Feladó: ​Fekete Szivárvány 46 csillagozás

Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

Ki lehet a titokzatos alak, aki éjszakánként az ablakhoz lopódzik és anyát szólítja? Vajon ő írja a névtelen leveleket is, melyek feladóján fekete szivárvány díszeleg? Édesanyja balesete után Zsófi egyedül marad otthon. A tizenkét éves kislány megtanul gondoskodni önmagáról, sőt még diákmunkát is vállal. Ám az igazi gond a szerelem, s vele együtt az előítéletek hatalma. Zsófi kételyekkel küzdve ered a Fekete Szivárvány rejtélyének nyomába, hogy felfedje a felnőttek titkait és rátaláljon édesapjára.

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek

>!
Móra, Budapest, 2010
278 oldal · ISBN: 9789631187250 · Illusztrálta: Békés Rozi
>!
Móra, Budapest, 2005
272 oldal · ISBN: 9631180115 · Illusztrálta: Borogdai Zsuzsanna

Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

csakegyluca P>!
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

Szerintem ez a könyv, egy nagyon komoly témát dolgoz fel. Nem mást mint az elfogadást. Nehéz nekem erről írni, nem is találok szavakat. Zsófinak összecsapnak a feje felett a felhők. Hiába zárkózunk el a hibák és nehézségek elől, előbb vagy utóbb úgy is megtalálnak. De ugyanígy van ez a boldogsággal is. Azért is kemény dió nekem erről írni, mert életemben nem történt velem olyan dolog ami most a szereplővel. De tudom, hogy lesz majd ilyen. Tudom, hogy egyszer nem fognak elfogadni, nekem kell majd gondoskodnom magamról, nem bízhatok meg senkiben, egyedül leszek, magamnak kell a félelmem legyőzni. De azt is tudom, hogy lesznek jó pillanatok, szépek, gyönyörűek amiket sosem felejtek el. Ebben a könyvben volt egy szerelmi szál ami tetszett. A végét kicsit félbehagyottnak, sejtelmesnek, lecsapottnak éreztem. Még olvastam volna tovább a történetet. Mi lesz az anyukával, az apukával, Zsófival, Bán Ferivel, még Vincze néni macskájának az élete is érdekelt. Nem akartam elszakadni ebből a világból. Mégis vége lett a könyvnek. Bevallom őszintén, nem tetszett ez a titok, ami sosem derül ki. De azt kell hogy mondjam, gyönyörű és megható volt. Emiatt másképp nézek az emberekre. Megváltoztatta a gondolkodásomat. Kicsit magába szállt mindenki, hogy igen, van ilyen, megeshet. Kimomdom: a kedvencem lett és szerintem minden embernek el kéne olvasnia ezt a könyvet. Sokkal szebb lenne a világ.
https://csakegyluca.blogspot.com/…

utazó>!
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

Felejthetetlen – eddig is sokra tartottam az írónőt, mert sokoldalú és remekül vezeti nálunk nyaranta az ÁSZ Színjátszó tábort. Épp ideje volt, hogy olvassak is Tőle.
Kedvet is kaptam a többi ifjúsági regényeihez.

3 hozzászólás
Zakuro>!
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

Még karácsonyra kaptam nagyon régen, akkor Zsófival egyidős voltam. Az egyik kedvencem lett. Most, a sokadik újraolvasás után egy dolog fogalmazódott meg bennem, ami eddig soha: szerintem Mátét kellett volna választania.

Trudiz >!
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

Gyereknek, felnőttnek egyaránt ajánlom ezt a remekre szabott regényt. Ízelítőt ad és egyben megtanít az életben maradásra, a megoldások keresésére. Kedvencem, mert pergő, eseménydús, érzelmekkel átszőtt történet. :)
Ajánlott, illetve kötelező olvasmányként is el tudnám képzelni.
Olvassátok! :)

meseanyu P>!
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

Jó téma, és maga a történet sem rossz, de nekem ez mégis csalódás volt a Lufi könyvek után. Kicsit túlírt volt, túl didaktikus, nem volt meg benne a Lufik könnyedsége.

