A ​Programozó Könyve 7 csillagozás

Bálint Endre: A Programozó Könyve Bálint Endre: A Programozó Könyve

Miután ​egy fiatal fiú bámulatos módon programozói álláshoz jut egy kutatóintézetben, világhírű matematikusok között különös helyzetekbe keveredik, furcsa problémákba botlik. Kíváncsiságtól és szerelemtől vezérelve, egy ismeretlenségbe burkolózó, titokzatos internetes figura, Joysteen segítségével átvergődik a helyzeteken, ám veszély leselkedik, melynek mibenléte csak kevesek által ismert. A kalandok a valószerűség határain túl és a realitással összefonódva is játszódnak, szokatlan elbeszélés-szövedéket képezve.
Nehéz egyetlen kategóriába sorolni ezt a regényt.
Sci-fi, hisz szereplői zöme egy valódi matematikai probléma, a Collatz-sejtés megoldásán fáradozik illetve fáradozott, az előzmények az első atombombáig nyúlnak vissza, sőt a XIII. századba. Egy titkos projekt révén pedig a háttérben felsejlik a földönkívüliek árnya, ám hogy e történetben mi háttér és mi lényeg, nem is olyan magától értetődő.
Kibontakoznak egy bűnügyi történet körvonalai is, és hősünk… (tovább)

>!
500 oldal · ISBN: 9780463876909
>!
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781518467974
>!
500 oldal · ISBN: 9786158105378

1 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Black_Dawn
Bálint Endre: A Programozó Könyve

Meglepően jónak találtam ezt a könyvet. Lehet, hogy az új borító is sokat dob rajta, és azért jött át a hangulata megfelelőbben, de tény, hogy nagyon tetszett.
Néhol komoly, szépirodalmi színvonalú, néhol vicces, abszurd, szürreális. Voltak pontok, ahol attól tartottam, vajon végül összeáll ez a komplex élmény egy összefüggő, racionális, konzekvens befejezéssé, konklúzióvá, vagy inkább széthullik a történet közben keletkezett repedések mentén?
Számomra teljesen összeállt, és minden a helyére került! Tehát nagyon is átgondolt, jól megkomponált, megkoreografált mű ez. Nem maradt bennem hiányérzet vagy rossz utóíz, miután leraktam a művet.
Nekem Pézsma kapitány karaktere tetszett benne a legjobban. Azokon a részeken hangosan nevettem. :DDD Pedig ez bizony alapvetően nem egy paródiakötet. Az a rész mégis nagyon humorosra sikerült kiváló szófordulatokkal.
Amikor díjnyertes könyvet olvasok (mivel ez egy Zsoldos Péter-díjas regény), mindig felmerül bennem a kérdés, hogy vajon jogosan kapta-e. Vajon tényleg annyira jó-e a könyv?!
Jelen esetben: szerintem IGEN! Tényleg jó!
Olyannyira, hogy fel is kértem a szerzőt egy interjúra, és ő megtisztelt azzal, hogy válaszolt a kérdéseimre:
https://blackdawninterjuk.wordpress.com/2018/11/10/bali…

>!
dwistvan P
Bálint Endre: A Programozó Könyve

Fantasztikus fantázia jellemzi. Ártatlan események, majd különleges esetek, izgalmasan halad a történet. A vége felé a megoldás új nézőpontokat ad. Nincs benne felesleges megtorpanás. A különleges befejezés azért tudott olyan gondolatokat is adni, amit a mindennapjainkban is érdemes hasznosítani.Tetszett ennek a könyvnek a merész újszerűsége.

>!
Betti_Berta
Bálint Endre: A Programozó Könyve

Egy kollégám a szerző. Fantasztikus regény lett. Hihetetlen mi minden van az emberekben. Ez a könyv megmutatja h sok éves kemény munka megéri.l. Igenis megéri!


Hasonló könyvek címkék alapján

Tamara Ireland Stone: Klikk
Csizmazia Balázs: Hálózati alkalmazások készítése
Füzi János: 3D grafika és animáció IBM PC-n
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Cathrin Smith: Teremtők
Sherley Webster: A titokzatos bolygó – Florida rejtélye
Sylvain Neuvel: Ébredő istenek
James Dashner: Lázkód
M. R. Carey: Kiéhezettek
Michael Crichton: Szörnyek szigete