Integrálva 11 csillagozás

Bakti Viktor: Integrálva

Lépj ​a jövő útjára!
2066 – Philadelphia.
Themisz, a titokzatos szuperszámítógép mindent lát, még a jövőt is. Kiszámítja, hogyan boldogulhat legjobban az emberiség.
Digitális jósok súgják meg a jövőt, ám az egyikük meghal, miközben Jarrednek, a zsoldosnak egy döbbenetes üzenetet mutat.
Vajon rendszerhiba vagy valóban a jövőt fedi fel?
Az események láncreakcióként követik egymást.
Rejtélyes szervezet lendül mozgásba, hogy a virtuális térbe börtönözött, testetlen hacker segítségével megfejtse a Themisz titkait. A meghasonlott zsoldos döntésre kényszerül véres állandóság és küzdelmes változás között. Yolanda, a reflektorokhoz szokott riporternő szembesül a kíméletlen valósággal. Vajon él a csábító ajánlattal? Engedi, hogy maga a jövő költözzön be saját húsába és csontjába? Victor, a cég vezérigazgatója is nyomozásba kezd, hogy olyan sötét titkot fedjen fel, amitől még őt is óvják.
Mi valójában a rejtélyes Themisz?
Harc kezdődik a… (tovább)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571940

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
pat P
Bakti Viktor: Integrálva

Hát nem voltam maradéktalanul lenyűgözve, de. De alapvetően látok én ebben perspektívát, komolyan.

Mert voltak ebben nagyon szép villanások. Meg érzem és értékelem, hogy Bakti Viktor igyekszik képben lenni a kortárs nemzetközi SF-fel, vannak egészen jó ötletei, bizonyos írástechnikai fogásokat is ügyesen alkalmaz (például nagyon jól adagol információkat!), és olvas is sokat – most komolyan, bizonyos jeleneteknél Greg Egant / Rajaniemit érzem szinte kikacsintani a sorok közül? Hohó!

De, mindennek ellenére, azért mégsem áll össze az élmény és a koncepció úgy, ahogyan vártam volna, néhol néhány dolog eléggé félrement.
Vegyük például végig az öt nézőpontkarakter szálait. Hector szála egészen jól sikerült, Yolanda története is egészen érdekes, egészen működik. Victor szála felejthető – a lezárása különösen: tett az hozzá bármit, akár a konfliktus megoldásához, akár az olvasó katarzisához? Jarred nagyon nem működik nekem, főleg az érzelmi élete, a pálfordulása (ennél nem lehetett volna valami kifinomultabbat kitalálni?), a párbeszédei… Delphoi pedig rettenetesen irritált, az a történetrész szerintem nagyon rosszul lett megírva, túl lett tolva – még azon felül is, hogy ahhoz a leányhoz képest a kis gyufaáruslány is az élet császárnője – és értem én, hogy lett funkciója, hogyne érteném, de ez utólag nem kárpótol.
Lennének még szövegszintű reklamációim is, most hirtelen a Frappáns Hasonlatok meg a Stílustörő Szleng és egyéb szófordulatok jutnak hirtelen eszembe, meg a koncepciót illetőek is. Legfőképpen, a Themis, akkor az most hogy mondja meg a jövőt? Szuperintelligencia, vagy prekog, vagy most akkor micsoda? Úgy tűnik, ötletnek remekül működött, jósdástól, mindenestől, de egy egész történetet nem igazán sikerült koherensen-logikusan ráépíteni. És hányan laknak abban a Philly-ben, hogy a történet minden logikai sarkán régi ismerősök futnak össze véletlenül?

Szóval, ez még nem tökéletes, de lehet ez még sokkal jobb is. Én szurkolok.

