olvasnom kell.
De mivel makacs és kitartó hölgyemény vagyok, úgy voltam vele pár oldal alapján nincs jogom ítéletet hozni.
És milyen jól tettem, hogy tovább olvastam.
Egy egyedi világkép kezdet felsejleni a szemem előtt, egy olyan szereplő gárdával az élen akiket lehetett kedvelni.

De, és talán ezt picit végig nehezményeztem is, nekem senki ne mondja, hogy spoiler ez engem nagyon bosszantott 0.0 .

Ezt leszámítva tetszett, sőt nem csak, hogy pozitívan értékeltem, de mélyen elgondolkodtatott.
Ugyanis ebben a történetben van egy olyan rejtett ösvény, amit ha figyelmesen olvasunk, szemünk elé tárul és, aki fogékony az efféle dolgokra, fantasztikus és mélyített utazásra buzdítja az olvasót.

Nagyon tudtam értékelni, hogy a vége csak pont annyira idegesítő, hogy még nagyjából legyen türelmem kivárni, amíg a folytatás elkészül és a kezembe nem foghatom. (Ha tegnap lett volna is késő) *.* xD

És ami igen csak reménnyel tölt el, az az írás mód, mellyel az írónő végig vezet a kötet utolsó lapjáig.
Igazán büszke lehet, mert tehetséges, sőt mi több, nagyon tetszik a „gyengéd és egyben szépséges” választékosság, melybe öröm volt belemerülni.
Miután felocsúdtam, már vége is lett.
Csupán csak a szívem dobbanásával érzékeltem, hogy hol vagyok jelenleg és mennyi idő is telt el.

Szóval köszönöm, hogy olvashattam és szeretnék egy példányt magaménak tudni.

Kedvencem és jó szívvel ajánlom! ♥

Oh, és még valami. Nem tudom ki tette rá a horror címkét, de attól, hogy spoiler még nem lesz ijesztő, inkább csak érdekes. Szerintem nem kell rá…de majd mindenki megítéli maga.

CsakSimánDorka>!
Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája

Elég kellemes élményben volt részem a könyv olvasása közben. Az írónőnek nagyon érdekes a stílusa, néhány helyen gyönyörűen fejezik ki magát, néhány helyen pedig mintha nem is ő írta volna, mert folyamatos szóismétléseket, tőmondatokat kaptam. A történet varázslatos, bár néha nagyon elvontnak éreztem. spoiler.
A karakterek érdekesek voltak, főleg a különböző lények. Szívesen olvastam volna még Natelről, mert számomra ő volt a legnagyobb rejtély, pedig sok mindent elárult róla az írónő. A főhősnő annyira nem ragadott magával, pedig vele se volt baj, és reméltem, hogy ez az unszimpátia a regény végére megváltozik.
Összességében kellemesen csalódtam a regényben, és kíváncsi leszek, hogy lesz-e folytatása.

Ács_Milán>!
Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája

A könyvet egy nyereményjáték keretében volt szerencsém megnyerni az írónőtől.
Az olvasásom megkezdése előtt ránéztem a könyv adatlapjára és egy kicsit meglepődtem a címkéken: fantasy, horror… Az első gondolatom az volt, hogy ismét egy olyan könyv, ami nem igazán nekem íródott. Sem a fantasy, sem a horror nem tartozik a kedvenc műfajaim közé, de azt gondoltam, teszek egy próbát és kilépek a komfortzónámból.

Minden alkalommal, amikor rápillantottam a könyv borítójára, olyan érzésem volt, hogy kezembe kell vennem és el kell olvasnom ezt a könyvet. Többször levettem a könyvespolcomról és gyönyörködtem a borítóban. Ez a könyv nem véletlenül került a birtokomba, hiszen véleményem szerint véletlenek nincsenek, mindennek oka van és okkal történik.

És akkor a történetről…
Az előítéletem ellenére, hatalmas csalódás ért, de a legjobb értelemben, mert ez a csalódás, pozitív csalódás volt. :-) Ebben nagy szerepe volt a spirituális vonalnak, ami megjelenik a könyvben.
Az írónő szóhasználata, írásmódja teljesen lenyűgözött. Nagyon szép gondolatok birtokába kerültem az olvasás során. Egy nagyon jól megírt történetet olvashattam, ami fejezetről fejezetre érdekesebb és izgalmasabb volt. Nagyon sok kérdés merült fel bennem, csak úgy mint főszereplőnkben, Nyrában. Nagyon érdekes volt olvasni, amikor Nyra egy kis időre visszament az előző életébe. Amikor ehhez a részhez értem, én is eljátszottam a gondolattal, hogy vajon én ki voltam az előző életeimben? Mert igen, hiszek a lélekvándorlásban és hiszem, hogy a lélek bizonyos időközönként leszületik a földre újra és újra, más-más gazdatestbe.
Izgalmas volt megtudni, hogy milyen kapcsolat van/volt Nyra, Alyna és Razeth között. Ez volt a kedvenc részeim egyike, amikor erre fény derült.

„Akikhez valaha mélyebb érzelem kapcsolt, azokkal szinte biztosra vehető, hogy újra találkozunk egy következő életükben is.”

Annyira élveztem a történetet, hogy észre sem vettem, hogy az utolsó fejezethez értem és elfogytak a lapok. Ilyen befejezés után nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. Bízom benne, hogy minél előbb a kezemben tarthatom. És így a végére rájöttem, hogy ez a könyv igenis nekem íródott!
Köszönöm @Baló_Andrea_Mariann a könyvet és az olvasási élményt!

