Csini?! (Szandra és a csajok 1.) 19 csillagozás

Balázsy Panna: Csini?!

Irtó gyorsan elrepült három év, és már hatodikos vagyok!
Annyi minden történt azóta, hogy csak kapkodom a fejemet!
Ebben a könyvben kiderül, mennyire tartom csininek magam, milyen most a sulim, hogy engedem ki a feszkót, milyen igazságtalanságok értek, merre jártam a világban, és milyen nyomozó munkát folytatok a nagyim megbízásából.
Brúnó is felbukkan a rakoncátlan tincseivel és Szonja nővérem is egyre jobb fej lesz. Ennél többet nem árulhatok el, a többi a könyvben van!

Kiadói ajánlás: 9 éves kortól · Tagok ajánlása: 9 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2019
162 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634036333

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
csgabi MP
Balázsy Panna: Csini?!

Szerintem minden elmond a következő történet arról, hogy mennyire jó ez a könyv:
Elkezdtem olvasni, mindig a táskámban volt, hogy utazás közben is olvashassam. Múlt héten bementem a könyvtárba, a volt munkahelyemre, kölcsönözni. Ott pont megláttam az újdonságok között Balázsy Panna legújabb regényét. Kölcsönöztem, beszélgettem a kollégámmal, amikor bejött egy édesapa a kislányával. Könyveket hoztak vissza, és amíg az apuka ezt intézte, a kislány odament az újdonságok polcához, nézegette, mint találhat ott. Odamentem én is, és ajánlottam neki a könyvet; meséltem, hogy én is éppen ezt olvasom, és mennyire tetszik. A kislány levette a polcról, beleolvasott. Édesapja kikölcsönözte neki a könyvet, majd magának is válogatott. A kislány közben leült egy székre, és folytatta az olvasást. Mire nemsokára elmentek, már két fejezetet elolvasott. :-)
Ilyen egy sikeres könyvajánló. :-)

6 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Balázsy Panna: Csini?!

Vegyes érzésekkel csuktam be a könyvet.
Maga történet könnyed, egy estés kikapcsolódást nyújtott volna.
Némileg nehezen tudtam beleképzelni magamat Szandra karakterébe, de ezt betudom a generációs eltérésnek, ami nem kicsit kettőnk között.
Viszont sajnos nagyon elkeserítőnek érzem, hogy egy ifjúsági kötet, melyből a fiatalok nem csak szórakoznak, de többnyire tanulnak is, tele van hibával.
Egy nagyobb terjedelmű könyvnél is nehezen viselem, nem hogy egy alig 162 oldalas darabnál.
Igazán sajnálom, mert simán megadtam volna a négy csillagot rá, de így nem megy.
Elfogom olvasni a folytatást is, mert érdekel, remélem igényesebb lesz.
Egy olvasásnak megfelelt.

1 hozzászólás
>!
GytAnett P
Balázsy Panna: Csini?!

Na jó, engem ez a könyv nagyon irritált.
Kifejezetten szeretem az ifjúsági irodalmat, de ennél a műnél sokszor az összes hajam égnek állt. Én is írtam 12 évesen naplót, nem mondom, néha a jelen-Anett megcsapkodná a múlt-Anettet. Szandrával is így voltam. Lehet, hogy ez egy nagyon jó könyv kb. 10 éves korosztálynak, de nem biztos, hogy a gyerekem kezébe adnám. Sok minden felmerül a történetben, elvégre Szandra egyre nagyobb, egyre felnőttebb, de nekem csak az maradt meg, hogy mennyire kis csitri. Három hónapja olvastam és tényleg kb. semmi másra nem emlékszem belőle, csak a benyomásaimra, azok viszont elég mélyen belém égtek…
Napló formátumú, ennek ellenére sokszor éreztem azt, hogy csapongunk összevissza a történetben, mintha az egész egyszerűen nem lenne jól megszerkesztve. A helyesírási hibákról ne is beszéljünk.
Őszintén kíváncsi lennék rá, hogy a 10-11 éves énem mit szólna ehhez a könyvhöz. Esélyesnek tartom, hogy tetszene neki. Most viszont akármennyire is szeretném, ennyire tinibe nem bírok átváltani.
Mindezek ellenére hamarosan el fogom olvasni a folytatását, csak azért is! Sok reményt nem fűzök hozzá… :D

>!
kratas P
Balázsy Panna: Csini?!

A történetre és a szereplőkre nem lehet haragudni, a szerkesztőre és a kiadóra viszont igen.
Egy-két hiba könyvenként belefér. Egy 300 oldalas kiadásnál. Itt minden tíz oldalra jutott ennyi.
Amúgy a kis Szandra aranyos lenne, ha nem lenne ilyen rohadt idegesítő, de azt hiszem ez a generációs eltérésből akad. Az mindenképpen elismerésre ad okot, hogy olvastam már olyan könyvet, ahol a főiskolás főszereplő viselkedik úgy, mint a mi kis Szandránk 12 évesen. De azért mégis – mi a jó fenéért emlegeti egy 12 éves kislány a magas sarkú csizmáját?? Szomi vagyok…

>!
h_orsi P
Balázsy Panna: Csini?!

Friss hangú, üde és kellemes olvasmány volt a Csini?! Balázsy Pannától. Néhol igazán mély gondolatokkal, amiken egy felnőtt talán többet rágódik, mint egy 12 éves lány.
Szandra, aki a történetet elmeséli, igazán aranyos és megkapó személyiséggel rendelkezik. Még nem lázad túlzottan a szülei ellen, nem nyílt fel a csipája, ami a nővéréről nem igazán mondható el. A könyv olyan értékeket képvisel, amivel egyetértek, bár nehéz amellett elmenni, hogy az intők nincsenek nagy hatással a lányra.
Nem kiemelkedő, de mégis egy jó könyv, mely olyan problémákat taglal, ami a mai felgyorsult és globalizált világunkban időszerű.

