Örökmozgó, mesehallgatásra és játékra fel! Ha nehezedre esik egy helyben maradnod, ha te is örökmozgó vagy, akkor ezek a mesék éppen neked szólnak! A mulatságos történetek alatt ugrálhatsz, tapsolhatsz, szaladgálhatsz, sőt, még kiabálhatsz is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak. Keltsd életre a vakmerő rákocska, a vaksi kismatróz vagy az ügyetlen bohóc történetét!
Az ügyetlen bohóc és más történetek 28 csillagozás

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 5 éves kortól
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mesék örökmozgóknak

Ezúttal nemcsak szabad ugrálni mesehallgatás közben, de egyenesen kötelező, ezekben az interaktív mesékben ugyanis bizonyos vezényszavakhoz nagy mozgásos feladatok társulnak, melyeket a mesék egyes pontjain végre kell hajtani. Mennyivel jobb már ez, mint kínszenvedve ücsörögni és hallgatni a mesét, amikor márpedig mi szaladgálni szeretnénk.
A történetek is rendben vannak, jó kis retro hangulatú mind, sehol egy kütyü, helyette állatok és bohóc, ami különösen retro. A rövidlátó kisfiú a végére szemüveget kap, mindenki nagy örömére, a kalandvágya miatt bajba kerülő rákocska pedig megtanulja, hogy a szüleinkre hallgatni nem ciki vagy unalmas, épp ellenkezőleg.
Az utolsó mese egy parányit talán erőszakosabb a kelleténél, de több is veszett Mohácsnál. Jobbnál jobb tanulságokkal teli könyvecske. Mert én olyan gyereket még nem láttam, aki csendben végigül egy mesét. Hacsak nem beteg.

„A bohócokban éppen az a vicces, hogy ügyetlenek (…)”
Az első és egyben címadó mese nagyon tetszett.
A többivel nem igazán találtam a közös nevezőt, de végül is nem nekem kell szeretnem.
Viszont a róka és a borz meséje számomra nagyon bugyután hangzott.
A tematika, miszerint örökmozgó ifjúságnak is élvezhető, de okító mesében legyen része nagyon tetszik.
Biztos hasznos és kacagtató élmény ezen könyv feladatait végrehajtani.
Bár ez a sorozat negyedik kötete, mindenképpen olvasni szeretném a többit is, hisz lehet ott a mesék már jobban megérintenek.
Ettől függetlenül örülök, hogy olvastam.

Ebéd utáni kikapcsolódásnak olvastuk. Más kêrdés, hogy lehet tele hassal ugrálni, de Adélnak ment. Megint kedvesek a történetek, jó ötlet ez a sorozat. A visszhangos történet különösen tetszett.
Annyi a bajom egyedül, hogy nagyon egyszerre voltak a figyelt szavak, nem kellett annyira koncentrálni, túl sok volt egyszerre a mozgás.

Lelkendeztem, hogy végre olyan része is van a sorozatnak amiben tényleg az összes mese jó, nincs túltolva az ugráltatás és senki nem utál és nem akar megverni senkit. De a róka és a borz azért csak összekülönböznek:
spoiler
Szerintem inkább legyenek a mesehősök kedvesek egymáshoz és ugráljanak, kiabáljanak örömükben. Písz.

Ki mondta, hogy a meseolvasas csendes tevékenység.
Imádom ezt a sorozatot. Egyetlen meseolvasas közben sem nevetnek annyit a gyerekeim mint amikor a mesék örökmozgóknak részeit olvassuk.
Ebben a részben kalandozhatunk egy bohóccal, három kiscicával, egy vakmerő rákocskával, egy kalózzal és megtudhatjuk milyen mókás is tud lenni a visszhang….vagy nem?
A feladatok egyre nehezebbek.Az utolsó résznél garantáltan mindenki jól elfárad.

Mesekönyv sok ugrálással… és az van, hogy én ezeket a gyakorlatokat végigszoktam csinálni… Ma csaltam, kimaradt pár: nem futottam körbe a szobát (nincs mit, kicsi, földön könyvkupacokkal), nem úsztam földre fekve, és nem jártam rákul… de ez még így, a könnyített változatban is jó!:) A rövid, egyszerű mesék is rendben vannak, könnyen érthetők és tanulságuk is van.

Nálunk a meseolvasás sokszor nagyon nehezen halad, mert a kislányom nagyon izgága, alig tudja végigülni a meséket.
Így amikor teljesen véletlenül ráakadtam erre a mesekönyvre, ami kifejezetten örökmozgóknak szól, úgy éreztem magam, mint aki épp most találta meg a Bölcsek kövét. :D
Hiánypótló a gyerekkönyvek között, és azt kell, hogy mondjam, nálunk bevált.
Nagyon ötletes, amilyen feladatok vannak kiszabva a mesék elején, a kislányom örömmel hallgatja a mesét és alig várja, hogy ugrabugrálhasson. :D
Egy csillag levonás csak az utolsó mese miatt van, mert nem igazán tetszett az, hogy miért pont egy veszekedést „kell” visszamondania a gyereknek.
A többi történet egyébként mind nagyon aranyos, szerethető. Kedvencünk Az ügyetlen bohóc lett, ami a címadó mese is egyben. :)
Bátran ajánlom azoknak a szülőknek, akiknek szintén kis örökmozgó csemetéjük van, biztos, hogy nagyon fog tetszeni nekik, illetve szerintem óvodában is nagy sikere lenne ezeknek a köteteknek.

– Ha meglátjátok az ellenséget, azonnal hátráljatok, s meg se álljatok, míg haza nem értek! – tanítgatta őket.
…
„Dehogy hátrálok meg! Nem vagyok én gyáva! – morfondírozott magában. – Ha jön az ellenség, majd jól megcsípem az ollómmal.”