Madárfürdő 73 csillagozás

Bálint Ágnes: Madárfürdő Bálint Ágnes: Madárfürdő

A regény főszereplője egy egész család, nagyszülőstül, három gyerekestül. Hogy ez is szeleburdi-e, mint az írónő másik népszerű regényében? Hát persze! Ez a család folyton költözködik. Kis lakásból nagy lakásba, nagy lakásból pedig egy óriási kastélyba. Jobban mondva egy néhai kastélyba, hiszen ez már csak rom. No de a romos termekben lehet tartani kutyát, macskát, kacsát, minden rendű és rangú állatot, a gyerekek nagy örömére. Így aztán teljes a hajnali karének! Persze végül csak megtalálja a neki megfelelő házat ez a család is. No meg az is kiderül, nem is a ház a lényeg, hanem az, hogy a benne élők örüljenek egymásnak.

Eredeti megjelenés éve: 1988

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek

>!
Móra, Budapest, 2011
184 oldal · ISBN: 9789631190175 · Illusztrálta: Szántói Krisztián
>!
Móra, Budapest, 1988
140 oldal · ISBN: 9631154874 · Illusztrálta: Mészáros Márta

Enciklopédia 9


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Angele P
Bálint Ágnes: Madárfürdő

Inkább ifjúsági, mint mese, olyan fejlődés regénynek tűnik, csak közben mégsincs fejlődés, mármint Anyuka személyét illetően. Bár a végén kedvesebb lesz, aki talán megtalálta a boldogságot. Sokkal inkább szólt ez a regény róla, mint a gyerekekről. Ha felnőtteknek íródott kevés, ha gyereknek, akkor túl más. Nem volt azért rossz végig olvasni, de jobb is lehetett volna.

>!
Felixa P
Bálint Ágnes: Madárfürdő

Nosztalgia minden mennyiségben… Fogalmam sincs, hogy gyerekfejjel milyen véleményem lett volna a könyvvel kapcsolatban, de most elvarázsolt. Megjelentek a falusi élet mindennapjai, amiket én is átéltem gyerekként. A hangulata, a mindennapjai, az állatok szeretete, a tájleírás… mind-mind hiteles. Háttérüzenet is rejtőzik a sorok között tanulságot szolgáltatva. Gyorsan olvasható, kedves kis történet.

1 hozzászólás
>!
szmelus P
Bálint Ágnes: Madárfürdő

Nagyon aranyos könnyen olvasható kis könyv. Egyszerűen visszarepített a gyermekkoromba. 3 testvér panelban, vidéki nyár állatokkal, annak minden természetével és minden komfort nélkülözésével és boldogságával a 80-as években. Hogyan élünk, mire vágyunk és vajon hogyan leszünk felszabadultak és boldogok? Mindenkinek magának kell rajönnie.

>!
Beni
Bálint Ágnes: Madárfürdő

Kedvenc pöttyös könyvem volt, gyerekkoromban sokszor olvastam. Aztán félretettem, elfelejtettem. Amikor az első babámat vártam a kezembe akadt megint. Hogy-hogy nem, hát nem Emma lett a lányom neve? :)

2 hozzászólás
>!
H_Andi 
Bálint Ágnes: Madárfürdő

Még régen, kb. negyedikes koromban olvastam ezt a könyvet, és annyi maradt meg, hogy milyen klassz a gyerekeknek, hogy egy nagy kastélyba költözhettek. Tetszett a könyv hangulata. Ami érdekes, hogy akkor a gyerekek szemszögéből láttam a történetet, most pedig több, mint húsz év múlva a felnőttekéből, és valahogy korántsem annyira szimpi az ötlet, hogy egy romos, áram, illetve víz nélküli elhagyatott helyre költözzek. Hiába, míg az embert gyerekként vonzzák a kalandok, addig felnőttként elkényelmesedik. Legalábbis én.

>!
Lahara ISP
Bálint Ágnes: Madárfürdő

Egyszer olvastam, akkor nagyon tetszett, és utána meg nem tudtam hozzájutni, nagy kár.

>!
Lovasanna
Bálint Ágnes: Madárfürdő

Kedves regény . Igazán mulatságos ahogy az író kifejti hogy nem attól vagyunk többek és boldogabbak hogy teljesülnek a vágyaink . A boldogság az amikor jól érezzük magunkat akkor és ott ahol vagyunk

>!
worsi ASP
Bálint Ágnes: Madárfürdő

Aranyos, többször olvasós lesz szerintem, és gyaníthatóan a lányom polcára fog átvándorolni idővel. Emmikétől a szappanos sima falra föl tudtam volna mászni a könyv elején, de szerencsére kupálódott a végére.
(Mikor vettem a könyvet, sokat vacilláltam, hogy ez legyen, vagy a Lufi és Szamóca. Aztán ez nyert a hátán levő lavórban úszkáló kacsa miatt. :-) A rajzokat egyébként nem szerettem.)