TóthCsenge>!
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

Döbbenetes történet. Egy olyan lányról akinek meg kell tanulni önállóan gondoskodni magáról vagy jöhet a nevelőintézet. Hónapokig titokban tartani, hogy van aki gondoskodik róla. Elhitetni mindenkivel, hogy minden a legnagyobb rendben. Kiközösítés csak azért mert más a vérvonal…Nekem személy szerint tetszett a történet. Remélem másnak is aki olvasta esetleg szeretné.

Hermione7244>!
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

szerintem ez egy nagyon szep konyv csak pottyosnek….hat nem valami :)

ma_lac>!
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

Vagáány… Én mindig szerettem azokat a könyveket, amikben valaki önállósul egy kis időre. Ez is olyan, és megfelelő a vidám és szomorú aránya is.

mandyquick>!
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

Nagyon jó! Szívhez szólóan aranyos. Különleges stílusával azonnal belopta magát a szívembe. Külön plusz pont azért, mert egy kicsit kényes témát is beleszőtt az írónő. Elgondolkodtató.


Népszerű idézetek

bleknajt>!

Ezt a világot az emberek teszik reménytelenül boldoggá, ugyanakkor az emberek teszik reménytelenül boldogtalanná is.

107. oldal

csakegyluca P>!

A bőröd fekete vagy lehet fehér,
Hidd el, így szép a világ!
Nincs különbség: ugyanaz az eső hull,
Ugyanaz a nap süt rád!

223. oldal

[névtelen]>!

„A tisztesség hatalmas erő! … – Soha ne térj le a helyes útról, kincsem, bármi történjék is!”

Arabella>!

– Te vagy mindenki – és a mindenség te vagy. Ha ellöksz egy kéregető kezet, magadtól tagadod meg az ételt. Ha nem emeled fel az elbukót, te maradsz a porban.

259. oldal

csakegyluca P>!

-Nem szabad beletörődni, hogyha oktalanul bántanak. Minden alkalommal fel kell lázadni a gonoszság, az emberi butaság ellen. Ezt örök életemre megtanultam.

239. oldal

csakegyluca P>!

Van az úgy, hogy beszélni kéne,
De nincs senki veled.
Van az úgy, hogy felhős
És borús az ég.
Fekete felhők a fejed felett,
Dúdolsz az esőben halkan,
És a felhőkön hirtelen
Áttör a fény!
Ha süt a nap és hull rád az eső,
A mosoly, a könny együtt bújnak elő.
A szíved fáj, és közben ezerrel tombol a nyár.
Ragyogj szivárvány!

222. oldal

Trudiz >!

„A csattanás, mint egy gonosz varázsütés, megátkozta a várost; eltüntette a színeket, csupán a fekete és a fehér árnyalatait hagyta meg.”

Arabella>!

Azért bántanak, mert félünk – … Azért félünk, mert elveszítettük a gyökereinket, nincs mibe kapaszkodnunk, nincs miből erőt merítenünk. Mi gyógyítók vagyunk. Tudtad ezt, anya? Csodálatos küldetéssel jöttünk a földre; mi adunk erőt és hitet az embereknek. Megmutatjuk, hogy élni jó, és élni csak bátran szabad! Erősek vagyunk, mert szabadok vagyunk, és a szabadságunkat nem veheti el tőlünk senki! Nem kell félnünk senkitől és semmitől.

265. oldal

Trudiz >!

„… arra gondolt, hogy Rupert néni nem úgy jött a világra, mint a többi ember, hanem megfestette őt valaki, elnagyolt, felületes mozdulatokkal, s hol túlságosan nagyra, hol meg túl picire sikeredtek a művész ecsetvonásai.”

Trudiz >!

„ Szerelmes vagyok! Úgy érzem, hogy ekkora boldogságot már nem is lehet elviselni! Nehéz a szívem, nagyon nehéz!”


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Szabó Magda: Abigél
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Kertész Erzsébet: Vilma doktorasszony
Beczássy Judit: Piri
Szabó Magda: Születésnap
Kiss József László: Jó szelet, kapitány!
Örsi Ferenc: A Tenkes kapitánya
Fekete István: Hajnal Badányban
Bodó Géza: Barlang a szigeten