Lufi ​és a zűrös vakáció (Lufi 2.) 42 csillagozás

Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Lufi a nyári vakáció alatt vándortáborba megy. A túrázások során lépten-nyomon bajba keveredik, számháborúban és kincsvadászaton is részt vesz, miközben titkos baráti társaságot alapít, hogy bosszút álljon az utálatos Pál Laurán és a Kukucska ikreken. Végül rájön, hogy legeslegjobb barátból csak egyetlen létezik. Balázs Ágnes lányregényei sok derűvel és humorral ábrázolják a gyermek- és felnőttkor közötti határhelyzet szépségeit és konfliktusait. A regény sok derűvel és humorral ábrázolja a gyermek- és felnőttkor közötti határhelyzet szépségeit és konfliktusait.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2007
234 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186284 · Illusztrálta: Békés Rozi

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

pikkupilvi P>!
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Korábban kicsit előreugrottam a sorozat utolsó részéhez és jogosan nem értettem a nevekből összerakott hosszú jelszót. Most viszont kiderült, honnan is indult a HANTAMEMŐ, Mindenképpen kíváncsi vagyok a további névmozaikok hozzáragasztásának a történetére. Kellemes olvasmány volt ez a rész is, időnként kesernyésebb felhangokkal (alkoholizmus, válás). Azon pedig kifejezetten felháborodtam hogy spoiler.
Így a harmadik rész után kissé zavarónak találtam, hogy a szereplők egyfolytában teljes névvel utalnak egymásra.

Szamღca>!
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

A sorozat elso reszet a fiam kapta ajandekba rokonoktol. Szerintem inkabb lanyos konyv de kivancsisagbol elolvastam es nagyon tetszett. Nagyon bájos, kedves kis sorozat. Azota mar magamnak :D vettem meg a 2. reszet. es folyamatosan tervezem majd a tobbit is. Sot hamarosan a lanyomnak szeretnem elolvasni mert szerintem o is nagyon elvezne.
Szeretem az ilyen ifjusagi sorozatokat amik kedvessegukkel, bájukkal szerintem mindenkit jo kedvre hangolnak. :D Mivel nyaron jatszodik, igazi nyari kikapcsolodas.

Youditta>!
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Ez tényleg vicces, még felnőttként is. Nem gondoltam volna, hogy ilyen vicces kis történetet kapok, ami kikapcsol és ennyire tetszik.
Szóval Lufi sorozat további köteteit ide nekem!

meseanyu P>!
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Ilyennek kell lennie egy igazi lányregénynek: helyes, fordulatos, érzelmes és izgalmas egyszerre. Kitűnően felépített, nagyon jó stílusban megírt, ja és vicces is.

7 hozzászólás
zsüdit>!
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Szerintem egyszerűen szuper könyv, minden (akár testben akár lélekben) gyereknek ajánlom.

Lahara IP>!
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Jó kis sorozat ez, vicces, jók az illusztrációk, olyan, mint egy időutazás. Kicsit, bár én nem mennék vissza 1997 és 2000 közé, az biztos!

Woland>!
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Ez a harmadik Lufi-könyv, amit olvasok, és meg kell mondjam, Balázs Ágnes teljesen elvarázsolt! Lufi mindig izgalmas kalandokba keveredik, de az írónő belecsempészte a könnyed kis regénybe a keserű valóságot is (pl. válás, munkahely elvesztésének hatása a gyerekre). Tökéletes olvasmány az olyan felnőtteknek, akik bájos kis kikapcsolódásra vágynak, és a 6-8 éves korosztály lányainak szinte kötelező :)

szabszev>!
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Nagyon aranyos könyv! Sajnos a könyvtárban az első része hónapok óta nincs benn, kicsit hiányzott is az előzmény, de azért egymagában is fantasztikus könyv! Tetszett a vándortábor leírása, kicsit eszembe juttatta azokat az időket, amikor még én is jártam táborozni. Az írónő nagyon jól ír a gyerekek lelkivilágáról, tudja, hogy ők mit hogyan éreznek, számukra mi a fontos, amire a legtöbb felnőtt sajnos már nem emlékszik…

Annamaria_Nagy_Korodi>!
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Remek, remek, remek! Hahotázva nevetünk minden fejezetben kétszer miközben olvassuk. Tíz éves a lányom, épp nekivaló. Kétség sem fér hozzá, hogy a teljes sorozaton végig fogunk menni, nagyon kedves történet.

kullancska>!
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Nekem nagyon tetszett a tábor, a vége, mikor megszületik a gyerek uncsi


Népszerű idézetek

pikkupilvi P>!

Anyu hüledezett, hogy Lidi néni hogyan képes egy levegővel ennyi szörnyűséget felsorolni, én pedig megjegyeztem, hogy barnamedvével Magyarországon csak az állatkertben találkozhatunk, mire Lidi néni felemelte a mutatóujját, és azt harsogta: „Csak addig, amíg ki nem szabadul!”

Anna1999Gitta>!

-Uborkák sorakozó!
Erre mindenki megszeppent. Tototóval senki nem mert vitatkozni. Tototó tornatanár, csak úgy dagadnak rajta az izmok, akkorát tud bődülni, mint egy teve, és akkora háta van, mint egy pingpongasztal.

54. oldal


A sorozat következő kötete

Lufi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Fekete István: Téli berek
Lázár Éva: Csatos könyv
Astrid Lindgren: Az ifjú mesterdetektív
Arthur Ransome: Fecske-völgy
Igaz Dóra: Nyár, nagyi, net
Fehér Klára: Négyen meg a Béka
Petrovácz István: Keserű vakáció
Szalay Lenke: Barát érkezik a házhoz
Várkonyi Kitty: Elő a macskával!