Lufi ​és a zűrös vakáció (Lufi 2.) 38 csillagozás

Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Lufi a nyári vakáció alatt vándortáborba megy. A túrázások során lépten-nyomon bajba keveredik, számháborúban és kincsvadászaton is részt vesz, miközben titkos baráti társaságot alapít, hogy bosszút álljon az utálatos Pál Laurán és a Kukucska ikreken. Végül rájön, hogy legeslegjobb barátból csak egyetlen létezik. Balázs Ágnes lányregényei sok derűvel és humorral ábrázolják a gyermek- és felnőttkor közötti határhelyzet szépségeit és konfliktusait. A regény sok derűvel és humorral ábrázolja a gyermek- és felnőttkor közötti határhelyzet szépségeit és konfliktusait.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek

>!
Móra, Budapest, 2007
234 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186284 · Illusztrálta: Békés Rozi

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Szamღca
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

A sorozat elso reszet a fiam kapta ajandekba rokonoktol. Szerintem inkabb lanyos konyv de kivancsisagbol elolvastam es nagyon tetszett. Nagyon bájos, kedves kis sorozat. Azota mar magamnak :D vettem meg a 2. reszet. es folyamatosan tervezem majd a tobbit is. Sot hamarosan a lanyomnak szeretnem elolvasni mert szerintem o is nagyon elvezne.
Szeretem az ilyen ifjusagi sorozatokat amik kedvessegukkel, bájukkal szerintem mindenkit jo kedvre hangolnak. :D Mivel nyaron jatszodik, igazi nyari kikapcsolodas.

>!
Youditta
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Ez tényleg vicces, még felnőttként is. Nem gondoltam volna, hogy ilyen vicces kis történetet kapok, ami kikapcsol és ennyire tetszik.
Szóval Lufi sorozat további köteteit ide nekem!

>!
meseanyu P
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Ilyennek kell lennie egy igazi lányregénynek: helyes, fordulatos, érzelmes és izgalmas egyszerre. Kitűnően felépített, nagyon jó stílusban megírt, ja és vicces is.

7 hozzászólás
>!
Lahara ISP
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Jó kis sorozat ez, vicces, jók az illusztrációk, olyan, mint egy időutazás. Kicsit, bár én nem mennék vissza 1997 és 2000 közé, az biztos!

>!
zsüdit
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Szerintem egyszerűen szuper könyv, minden (akár testben akár lélekben) gyereknek ajánlom.

>!
Woland
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Ez a harmadik Lufi-könyv, amit olvasok, és meg kell mondjam, Balázs Ágnes teljesen elvarázsolt! Lufi mindig izgalmas kalandokba keveredik, de az írónő belecsempészte a könnyed kis regénybe a keserű valóságot is (pl. válás, munkahely elvesztésének hatása a gyerekre). Tökéletes olvasmány az olyan felnőtteknek, akik bájos kis kikapcsolódásra vágynak, és a 6-8 éves korosztály lányainak szinte kötelező :)

>!
szabszev
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Nagyon aranyos könyv! Sajnos a könyvtárban az első része hónapok óta nincs benn, kicsit hiányzott is az előzmény, de azért egymagában is fantasztikus könyv! Tetszett a vándortábor leírása, kicsit eszembe juttatta azokat az időket, amikor még én is jártam táborozni. Az írónő nagyon jól ír a gyerekek lelkivilágáról, tudja, hogy ők mit hogyan éreznek, számukra mi a fontos, amire a legtöbb felnőtt sajnos már nem emlékszik…

>!
Annamaria_Nagy_Korodi
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Remek, remek, remek! Hahotázva nevetünk minden fejezetben kétszer miközben olvassuk. Tíz éves a lányom, épp nekivaló. Kétség sem fér hozzá, hogy a teljes sorozaton végig fogunk menni, nagyon kedves történet.

>!
kullancska
Balázs Ágnes: Lufi és a zűrös vakáció

Nekem nagyon tetszett a tábor, a vége, mikor megszületik a gyerek uncsi


A sorozat következő kötete

Lufi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Fekete István: Téli berek
Lázár Éva: Csatos könyv
Astrid Lindgren: Az ifjú mesterdetektív
Arthur Ransome: Fecske-völgy
Igaz Dóra: Nyár, nagyi, net
Fehér Klára: Négyen meg a Béka
Petrovácz István: Keserű vakáció
Szalay Lenke: Barát érkezik a házhoz
Várkonyi Kitty: Elő a macskával!