2 hozzászólás
>!
Áfonya74 P
Bálint Ágnes: Madárfürdő

Kedves, aranyos kis könyv, visszarepített a gyerekkorba. :)

>!
zzeldi
Bálint Ágnes: Madárfürdő

Nagyon szerettem, többször is kiolvastam, mi is panelban laktunk, és én is arról álmodoztam, hogy egyszer falura költözünk :)


Népszerű idézetek

>!
szmelus P

Esik az eső – vagy ahogyan finomabb lelkek mondanák: dobol az eső az ablaküvegen. Mit az üvegen! Emmike idegein! És nem csak dobol, hanem táncol, tapos, tipor, kánkánt jár, szakad az eső, zuhog az eső, nem látszanak a távoli hegyek, nem is kéklenek most, felhő ül rajtuk, mint Emmike szívén.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: eső
>!
szmelus P

A madarak énekétől még érezhetőbbé vált a nagy csend.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csend · madár
>!
szmelus P

Gyenge őszi napsütés aranyozta be a kopár kertet. Rigók ugráltak a lombjavesztett fán, és Emmike csodálkozva látta, milyen különleges ábrákat rajzolnak a csupasz, fekete ágak az égre. Sosem vette eddig észre, milyen szép tud lenni egy fa, ha leveti zöld köntösét.

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fa · rigó
>!
szmelus P

Ha a postás nagy ritkán végigkarikázik az utcán, megszólal a kutyaorgona: az utca elején elhízott kis tacskó kezdi vékonyan, a végén isten tudja, miféle eb bömböli a finálét.

5. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tacskó
>!
poggi IP

– Legalább kinyithatja a másik vendégszobáját is. Úgyis az a bánata, hogy kevesen látják, milyen szépen be van rendezve, mennyi gyönyörű ágyruhája , mindene van. Ha nem szégyellné, kirakná az ablakba.

13. fejezet - A lubickai sárkány

>!
szmelus P

És amit Emmike sosem hitt volna: még az a rút kis bódé – vagyis árnyszék, ahogyan a gyerekek élvezettel emlegették, találgatva, hol az árnyék –, még az is megszépült a hótól és a zúzmarától. Az öreg kerekes kút pedig egyenesen mesébe illő volt fényes jégcsap szakállával és szétterülő fehéres jégszoknyájával, amely a kiömlő, kiloccsanó vizekből fagyott meg fodrosra, jégvirágosra_.
– Kiskarácsony, nagykarácsony – dúdolta Emmike, és legszívesebben táncra perdült volna a nagy nyírfa seprűvel, ha arra gondolt, milyen csodálatos lesz ugyanezt a téli tündérkertet jövőre már egy összkomfortos palotácska ablakából szemlélni.
A kis narancsfának nem hiányzott az összkomfort. Soha még ilyen jól nem érezte magát, mint itt a konyhaablakban, melynek üvegére kacskaringós jégvirágok, cifra pálmalevelek fagytak, s melynek párkányán dérré vált a lecsapódó pára.

101-102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: · zuzmara
>!
szmelus P

– Apu dolgozója jobb, mint anyué, mert mozog!

20. oldal

>!
szmelus P

– Lici meg fog pukkadni, Lici meg fog pukkadni!

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: irigység
>!
szmelus P

– És ezért a vacak lakásért van anyu úgy oda! – duzzogott Tónika. – Itt nem lehet ugrálni, nem lehet kiabálni, mert áthallatszik Hauerékhoz, hajnalban nem szabad a vécét lehúznom, mert akkor fölébred az egész ház…

65. oldal

>!
szmelus P

Tóni büszkén állta buszban elöl, ahol ki van írva, hogy oda ne álljunk, mert zavarjuk a vezetőt a kilátásban.

26. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Berg Judit – Polgár Judit: Alma
Michael Ende: A Végtelen Történet
Julia Boehme: Bori és a szuper születésnap
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Kertész Erzsi: Állat KávéZoo
Holly Webb: Cica a hóban
Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka
P. L. Travers: A csudálatos Mary
Szabó Magda: Tündér Lala
Janikovszky Éva: Égigérő fű