Lufi ​és a boszorkányfarsang (Lufi 3.) 29 csillagozás

Balázs Ágnes: Lufi és a boszorkányfarsang

Hogy milyen egy boszorkány? Hát bibircsókos az orra, és fekete ruhában jár. Ja, és fejkendője is van. Éppen úgy néz ki, mint Vali néni. Lufi a legelső alkalommal haragra gerjeszti a barázdált arcú öregasszonyt. A bajt további események boszorkányos összefonódása tetézi, amelyekben különös szerepet játszik egy elhagyatott telken álló cirkuszi sátor, két ördögjelmez és három hamisított levél. A háttérben persze Lufi agyafúrt akciói állnak, amelyek nem mindig a terv szerint alakulnak, de végül mégis egybeforrasztják az egymástól elszakadt szíveket. Mi ez, ha nem boszorkányság? A varázslat áldozata két fekete férfinadrág és tíz doboz cserépangyalka.

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2011
236 oldal · ISBN: 9789631188851 · Illusztrálta: Békés Rozi

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

szabszev>!
Balázs Ágnes: Lufi és a boszorkányfarsang

Szegény Vali néni!!!! Nagyon szomorú, hogy sajnos ez a való világban is elég gyakran megtörténik, de sajnos nem talál rá minden magányos öregre egy Lufi… Lufi ismét túlbonyolítja a helyzeteket, mert néha az őszinte beszéd lenne a legcélravezetőbb, de ehhez mindig (legalább) két ember kell… Számomra a nagymama az egyik legszimpatikusabb szereplő: igazi kincs, hogy ő van!

Lahara IP>!
Balázs Ágnes: Lufi és a boszorkányfarsang

Erről jut eszembe, hogy ez volt, illetve ez a legújabb kiadású pöttyös könyvem, és ha minden igaz, nem is magamnak vettem, hanem ajándékba kértem, huszonakárhány évesen.

Jesper_Olsen>!
Balázs Ágnes: Lufi és a boszorkányfarsang

A többedik Lufi-könyvet sem tudtam anélkül befejezni, hogy valami ne szorongassa a torkomat. Emellett azonban sok vidám percet szerzett nekem ez a könyv is.

gabszintyu>!
Balázs Ágnes: Lufi és a boszorkányfarsang

Az eleje annyira, de annyira unalmas volt. Aztán kezdtek egyre izgalmasabbá válni a dolgok. Az utolsó 50 oldal tetszett. Kíváncsi vagyok, hogy a következő rész mit tartogat.


Népszerű idézetek

Jesper_Olsen>!

Nagymama rám szólt, hogy ne feleseljek, pedig én csak elmondtam a véleményemet. De a felnőtteknél az rögtön feleselésnek számít.

7-8. oldal

Anna1999Gitta>!

A nyakába ugrottunk, boldogan ölelgettük, elismerően rázogattuk a kezét. Szamóca fülig vörösödött, azt dadogta, hogy „Jól van már!” meg azt, hogy „Ne olyan hevesen, lányok”, és zavartan levette orráról a szemüvegét, és megtisztogatta a pólója szélében.

211. oldal

Jesper_Olsen>!

Szerencsére Kertész néni éppen az ablakunk alatt harsogta el Szabó néninek, hogy a kispesti kórházat orvosostul, nővérestül és valamennyi betegével együtt a kénköves pokol fenekére kívánja, ugyanis legalább három órába telt, míg végre sorra került a szemészeti vizsgálaton, úgyhogy már csak azt kellett megtudakolnom tőle, hogy hová is menjen pontosan az az ezer ragyavert ördög a tüzes vasvillájával együtt azért, hogy elvigye azt az elátkozott kispesti kórházat?

163-164.


A sorozat következő kötete

Lufi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Berg Judit: Rumini
Dékány András: A fekete herceg
Rónaszegi Miklós: A rettenetes Kartal
Tutsek Anna: Cilike férjhez megy
Gergely Márta: Házasságból elégséges
Gáspár Ferenc: A strucc vére
Dékány András: Jokkó visszatér
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz
Kende Sándor: Lusta Emmit tetten érik
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!