Péntek? ​Csajok! 16 csillagozás

Bálint Szabina: Péntek? Csajok!

Karrier ​vagy anyaság?

Petra 28 évesen elmondhatja: ő egy sikeres nő. Megvan mindene: álmai munkája, férje az álmai pasija.
Egy napon azonban hirtelen minden a feje tetejére állt. Így felmerül benne a kérdés: mi a siker? Tényleg csak az anyaság és a karrier teheti teljessé egy nő életét?

Tartós kapcsolat vagy szingli élet?

Angelika és látszólag tökéletes vőlegénye lázasan készülődnek az esküvőjükre. Úgy tűnik, ők a következő „Brangelina”. De kiderül, hogy Miki nemcsak hogy egy „megszelídített playboy”, de menyasszonya ambícióit sem támogatja kellőképpen. Szabad-e Angelikának kompromisszumot kötnie? A szingliségtől való félelem belehajszolhatja egy házasságba?

Csillogás vagy gyermekkori álom?

A megrögzött szingli, Virág modellkarrierje szárnyal, élete legboldogabb időszakát éli. Nemcsak a legjobb pasik, hanem a modellügynökségek is kapkodnak utána. Egy ballépés miatt elveszíti azt, ami mindennél fontosabb számára. Vajon elég a csillogás… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2016
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596360
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
200 oldal · ISBN: 9786155596377

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Arany Angelika (Angi) · Csillag Petra (Petrus) · Fehér Miklós (Miki) · Pásztor Virág (Viri) · Péter (Peti)


Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Bálint Szabina: Péntek? Csajok!

Tetszett, nagyon tetszett. Kicsit ugyan Szex és New York szagú volt a sok magamutogatás, bulizás, ivászat, pasiproblémák és a „végén a szálak összefutnak” zárás miatt, de engem így is kilóra megvett magának.
Egy negatívumot viszont mindenképpen muszáj kiemelnem, ami zavart olvasás közben: hihetetlenül és feleslegesen sok volt a könyvben az összetett mondat! Példának okáért:
„- Persze, hogy van kilencezres is… – hallotta a háttérben Virág, amint Viktor éppen a taxissal egyezkedett a feltöltőkártyákról, de amint beleszólt a telefonba, a fiú minden figyelme rá irányult, és tettetett sértődöttséggel közölte a lánnyal, hogy csak azért hívta vissza, mert ő nem szokott hozzá, hogy így rárakják a telefont, majd mielőtt még a lány vissza tudott volna vágni, gyorsan közölte, hogy akkor egy hét múlva keresni fogja, és ezúttal Viktor tette rá Virágra a telefont, mire ő, meglepődve saját reakcióján, elmosolyodott, és még soha nem érzett izgalommal várta a jövő hetet.”
(Aki ezt egy levegővel fel tudja olvasni, az vendégem egy italra! :))

4 hozzászólás
>!
klaratakacs +SP
Bálint Szabina: Péntek? Csajok!

Friss, mai, élvezhető könyv a műfajában, semmiféle erőlködést nem éreztem rajta, ami ritka magyar íróknál.
Három lány, három különböző személyiség, de mindegyiknek volt története, egyénisége. Külön-külön is szerethetőek voltak a problémáikkal együtt. Azt hiszem mindenki életében fel-feltűnik egy-egy csalárd szerető, egy kikapós vőlegény, egy őrült éjszaka vagy a pillanat, amikor rájön, hogy a kompromisszummal kötött házasság egy idő után az életének, fejlődésének az akadályává válik. Ez utóbbi miatt talán Petra lett a kedvencem.
Ha lesz esetleg folytatás, várom, csak maradjon ez a lendület és hangnem.

>!
Lakibookfan
Bálint Szabina: Péntek? Csajok!

Először a borítója fogott meg a könyvnek és a címválasztás is tetszett.
A történet nagyon aranyos és elgondolkodtató, bár az eleje nekem kissé unalmas volt. A vége felé pedig olyan nagy csavarokat tett bele az írónő,hogy tátott szájjal olvastam.
A cselekmény nagyon átlagos, itt-ott egy kis bonyolítással.
A megfogalmazása viszont nagyon nem tetszett. Néha gyerekesen fogalmazott az írónő,néha pedig túl akarta bonyolítani a dolgokat.
Ez egy aranyos,elgondolkodtató történet volt három jó barátról,akiket nem lehet elválasztani egymástól.