>!
Amy_Piper
Bakti Viktor: Integrálva

Összességében egy rendkívül izgalmas mű volt, melynek problémafelvetése akár már a holnapunk problémája lehet, és ez rém ijesztő ha belegondolunk. Zseniális az alapötlet, izgalmas, kalandos, egyetlen hátránya volt számomra és ott a minusz fél csillag, hogy az első 50 oldalban „csak” 5 szemszöggel találkoztam…így elég nehezen indult be számomra, es nagyon sok karakter volt bezsúfolva ismeretlenül is pláne az elejébe, akiket nem tudtam hová kötni, gyakran vissza kellett lapozni hogy ki kicsoda, de szép lassan mindenre fény derült, tehát elég jól volt felépítve, csak az eleje volt picit nehézkes. Mindent egybevetve nekem nagyon tetszett, az alapsztori és a háttér elég jól ki volt dolgozva, és (számomra eddig) páratlan. Remélem olvashatunk meg hasonló könyveket az írótól.

>!
Eleniel
Bakti Viktor: Integrálva

Izgalmas, fordulatos történet egy nagyon szépen felépített világban. Annyira jó csavarok voltak benne, hogy, bár sok krimit és thrillert olvastam mostanában, egy könyvnél se mondtam ki ennyiszer hangosan, hogy Hahh! És a nézőpont-karakterek váltakozásával különösen jól voltak kidolgozva ezek a csavarok. Nagyon tetszett, hogy a különböző szereplők szövegrészeiben a narráció nyelvezete, témái is változtak a karakternek megfelelően. Szereplők közül nekem Jarredet volt a legérdekesebb olvasni – ahogy egyrészt azt kívántam, hogy nyerje el a büntetését a múltjáért, viszont a családja miatt drukkoltam is neki. Nem nagyon futottam bele eddig ilyen, mélyebben is bemutatott karakterbe könyvben. Nekem a happy end és a szereplők pátyolgatásának teljes hiánya is nagyon bejött.
Ami miatt nem 5 csillag, az az, hogy számomra lehetett volna sokkal hosszabb, jobban kidolgozva egyes elemeket:
1. Nyilván lehetnék tájékozottabb jelenlegi és jövőbeni kütyük terén, ha már scifit olvasok, de számomra például nem volt egyértelmű a különbség az Optic SenseIn és SenseEye között, vagy nem ütött szíven a tervezett chip extra funkciója, mert addig nem igazán esett le, hogy az előző azt nem tudja.
2. Mivel a sok nézőpont miatt az olvasó mindent tud, ezért nem éreztem eléggé hangsúlyozottnak, hogy végülis ki mennyit tud a Themiszről, illetve hogy mit tud és mit nem tud Victor, és így az ezekkel kapcsolatos leleplezések se érintettek meg annyira.
3, Szívesen olvastam volna többet Old Sanctuaryról, a hétköznapjairól, mert az alapján az esemény alapján, amiről hosszan írt, nem tűnt azért annyira paradicsomnak.
De nyilván nem feltétlenül negatív kritika egy könyvvel kapcsolatban az, hogy 'lehetett volna hosszabb'.

>!
Inmelius_Mudri_Jolcsi
Bakti Viktor: Integrálva

Két este lezúztam, érdekfeszítő, izgalmas, mintha a jövő kopogtatott volna be hozzám erre a két estére. Wow és wow és wow.

>!
happie
Bakti Viktor: Integrálva

Az eleje kicsit lassan indul el, viszont klasszikusan szépen építi fel a világot, ami kidolgozottságban és realitásban a legjobb jövő-föld sci-fi-kkel egy színvonalon áll.
A történetmesélése jól követhető és világos, egy az egyben idő alapján van rendszerezve, az egy előtörténet kivételével, de az jól van belefűzve, pont annyira vesz ki a történetből olvasás közben, amennyire kell. A jelenetváltások kicsit hirtelenek, gyakorlatilag filmszerűen vált a sztori, ami a rövid történéseknél, különösen, ha több van egymás után, akkor indokolatlannak tűnik és nehezítheti az olvasást.
Két dolog miatt nem éreztem a jobb értékelést: az akciókon azért lehet még dolgozni, valamint a pozitív szereplőkkel bánhatna jobban a szerző. Ha gondosan felépített egy karaktert, odafigyelt, hogy megszeressük, akkor két mondatnál több legyen, amikor leírjuk, és a többiek is legyenek már szomorúak.
Összességében mindenképp megéri rászánni az időt, és el fogom olvasni a szerző következő könyvét is.