>!
krlany I+SMP
Balázsy Panna: Csini?!

Balázsy Panna és a „Cs” betűs könyvcímek… Csajosnak csajos volt, csini viszont csak néhány oldalban…
Egy 12 éves kislány naplója az őt foglalkoztató dolgokról, a vele történtekről laza stílusban… és akkor a stílusról; időnként korosztályidegen volt a barokkos körmondat, a túlválasztékos kifejezésmód olyan szófordulatokkal, amelyeket egy tini biztosan nem használ, mert nincs jelen az aktív szókincsében. Egyébként nem rossz, de nem egy Adrian Mole

>!
Oláh_Zita P
Balázsy Panna: Csini?!

Kedves aranyos történet. Nyári limonádénak jó. De voltak benne komoly szerkesztési hibák, meg a történetvezetés nagyon ugrándozott, egyszer itt jártunk a történetben, másszor meg ott. Ettől függetlenül bepróbálkozom majd az előzményekkel, hogy lássam, honnan indult.

3 hozzászólás
>!
PTJulia MP
Balázsy Panna: Csini?!

Igazi csajos kiskamasz-regény. A felvilágosítás sok fejezetben előkerül, de nem tolja a képedbe sem a pattanást, sem a pikkelysömört, sem egyéb problémát. Az egész nyelvezete, hangulata annyira természetes, hogy szinte elfelejted olvasás közben, hogy nem egy igazi naplót olvasol, hanem ez csak egy kitalált sztori.
Nekem az alsós részek annyira nem tetszettek (bár nem olvastam az összeset), ezt viszont szeretném majd a lányaim kezébe adni.

>!
Caledonia_Valley P
Balázsy Panna: Csini?!

"A Csini?! (Szandra és a csajok 1.) egy olvasmányos, szórakoztató, humoros sorozatindító kötet – melynek ugyan főszereplője a célközönség számára nem ismeretlen, mégis a történetben Szandra életének egy új fejezetébe nyerhetünk bepillantást.
A kötet valami újnak a kezdete: új osztály, új élmények, fejlődő test, személyiség és gondolatok.
A kiadó a 9+ éves korosztálynak ajánlja könyvét, s bár jómagam egy picit feljebb húznám meg a korosztályt, kb. 10-11 éves kornál, a mai világban rohamosan fejlődő fiatalok miatt lehetséges, hogy már a fiatalabb olvasók is azonosulni tudnak majd a tini Szandrával.
Szandra-rajongóknak, tiniknek, csajos kislányoknak, szórakozni vágyóknak a kötet feltétlen ajánlott! ;)"

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2019/05/balazsy-panna-csi…

>!
MToncsi2009
Balázsy Panna: Csini?!

Nagyon jó volt a könyv. Izgalmas . Várom a következő részt.


Népszerű idézetek

>!
h_orsi P

Azon is sokszor elcsodálkozom, hogy sosem az marad meg igazán mélyen a fejemben és a lelkemben, ami akkor és ott elbűvöl, amire rákoncentrálok, hogy soha ne felejtsem el. Nem igazán tudom megmondani, mi nyeri el az aranyérmet a tartós, meghatározó emlékek listáján.

6. oldal (Manó Könyvek, 2019)

>!
Caledonia_Valley P

– Ez vagyok én, és kész! – mondtam saját magam tükörképének, és elégedetten konstatáltam, hogy a hajkefe közbenjárásával szuper lett a frizurám. Pont olyan hosszú lett, hogy a fejembe húzott sapkából kikandikáltak a tincsvégek, és felkunkorodva örültek a világnak.

>!
Caledonia_Valley P

Ki-be dugult a fülem, ahogy közeledtünk a Luton reptérre, de nagyon örültem, hogy hamarosan földet érünk, és mégsem zuhantunk le.

>!
Caledonia_Valley P

Olyan lehettem, mint a katonák, akik vágják a centit, hogy mikor mehetnek már végre haza a háborúból.

>!
Caledonia_Valley P

Azzal elszelelt, és vitte magával azt a cuki rakoncátlan fürtjét.

>!
Caledonia_Valley P

Szonja magazinjai is megmondták már, a szerelem elmebeteg állapot, ami legfeljebb három évig tart. És én most nagyon is normálisan éreztem magam.

>!
Caledonia_Valley P

Kora reggeleken, az álommanóval a fejemen, sokat szoktam ábrándozni a teleportálás és a magánsofőr-szolgáltatás szépségein. Sokkal jobb, mint a gyaloglás és a büdi emberek társasága a zötykölődő villamoson.

>!
Caledonia_Valley P

Szerintem tök jól elvagyok egyedül is itthon, tudok csinálni magamnak tojásrántottát meg tonhalas szendvicset, le tudom vinni Bebit sétálni, bevásárolok a sarki boltban, ha kell, és ha nem felejtem el, leckét is szoktam írni. Tök önálló vagyok, ezt bárki beláthatja. De nem látják be.
Rám küldik nagyot. Persze ez nem rossz, sőt.


A sorozat következő kötete

Szandra és a csajok sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Dávid Ádám: Millennium Expressz – A tudósító
Wéber Anikó: Az osztály vesztese
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Margit Auer: Mágikus állatok iskolája
Stuart Gibbs: Kémsuli
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő