Neveletlen ​ABC 17 csillagozás

Balázs Ágnes: Neveletlen ABC

Az ABC pont olyan, mint a tornasor. Mindenki tudja a helyét benne. Az A van legelöl, utána következik az Á, aztán a B, a C és így tovább. De a betűk csak a tornaórán viselkednek rendesen, különben ide-oda rohangálnak egyik szóból a másikba. Mégsem mondja senki, hogy az ABC neveletlen. Öcsire bezzeg lépten-nyomon rászólnak a felnőttek! Miközben megismerkedünk egy kisiskolás mindennapjaival, a szavakból és meghatározásaikból neveletlen szótár kerekedik.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2013
48 oldal · ISBN: 9789631195279 · Illusztrálta: Rubik Anna

Kedvencelte 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Balázs Ágnes: Neveletlen ABC

Szeretem Balázs Ágnes dolgait, ez a kötete sem okozott csalódást. Nagyon ért a gyerekek nyelvén, ezek is rendkívül helyes kis szösszenetek voltak. Rövid, egyszerű, hétköznapi történetek, eredeti, mókás vagy éppen elgondolkodtató csattanókkal. Képileg is tök jó, Rubik Anna munkáit is szeretem.

>!
Trudiz
Balázs Ágnes: Neveletlen ABC

Ez most kedvenc lett. Miért? Azért, mert édesen, érzelmesen okosító és humorral fűszerezett. A felnőtt én és a gyermeki én nagy masszájából kicsöppent, megszületett ez a nagyon szerethető alkotás. Továbbra is imádom Balázs Ágnest :)

>!
Mariann_Czenema P
Balázs Ágnes: Neveletlen ABC

Balázs Ágnes könyve lett nálunk a novemberi kedvenc mesekönyv, sőt ez volt az, amit négyszer sikerült elolvasni, mert én felolvastam 3x, aztán anyukám még egyszer a gyerkőcöknek. Sőt Fanni is elolvasta, és neki is tetszett :)
De nem is csoda, aranyos, kétbalkezes, jóindulatú kis srác a főhős, akivel mindig történik valami… valami poénos, meglepő, kiszámíthatatlan. Sőt, még a szerelem is hatalmába keríti…

Jó szívvel ajánljuk, nálunk családi kedvenc lett!

>!
Bencuska
Balázs Ágnes: Neveletlen ABC

Az biztos, hogy nem szokványos abc-s könyvecske.Nagyon jópofák a témák,bár én a meztelen nős újságot,zombit és kísértetet kihagytam volna a mesélésből.

>!
worsi ASP
Balázs Ágnes: Neveletlen ABC

Rettentő aranyos, kicsit emlékeztetett Éva néni iskolásaira, persze az elbeszélő fiú itt biztosan kisebb. Nem lehet nem mosolyogva olvasni, legszívesebben kiidézném az egészet (ha lenne saját példányom), alig várom, hogy vehessek egyet a lányomnak. Na jó, lehet, hogy nem várom meg, és lesz sajátom, mert az még legalább hat-hét év, mire belenő.

>!
latinta SP
Balázs Ágnes: Neveletlen ABC

Jó, hogy az ábécéről (is) ennyiféle dolgot lehet elmondani.
Ez se nem Arany ABC, se nem Zengő ABC.
Ez, kérem, hamisítatlanul neveletlen.

>!
dianna76 P
Balázs Ágnes: Neveletlen ABC

Hát ez nagyon aranyos. Azon túl, hogy a külseje tetszetős, a belső sem okozott csalódást. Jó, hogy tényleg olyan a szövege, mintha egy gyermek szájából szólna. Kerek-perec kimondja gyermeki őszinteséggel amit gondol, érez egy kisfiú a hétköznapi dolgokról. Igazi „gyerekszáj” a szövege, s ezt nagyon szeretem. Míg olvastam, mosolyt fakasztott az arcomra. Viszont az „U” betűnél kimaradt a szövegből az „unalmas” szó. Csak gondolati szinten van jelen, hogy bizony a lányok unalmasak tudnak lenni!
Rubik Anna rajzai is tetszenek. Egyszerűek, de nagyszerűek!
Legkedvesebb ABC, amit valaha olvastam, mert nem amolyan megszokott. Minden elsősnek szívből ajánlom!
Szerettem volna belőle idézni, de nem tudtam eldönteni, melyik sorát véssem le. Minden szava, gondolata kiidézést érdemlő.
Na jó, azért egy-két mondatot kiválasztok!

>!
Katica12
Balázs Ágnes: Neveletlen ABC

Mindig olvassuk, egy-egy betűt előveszünk. Vannak kedvenc betűink már.


Népszerű idézetek

>!
worsi ASP

Cs – csiga
Jenci talált az udvaron egy meztelen csigát, és becsempészte Molnár Julcsi tolltartójába. Molnár Julcsi akkorát sikított, hogy a tanító néni ijedtében elejtette az olvasókönyvet. Jenci kapott egy intőt, pedig igazán nem tehet róla, hogy Molnár Julcsi irtózik a meztelen csigáktól. Legközelebb viszek neki gilisztát, hátha azt jobban szereti.

>!
Trudiz

Anyu idén azt mondta, hogy kinőttem a sarazásból, mert már iskolás vagyok. Az igaz, hogy kinőttem a tornacipőmet meg a sortot és a tavalyi pólót is, de a sarazásból biztos, hogy nem nőttem ki, mert még mindig beleférek a homokozóba.

>!
dianna76 P

Dédinek van egy tyúkszem a talpán. De az úgy ragaszkodik a dédihez, hogy ahányszor csak kivágják, mindig visszanő. Én megértem a tyúkszemet, mert én is nagyon ragaszkodom a dédihez.

Ty, tyúkszem

>!
worsi ASP

Ó – óriás
Ha megnövök, óriás leszek. Egy lépéssel ott termek a fagyizóban, két lépéssel a Balatonnál, három lépéssel a hegytetőn. Majd kiülök egy sziklára, és onnan figyelem az embereket. Ha kell, segítek nekik. Elviszem őket a fagyizóba, vagy a Balatonhoz, vagy a hegytetőre. Apu azt mondta, hogy az ember nem lehet óriás. De én tudom, hogy igen, mert apu orvos akart lenni kiskorában, és felnőttkorában az is lett.

>!
dianna76 P

Az energia, az olyan valami, hogy ha túl sok van belőle bennem, akkor anyu ideges.

E, energia

>!
worsi ASP

Ny – nyár
Anyu azt mondta, hogy ha rossz lesz a bizonyítványom, akkor nyáron is tanulnom kell. Nagyon megörültem, mert én eddig is rengeteget tanultam minden nyáron. Megtanultam úszni, fára mászni, ugratni a bringával, pingpongozni, dekázni és rollerezni is. Gördeszkázni még nem tudok, de anyu biztosan vesz nekem egyet, hogy megint tanulhassak valami újat.

1 hozzászólás
>!
worsi ASP

Ő – ősz
Nagymama azt mondja, hogy ő nem öreg, csak ősz a haja. Nagymama tényleg nem tűnik öregnek, mert festi a haját, és színházba jár, meg moziba. Csak olyankor látszik rajta, hogy mégis öreg, amikor anyu megkéri, hogy hozzon valamit a közértből. Olyankor rögtön sajogni kezd a lába, fájnak a csontjai, meg leszakad a dereka. Úgyhogy végül mindig én megyek a közértbe nagyi helyett, ő pedig bemegy a fürdőszobába, és befesti a haját. Mert este színházba megy, vagy moziba.

>!
Trudiz

Az ABC pont olyan, mint a tornasor. Mindenki tudja a helyét benne.

(első mondat)

>!
dianna76 P

A hülye, az csúnya szó. Csak a felnőttek mondhatják. Ők mondhatnak sokkal csúnyábbat is, csak azt nem szabad meghallani.

H, hülye

>!
worsi ASP

G – gitár
Branczik Peti gitározni tanul. Behozta a gitárját a suliba, és megmutatta, hogy mit tud. Kértem, hadd próbáljam ki én is, de azt mondta, hogy nem adja, mert én sem adtam oda neki a nagyítómat. De a nagyítót sokkal jobban félti az ember, mert azzal föl lehet nagyítani egy hangyát, a gitárral meg nem.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Piret Raud: Tóbiás és a 2/b
Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami
Janikovszky Éva: Már megint
Simon István: Mirza
Molnár Ferenc: A kékszemű
Donászy Magda: Táltosmackó
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?
Kiss Ottó: Ne félj, apa!
Britt G. Hallqvist – Ingrid Sjöstrand – Siv Widerberg: Ami a szívedet nyomja
René Goscinny: A kis Nicolas kiadatlan kalandjai