A ​gyerek – A fogantatástól egyéves korig 5 csillagozás

Bakos Mária: A gyerek – A fogantatástól egyéves korig

Gyermeket ​nevelni – embert nevelni – felemelő és egyben nehéz feladat. A gyermekvárás- és nevelés nap mint nap újabb kihívások elé állítja a szülőket. Minden kismama és kispapa, akár az első, akár a sokadik babáját várja és neveli, folyamatosan újabb kérdésekkel és problémákkal találja szemben magát. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával, amelyek a fogantatástól a kis ember első születésnapjáig felmerülhetnek, próbál segítséget adni e sorozat, A Gyerek, első kötete. Írója saját szülői élményeit és harminc éves védőnői munkájának tapasztalatait foglalta össze, hogy kapaszkodót nyújtson a gyermeket nevelőknek.
Ez a kiadvány – hiánypótló jelleggel – hazai tapasztalatok alapján, magyarországi viszonyokra íródott. A lényeges kérdések megválaszolásával és a megtörtént „életmesék” hol megmosolyogtató, hol megrázó – de minden esetben tanulságos – leírásával próbál támpontot nyújtani minden útkereső szülőnek.
Sok szeretettel ajánljuk minden gyermeket váró és nevelő család… (tovább)

>!
Eubook, Kisújszállás, 2007
160 oldal · ISBN: 9789630613736

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Coffee IP
Bakos Mária: A gyerek – A fogantatástól egyéves korig

Nagyon hasznos könyv, tele érdekes tényekkel, ötletekkel. Sok segítséget nyújt, és valóban odafigyel arra, hogy a gyerek minden hónapjára kitérjen 1 éves koráig.
A stílus miatt végig hallottam magamban a régi védőnőm hangját, ő is így beszél, ahogy ez a védőnő ír: először semmi körítés, tényeket közöl rövid mondatokban, amik épp eszébe jutnak, vegyesen. Ha mind megvan, jöhet a kifejtés. :D

>!
Zizzer
Bakos Mária: A gyerek – A fogantatástól egyéves korig

Nem azért, mert @kvzs, de ez egy nagyon jó összefoglaló könyv, ami „igazolja” a családomat, vagyis inkább megerősített abban, hogy jó úton járok.
Nagyon sok hasznos tippet olvastam, de különösen a felépítése tetszett, mindenre kiterjedt (pl. mikor milyen védőoltásokra van szükség, milyen bürokratikus dolgokra kell felkészülni…stb.), mindezt teljesen olvasmányos módon tálalva a szakmaiság követelte kritériumoknak maximálisan megfelelve.

3 hozzászólás
>!
kvzs P
Bakos Mária: A gyerek – A fogantatástól egyéves korig

Anyukám írta. Csak csillagos ötös lehet :)
Kis adalék: a Magyar Védőnők Egyesülete Nívó-díjat adott a könyvért :)

>!
Izolda +SP
Bakos Mária: A gyerek – A fogantatástól egyéves korig

Kellemesen tömör, sok minden van benne, és hiába mondom, hogy olvastam, az éppen aktuális résznél úgyis ki-kinyitom majd.

2 hozzászólás
>!
Rena213
Bakos Mária: A gyerek – A fogantatástól egyéves korig

Egyes részeket már most többször elolvastam és meglepődtem mennyire aktuális és naprakészek az információk. Kismamaként kezdtem olvasni ugy kb a 3/4-ig jutottam mire a drága kisfiunk megszületett. Ezután már, ahogy lecsendesedtek az új jövevényünkkel együtt járó izgalmak, fáradtságok, pár hetes korban újra fellapoztam a most aktuális részeket és teljesen megnyugtatott hogy minden jól halad nálunk. Hasznos tanácsokkal és infókkal szolgál, minden kismamának és friss szülőnek ajánlom. Még biztos én is elő-elő fogom venni a könyvet.
Egyedüli negatívumnak a végén található védőnői kérdezz-felelek volt. Szerintem ezt a részt jobb történetekkel és pontosabb válaszokkal is ki lehetett volna tölteni. Sokszor nem éreztem a választ pontosnak, volt hogy csak visszakérdezett a védőnő de megoldás nem lett, vagy épp maguk a kérdések voltak értelmetlenek. De egyébként teljesen jó, összefogó információkat szolgáltató irodalom.


Népszerű idézetek

>!
Zizzer

Második gyermekem, a lányom üvöltve, erőszakosan jött a világra. Ő sem lehetett velem, de a harcos kedve megmaradt. Könnyebben alkalmazkodik, és még akkor is küzd az igazáért, ha vesztésre áll. Nem adja könnyen, érzelmekben gazdag, érzékeny felnőtt.

8. oldal

7 hozzászólás
>!
Rena213

Fáj? Igen. De véleményem szerint ez az egyetlen olyan fájdalom, aminek eredménye van, ami elfelejthető, ami felemelő. Mindezt így érezzük, amint meglátjuk a babánkat. Ez az egyetlen dolog a világon, amire kizárólag csak mi, nők vagyunk képesek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vekerdy Tamás: Jól szeretni
Vekerdy Tamás: Kicsikről nagyoknak 2.
Szalóczi Dániel: Mosakodj, Petike, addig nem nézlek indiánnak
Kádár Annamária: Mesepszichológia
Vekerdy Tamás: Gyerekek, óvodák, iskolák
Ranschburg Jenő: Szülők könyve
D. Tóth Kriszta: Nagylánykönyv
Vekerdy Tamás: Kamaszkor körül
Peer Krisztina: Mi bántja a gyerek lelkét?
W. Ungvári Renáta: Zsebibabák könyve