Judy22>!
Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája

Ha a borítót és az írónő nevét nem láttam volna, akkor is hamar rájövök a történetet olvasva, hogy nő írta. A karakterek érzelmesek, alaposan kifejtettek. Andi nagy finomsággal kezeli a lélekleírást, a karakterek jellemzését nem bízzta a véletlenre. Szerettem mind a női főszereplőt, mind a férfit.
Örülök, hogy végül az írónő nem e szellemes vagy vámpíros vanalat lovagolta meg, hanem valami újszerűt alkotott a kettőből, sejtelmeset, izgalmasat.

Bővebben: https://read-blog.blog.hu/2020/06/21/balo_andrea_marian…

Kovács_Ági_3>!
Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája

Utazókönyvként kaptam kézhez ezt a nem mindennapi könyvet. Egészen elgondolkodtató történet a lélekről, a szerelemről, a múltról. Sok kérdésem akadt a könyv olvasása közben, de bízom benne, hogy második részben meg fogok kapni.
Történet főszereplője Nyran áll, aki egy régiség boltban dolgozik. A munkahelyén talál egy furcsa táblát, Ouija, mely szellemidézésre alkalmas. Itt már sejthető lesz, hogy valami szellemes fog a történet középpontban állni. De amikor még jobban elolvastam végül még sem. Tévedtem. Nem egy szokványos szellemes, vámpíros történet ez.

Bővebben itt olvashatsz:

http://magyarszerzokonyve.blogspot.hu/2018/03/balo-andr…

szattipotter>!
Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája

Rég olvastam ennyire izgalmas és szövevényes történetet, s ami leginkább tetszett benne, az a következetesség. Rég láttam ilyen okosan felépített könyvet, ahol minden apró mozzanatnak volt jelentősége. Nemcsak a főbb elemeknek volt szerepe, hanem a kisebb, jelentéktelennek tűnő eseményeknek is, amelyek fölött elsiklana az ember. Minden szereplőnek, minden történésnek megvolt a maga helye és oka a történetben, ami miatt megemelem a kalapom az írónő előtt. A Ne ébredj fel könyvet olyan gondossággal vezette végig, hogy szemernyi kétsége sem lehet afelől az olvasónak, hogy egy gondolatilag összeszedett, alaposan megtervezett könyvet tart a kezében. A könyv végére nem maradtak megválaszolatlan kérdések, semmi nem hagyott maga után függővéget, és nem éreztem azt, hogy valamit az író elfelejtett volna megmagyarázni vagy tisztázni. Ha volt is bennem ilyen érzés a könyv olvasása során, az a könyv végére megoldásra talált.

Ami nagyon tetszett a történetben, hogy a könyv olvasása során együtt izgulhattam a főszereplővel, ki is lesz a tettes. Nem ismertette előre az író, így a nyomozás során együtt vehettem részt a kilétének felderítésében és nagyon izgalmas volt ilyen módon részese lenni az ügy felgöngyölítésének. Ami pedig külön plusz pontot jelentett nálam, hogy nem is jöttem rá egészen a csattanóig, ki is az elkövető. Sikerült végig árnyékban tartani a kilétét és az írónő csak akkor fedte fel, amikor már feltétlen szükséges volt leleplezni, kivel is állunk szemben, ehhez pedig szerintem nagy ügyesség kell, hogy olvasóként ne jöjjünk rá ezekre a kulcsfontosságú részletekre.

A könyv legfőbb üzenete számomra az volt, hogy sokszor nem mindenki a barátunk, akit annak tekintünk és jobb óvatosnak lenni, mint túlzott bizalommal lenni a másik iránt. Lehet, sarkított ez a nézőpont és kicsit túl szkeptikus hozzáállás, de a való életben is fontos odafigyelni arra, ki az, aki felé nyitott könyvként fordulunk és ki az, akivel megtartjuk a pár lépés távolságot. Lehet, hogy megbízunk valakiben és azt hisszük, hogy jóban és rosszban mellettünk áll, viszont amint adódik egy komolyabb helyzet, magunkra hagy a kételyeinkkel és aggodalmainkkal. A főszereplő, Alex Taylor esetében is hasonló a helyzet, aki önmagán kívül kevés emberre vagy éppen senkire nem számíthat, és nincs annál rosszabb, mint amikor senki nem hisz neked, vagy benned és megkérdőjelezhetővé válik minden, amit igaznak véltél.

Valóság volt, vagy csak a képzeleted játszott veled? E kettő határán egyensúlyozik a könyv, bravúros ügyességgel.

Számomra zseniális volt a könyv, alig vártam, hogy a könyv végére érjek és fény derüljön minden titokra.


Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

Ha belegondolok, akkor maga az élet a legnagyobb érték a világon, mivel amíg élünk, bármit megtehetünk, és bármikor újrakezdhetjük, még ha egy ponton el is bukunk.

117. oldal

Ács_Milán>!

– Nem mindig a hibát kell magunkban keresni, hanem inkább a megoldást. Ahogyan a külvilágra is érdemesebb úgy tekinteni, mint egy tükörre, mely lelkünk mélységeit vetíti ki, legyen az valamilyen elfojtás, vagy épp tiszta vágya valami jónak. Nem szabad a hiányérzetet érzékelni, sokkal fontosabb felfedezni életünkben a páratlan lehetőségek megvalósításához ránk várakozó teret.

213. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ray Bradbury: Gonosz lélek közeleg
John Cure: Hontalan lelkek
Sepsi László: Pinky
Veres Attila: Odakint sötétebb
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Darren Shan: Fivérek mindhalálig
Anne Rice: Lestat, a vámpír