>!
NicoleLegian I
Bálint Szabina: Péntek? Csajok!

Ezt a könyvet az után szereztem meg, hogy instagram-on bejelöltük egymást az írónővel, aki önmagában is kedves és nagyon szimpatikus.
A regényben sem csalódtam egy pillanatig sem.
Könnyű olvasmány, jó értelemben éreztem magam „Szex és New York” történet helyett „Szex és Budapest” történetben. Szerettem a szereplőket, még szívesen vettem volna, ha a történet folytatódik – halvány reményt fűzök hozzá, hogy talán még hallunk a 3 hölgy életéről. A karakterek egyediek és szerethetők. Mindegyikőjükkel együtt izgultam, hogy megtalálják a nekik rendelt boldogságot.
Személy szerint nem vagyok nagy romantika rajongó, de ebben a könyvben magamra ismertem, hétköznapi és mindenképpen mai gondokat, sorsokat láttam. Nagyon életszerű és modern felfogású volt az egész történet. Nekem is hiányoznak a csajok és a csajos esték, jó volt pár napot ezekkel a papírra vetett barátnőkkel tölteni. ;)

>!
Könyvmolyok_Világa
Bálint Szabina: Péntek? Csajok!

Tipikusan ez az a könyv amit ha egyszer elkezdesz nem akarsz lerakni,mert tudod,hogy neked ezt most Ki KELL olvasnod.Kikapcsolódásra tökéletesen ajánlom a regényt.A könyvnek a borítója fogott meg először,de hát most na olyan szépek azok a rúzsos ajkak annyira csajos. Mint maga a könyv. A regény középpontjában 3 csajszi áll akik teljesen különböznek egymástól mégis van közös pontjuk mégpedig,hogy megakarják találni a maguk boldogságát. Teljesen életszerű történetet olvastam,ami bárkivel megtörténhet..A szereplőket is szerettem,egyedi karaktereket ismerhettem meg.egyértelmű kedvencem Virág lett és volt olyan is akit utáltam ő pedig Miki volt,és ha elolvasod tudni fogod,hogy miért.Szóval bátran ajánlom azoknak a könyvet akik szeretik a romantikus,csajos,könnyed történeteket.Egy pillanatig sem csalódtam a sztoriban. Izgalmas,lendületes,fordulatos ,letehetetlen! Köszönöm Szabina!Szívesen olvasnám a közeljövőben a folytatást is! Köszönöm az Álomgyár Kiadónak,hogy elolvashattam ezt a csodás regényt! :) Nem bántam meg!

>!
Adriboci
Bálint Szabina: Péntek? Csajok!

Kedves kis könyv, olvastatja magát és a happyend sem hiányzik ;)


Népszerű idézetek

>!
Nikol22 P

-Angi! Egy: soha nem megyek férjhez, pont. Kettő: éhen halok.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pásztor Virág (Viri)
>!
Nikol22 P

-Sétáltál már négy órán át tízcentis magas sarkúban valakivel, aki már az első pillanatban nem jött be, és végig csak az járt a fejedben, hogy hogyan rázd le udvariasan?

Kapcsolódó szócikkek: Pásztor Virág (Viri)
>!
Nikol22 P

-Na és ez? – sóhajtott egy nagyot Angelika, és vágott egy bizonytalan grimaszt.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Arany Angelika (Angi)
>!
Nikol22 P

-Sosem bíztam az óvszerben, a Jóbarátokban is megmondták, hogy csak 98%-os biztonságot nyújt. Nemhiába a kedvenc sorozatom…


Hasonló könyvek címkék alapján

Ruby Saw: Az igazi
Mary Alice Monroe: Déli menyegző
Sophie Kinsella: A boltkóros esküvője
Guillaume Musso: Visszajövök érted
Nicholas Sparks: Eltékozolt évek
Karen Kingsbury: Ideje a táncnak
Danielle Steel: Az esküvő
Maisey Yates: Bukott angyal
Gabriela Adameşteanu: A találkozás