Az első pohár a barátságé, a második a vidámságé" – foglalja össze tömören a pálinka társadalmi szerepét az Állami Nyomda által megjelentetett pálinkatörténeti album. A jó magyar borok mellett talán méltatlanul elfeledett magyar specialitásnak számító pálinka történetét évtizedes kutatómunkával és bámulatos részletességgel dolgozta föl Balázs Géza professzor. Bár a kutató szerint, a magyar ember borivó, mégis a pálinkát tartjuk – kismértékben fogyasztva – a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek és hangulatoldónak. Az album végigkalauzolja az olvasót az Európai Unió által hungarikumnak elfogadott 100 százalékos gyümölcspárlat múltján, megismertet a pálinka jelenével, felhasználási lehetőségeivel, sőt még néhány pálinkarecepttel is megajándékoz bennünket.
Pálinka, a hungarikum 0 csillagozás
Várólistára tette 2
Kívánságlistára tette 1
Hasonló könyvek címkék alapján
- Békési Zoltán – Pándi Ferenc: Pálinkafőzés ·
Összehasonlítás - Tamás Jenő: Pálinka ·
Összehasonlítás - Korpádi Péter – Patyi Árpád: Házi készítésű italok ·
Összehasonlítás - Kocsis Lilla – Nagy Zoltán: Ultimate Guide to Gin – Gin&Tonik és egyéb koktélok ·
Összehasonlítás - Panyik Gáborné: Pálinkafőzés ·
Összehasonlítás - Rita Vitt: Virágos és gyógynövényes likőrök ·
Összehasonlítás - Elek Mária: Színes koktélok ·
Összehasonlítás - Gombocz Zoltán: A bor ·
Összehasonlítás - Székely András: Gyümölcsborok és más alkoholos gyümölcsitalok ·
Összehasonlítás - Kocsis Lilla – Nagy Zoltán: Keverd, rázd, öntsd! ·
Összehasonlítás