Zöldségtermesztők ​kézikönyve 2 csillagozás

Balázs Sándor (szerk.): Zöldségtermesztők kézikönyve

A világviszonylatban több mint 200 zöldségnövényként ismert fajból Európában – így hazánkban is – 40-45 fajt termesztenek számottevő mennyiségben. A termesztéstechnika korszerűsödése, a piaci igények növekedése következtében a régebben a ház körül termesztett zöldségfélék közül jó néhány „kinőtte” a konyhakertet, és kikerült a szántóföldre. Az egészséges táplálkozás iránti igény, valamint a belföldi és az exportpiaci követelmények szükségessé teszik a termesztés állandó fejlesztését, a legújabb szántóföldi és hajtatási technológiák alkalmazását. Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a könyv, közel hatvan zöldségfaj (közöttük a termesztett gombák és a spárga) termesztéséről adva alapos áttekintést. Haszonnal forgathatják a főiskolai és az egyetemi hallgatók, a termesztés irányítói, szervezői és a termesztők.

>!
Mezőgazda, Budapest, 1996
694 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638439378
>!
Mezőgazda, Budapest, 1994
694 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638439378
>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1989
706 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632340205 · Illusztrálta: Olgyay Géza

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Gelencsér Margit (szerk.): Ökoporták kialakítása
Szili István – Véssey Ede: A csiperke és más gombák háztáji termesztése
Bödecs Lászlóné – Tomcsányi Pál – Majoros László: 88 színes oldal a gyümölcsfajtákról
Györffy Jenő: Gyümölcsfák rovarkártevői
Helyes Lajos: A paradicsom és termesztése
Somogyi Imre: Kertmagyarország felé
Gyárfás József: Sikeres gazdálkodás szárazságban
Tomay Tibor (szerk.): Gabonaipari kézikönyv III.
Módos Péter: Borkóstolás és borbírálat kézikönyve
Tölgyesi György: A növények mikroelem-tartalma és ennek mezőgazdasági vonatkozásai