A ​beszélő kiskutya és más történetek 4 csillagozás

Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek

Hányszor hallottad már, hogy ne ugrándozz mesehallgatás közben, ne kiabálj, ne dobolj, ne trappolj, hanem ülj le szépen, és fi gyelj csöndben? Ha nehezedre esik egy helyben maradnod, ha te is örökmozgó vagy, akkor ezek a mesék éppen neked szólnak! A mulatságos történetek alatt ugrálhatsz, tapsolhatsz, szaladgálhatsz, sőt még kiabálhatsz is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak.

>!
Móra, Budapest, 2017
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634158257 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek

Egyszerű, de nagyon helyes történetek, a szerzőnőtől megszokott remek stílusban. Szuper ötlet a mozgásos feladatok beépítése, szerintem meseolvasó és mesehallgató egyaránt élvezni fogja. Horváth Ildi rajzai meg cukik, mint mindig.

>!
blueisthenewpink SMP
Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek

Ez egy gyerekszívató könyv. Amúgy nagyon jópofa, mert mesét hallgatnak, és úgy elfáradnak a végére, mintha maguktól rohangáltak volna körbe-körbe a lakásban, csak így kontrollált a fárasztás (és kevésbé balesetveszélyes). A hétéves ugyan már az első oldalon forgatta a szemét, mert érezte, hogy szívatják, de ragaszkodott hozzá, hogy játsszuk végig mind az öt mesét, és rendesen el is végezte az összes feladatot (elsős, szerintem ez az iskola hatása). A hároméves a második mese tájékán csatlakozott kicsit, de nem tartott sokáig a lelkesedése, utána inkább csak hallgatta. (Szerintem neki bonyolult is még ennyiféle utasítást megjegyezni.) Maguknak a történeteknek kárára válik, hogy túlságosan csak a mozgásos feladatokat szolgálják ki, azt gondoltam. A hétéves viszont lelkesedett, és az egyik mesére utalt később is. Ő öt csillagot adna. Valószínűleg gyereke válogatja, mennyire jön be, egy próbát mindenképp megér.

Frissítés: a hároméves pár nap múlva magától hozta, hogy meséljük ezt, ült a székre, és minden feladatot végigcsinált. Közben nevetgélt rajta, hogy ugráltatják őt a kiskutyák (az egyik feladat: ha azt hallod, vau, állj fel, pördülj meg és ülj vissza. A szövegben ilyen részek vannak, hogy: "vau, vau, vau, vau, vau"). Ennek fényében egy fél csillaggal feljebb húzom.

>!
Hintafa P
Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek

Értem a koncepciót és tetszik is az ötlet, de az olvasás közben ugrálások feladatok végül mégis a hallgatóságot idegesítették a legjobban. Pedig azt hittem tetszeni fog neki, hiszen menetrendszerűen bukfencezve, autókat tologatva szokta hallgatni a meséket. A felétől már nem is volt kedve reagálni a sűrűn elhangzó „hívószavakra”. A történetek pedig…hm.. nekem laposak voltak, túlságosan alárendelődtek a feladatnak, hogy megmozgassák a hallgatóságot spoiler

6 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
József Attila: Altató
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék
Móricz Zsigmond: Iciri-piciri
Weöres Sándor: Bóbita