Hogyan ​lettünk finnugorok? 2 csillagozás

Bakay Kornél: Hogyan lettünk finnugorok?

A ​neves régészprofesszor megfellebbezhetetlen tudománytörténeti érvekkel bizonyítja, hogy a magyarság eredetének tudatos meghamisítása nagyobb részt politikai indíttatásból történt, tetten érhető magyarellenességből fakadt, s célja a magyar nemzettudat meghamisítása, lealacsonyítása, a magyarság ősiségének, Kárpát-medencei létjogosultságának megkérdőjelezése volt. Mindennek a végrehajtásához a magyarság létére törő politikai akarat megtalálta tudománypolitikai eszközeit, s a felhasználható érdekembereket.

Ma már érthetetlen és felfoghatatlan a hivatalos, akadémikusi történészkörök szinte rögeszmés ragaszkodása az újabb kutatások és a tudományos érvek (régészet, történettudomány, nyelvészet, antropológia, genetika, művelődés- és vallástörténet) súlya alatt végleg összeroskadt és tarthatatlanná vált ósdi finnugor elmélethez, ami eddig is csak elméleti hipotézisre, erőltetett nyelvi akrobatamutatványokra hivatkozhatott. A finnugor koncepció és elmélet már a modern külföldi… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Magyarságtudományi Füzetek

>!
ISBN: 9789637014390

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Thorpapa>!
Bakay Kornél: Hogyan lettünk finnugorok?

A feléig jutottam, de nem tudom végigolvasni, olyan düh van bennem… Nem tudom mivel érdemelte ki a magyar nép azt, hogy MÁR!!! a XVIII. században is ennyire utáltak minket külföldön, és a legbutább kutyákkal emlegettek egy lapon, és nem értem miért volt olyan fontos a németeknek, hogy megmásítsa a múltunkat… Vérforraló dolgok derülnek ki, mind külföldi, mind „MAGYAR”!!!! tudósokról… És azt sem értem miért olyan fontos még mindig felhozni ezt a baromságot, hogy finnugorok vagyunk….

14 hozzászólás
mohapapa I>!
Bakay Kornél: Hogyan lettünk finnugorok?

Elolvasva kérdés, hogyan hihet ma még bárki az északi rokonságban a keleti helyett?

A Vörösmarty téren, a múlt évi könyvvsásáron találtam rá erre a sorozatra. Máig (2011. február) 9 kötete jelent meg. A Semmelweis utcában, a Magyarok Házában talán még mind bezerezhető.

21 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maticsák Sándor (szerk.): Nyelv, nemzet, identitás 2.
Sándor Klára: Nyelvrokonság és hunhagyomány
Czakó Gábor: A szabir titok
Honti László: A magyar és a nyugati ótörök szókészleti kapcsolatairól
Torma Béla Gyula – Veszprémy László (szerk.): Egy elfeledett diadal
B. Szabó János – Sudár Balázs: Honfoglalás
Fodor István: A magyarság születése
Benedek Elek – Móra Ferenc – Gárdonyi Géza – Gaál Mózes: Hadak útján
Erdélyi István: A magyar honfoglalás és előzményei
Cey-Bert Róbert Gyula: Hun-magyar ősvallás