>!
Damera_Eva_Denk
Bakti Viktor: Integrálva

Nagy átéléssel olvastam a könyvet. Mivel vizuális típus vagyok, így a jól leírt környezetet, a szereplők előtt álló eseményeket és érzelmeket teljes mértékben áttudtam élni.
Olvasás közben teljesen bele éltem magam, így volt hogy hangosan felnevettem, elsírtam magam és „Nesze neked te gaz!” (finoman fejezem most ki magam) kiáltottam fel, miközben plüss takarómba burkolódva olvastam. Bizonyos részeknél görcsösen fogtam a könyvet „Mi lesz most, ugye nem?!” És jött a vége, ami…
Tejesítettem a 2018-as fogadalmamat. Hosszú idő után ez az első könyvem és nem bántam meg. Szívem még most is ver az izgalmas részektől. Szóval… Hajrá ki nem fél Integrálva lenni!
Köszönöm Bakti Viktor!

>!
Z3phr0
Bakti Viktor: Integrálva

Bátran ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik kedvelik a lassan induló, ám folyamatosan felpörgő történeteket. A szereplők kidolgozása jó, habár a romantikusabb lelkületűek kissé felhördülhetnek majd néhányuk sorsa miatt. Nekem egyébként kifejezetten tetszett! A könyvben van dráma, akció, szerelmi szál és persze happy end is – persze nem minden szereplő számára, de így reális hatású. A cselekmény és szálai jól felépítettek, és a filmes gyors vágásokhoz hasonló váltások miatt kicsit igaz, hogy néhol nehezen összerakhatóak, viszont ez ad a cselekménynek egy plusz sodró tényezőt. Nekem kifejezetten tetszett ez az elem, habár biztos lesznek olvasók, akiket pont ez a technikai elem fog megzavarni. Összegezve a könyv ötletes, és a megvalósítása is tejesen korrekt! Remélem, mihamarabb olvashatom eme feltörekvő fiatalember következő regényét!
Ui:. Ezt kezelje helyén, akinek szól! A NKT javára szolgált! Ezúton is köszönöm a dedikálást!


Népszerű idézetek

>!
Andrea_Pusztai IP

„MIÉRT AKARJA MINDENKI ENNYIRE MEGISMERNI A JÖVŐT? – tűnődött Jarred a jósda félhomályos várótermében ülve.”

5. oldal

>!
Andrea_Pusztai IP

„Nem bízhatunk egy olyan globális irányítórendszerben, amelynek a döntéseiről senki nem tudja, hogy ténylegesen pártatlanok-e. Senki sem játszhat istent egy nép fölött. ”

14. oldal

>!
Andrea_Pusztai IP

„-Ez mégiscsak egy végleges módosítás. Idegen tárgyat raknak a testembe!”

19. oldal

>!
Andrea_Pusztai IP

„(…) a tömeg egy emberként bámulta a számokat. Yolandát ájtatos hívők gyülekezetére emlékeztették.”

24. oldal

>!
Amy_Piper

Eleinte a számítógép otthon volt az emberek asztalán, aztán magukkal hordozták a táskájukban, zsebükben. Utána elkezdtük magunkon viselni, most meg magunkba építjük. Mi lesz a következő lépés? Mi magunk leszünk a számitógép?

91. oldal

>!
Amy_Piper

-Tudjátok, mit tartanak a cseroki indiánok a bókokról? – A kollégák értetlenül megrázták a fejüket. – A figyelem egyike a legszebb bókoknak, amelyekkel megörvendeztethetünk valakit.

16. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Csillagok szikrái
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Hazatérők
Raana Raas: Menekülők
On Sai: Lucy
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Brandon Hackett: Xeno
Robert Clentar: Kristályszilánkok
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis
Cathrin Smith: Teremtők