Pálinka, ​a hungarikum 0 csillagozás

Balázs Géza: Pálinka, a hungarikum

Az első pohár a barátságé, a második a vidámságé" – foglalja össze tömören a pálinka társadalmi szerepét az Állami Nyomda által megjelentetett pálinkatörténeti album. A jó magyar borok mellett talán méltatlanul elfeledett magyar specialitásnak számító pálinka történetét évtizedes kutatómunkával és bámulatos részletességgel dolgozta föl Balázs Géza professzor. Bár a kutató szerint, a magyar ember borivó, mégis a pálinkát tartjuk – kismértékben fogyasztva – a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek és hangulatoldónak. Az album végigkalauzolja az olvasót az Európai Unió által hungarikumnak elfogadott 100 százalékos gyümölcspárlat múltján, megismertet a pálinka jelenével, felhasználási lehetőségeivel, sőt még néhány pálinkarecepttel is megajándékoz bennünket.

>!
80 oldal · ISBN: 9638567430

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Békési Zoltán – Pándi Ferenc: Pálinkafőzés
Tamás Jenő: Pálinka
Korpádi Péter – Patyi Árpád: Házi készítésű italok
Kocsis Lilla – Nagy Zoltán: Ultimate Guide to Gin – Gin&Tonik és egyéb koktélok
Panyik Gáborné: Pálinkafőzés
Rita Vitt: Virágos és gyógynövényes likőrök
Elek Mária: Színes koktélok
Gombocz Zoltán: A bor
Székely András: Gyümölcsborok és más alkoholos gyümölcsitalok
Kocsis Lilla – Nagy Zoltán: Keverd, rázd, öntsd!