A ​beszélő kiskutya és más történetek (Mesék örökmozgóknak 1.) 9 csillagozás

Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek

Hányszor hallottad már, hogy ne ugrándozz mesehallgatás közben, ne kiabálj, ne dobolj, ne trappolj, hanem ülj le szépen, és figyelj csöndben? Ha nehezedre esik egy helyben maradnod, ha te is örökmozgó vagy, akkor ezek a mesék éppen neked szólnak! A mulatságos történetek alatt ugrálhatsz, tapsolhatsz, szaladgálhatsz, sőt még kiabálhatsz is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak.

Örökmozgó, mesehallgatásra és játékra fel! Keltsd életre a beszélő kiskutya, a zöld róka vagy a náthás kiskacsa történetét!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2017
54 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634158257 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek

Egyszerű, de nagyon helyes történetek, a szerzőnőtől megszokott remek stílusban. Szuper ötlet a mozgásos feladatok beépítése, szerintem meseolvasó és mesehallgató egyaránt élvezni fogja. Horváth Ildi rajzai meg cukik, mint mindig.

>!
blueisthenewpink SMP
Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek

Ez egy gyerekszívató könyv. Amúgy nagyon jópofa, mert mesét hallgatnak, és úgy elfáradnak a végére, mintha maguktól rohangáltak volna körbe-körbe a lakásban, csak így kontrollált a fárasztás (és kevésbé balesetveszélyes). A hétéves ugyan már az első oldalon forgatta a szemét, mert érezte, hogy szívatják, de ragaszkodott hozzá, hogy játsszuk végig mind az öt mesét, és rendesen el is végezte az összes feladatot (elsős, szerintem ez az iskola hatása). A hároméves a második mese tájékán csatlakozott kicsit, de nem tartott sokáig a lelkesedése, utána inkább csak hallgatta. (Szerintem neki bonyolult is még ennyiféle utasítást megjegyezni.) Maguknak a történeteknek kárára válik, hogy túlságosan csak a mozgásos feladatokat szolgálják ki, azt gondoltam. A hétéves viszont lelkesedett, és az egyik mesére utalt később is. Ő öt csillagot adna. Valószínűleg gyereke válogatja, mennyire jön be, egy próbát mindenképp megér.

Frissítés: a hároméves pár nap múlva magától hozta, hogy meséljük ezt, ült a székre, és minden feladatot végigcsinált. Közben nevetgélt rajta, hogy ugráltatják őt a kiskutyák (az egyik feladat: ha azt hallod, vau, állj fel, pördülj meg és ülj vissza. A szövegben ilyen részek vannak, hogy: "vau, vau, vau, vau, vau"). Ennek fényében egy fél csillaggal feljebb húzom.

>!
Hintafa P
Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek

Értem a koncepciót és tetszik is az ötlet, de az olvasás közben ugrálások feladatok végül mégis a hallgatóságot idegesítették a legjobban. Pedig azt hittem tetszeni fog neki, hiszen menetrendszerűen bukfencezve, autókat tologatva szokta hallgatni a meséket. A felétől már nem is volt kedve reagálni a sűrűn elhangzó „hívószavakra”. A történetek pedig…hm.. nekem laposak voltak, túlságosan alárendelődtek a feladatnak, hogy megmozgassák a hallgatóságot spoiler

6 hozzászólás
>!
gab001 P
Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek

Bár a mesék némiképp ismerősek, más meséket idéznek, mégis nagyon egyedi a könyv. Tetszett, hogy minden mese előtt található egy rövid leírás, hogyan kell hallgatni, illetve olvasni. Egyes szavak különböző színekkel ki vannak emelve, s mikor a gyerekek meghallják, akkor valamilyen teendőjük van. Például meg kell kerülni a széket vagy tapsolni kell. Maguk a történetek is tanulságosak és önmagukban is élvezhetőek. Nekem a rajzok is tetszettek, jól kiegészítik az olvasmányt. Játékos.

>!
Móra, Budapest, 2017
54 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634158257 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
PTJulia P
Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek

@blueisthenewpink-el kell egyetértsek: ez egy gyerekszivató könyv. A kilenc évesem lelkesem csinált mindent, a hét éves sírva fakadt, hogy neki ezt most muszáj? (nem volt muszáj, így egy mesét sem csinált végig, de estére ő már nagyon ki van fáradva), a három éves kisebb-nagyobb intenzitással és pontossággal hajtotta végre estéről estére a feladatokat.
A mesék kicsit semilyenek, de ezt feldobják a feladatok, és ettől igazán ütős ez a könyv. Hiánypótlónak tartom.
Ha valakinek szintén megvan az esküvői szivatós játék (kocsi kerekei, menyasszony, vőlegény), és kellemes emlékei fűződnek hozzá, az bátran vegye meg a gyerekének ezt a mesét és szórakozzanak együtt.
Ja igen, a kilenc évesen kikötötte, hogy erre csak maximális csillagot adhatok.


A sorozat következő kötete

Mesék örökmozgóknak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
József Attila: Altató
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Csukás István: Sün Balázs
Marék Veronika: Kippkopp a fűben