Gingalló 2 csillagozás

Magyar népmesék óvodáskortól
Bajzáth Mária (szerk.): Gingalló

"Mesét hallgatni és mesélni öröm. A népmesék a gyerekek számára ismerős és érthető nyelven szólnak a világról, arról, hogy minden változik és megváltoztatható, hogy az élet családdal, barátokkal, növényekkel, állatokkal együtt teljes, varázslatokkal és próbákkal teli, izgalmas kaland.
A Gingalló című, magyar népmeséket egybegyűjtő kötetet jó szívvel ajánlom nagyobb óvodásoknak éppúgy, mint alsó tagozatos iskolásoknak. A tíz téma köré csoportosított történeteket közmondások és szólások kísérik, ám az eddigiektől eltérően ezeket most elrejtettük két nagy képben is. A játék által okozott felismerés örömén túl azt remélem, hogy Láng Anna szólás-mondásokat megjelenítő böngészője segít abban, hogy a népköltészeti alkotásoknak ez a különleges szelete se merüljön feledésbe, hanem beépüljön a gyerekek aktív szókincsébe."

Bajzáth Mária mesepedagógus,
a Népmesekincstár mesepedagógiai módszer kidolgozója

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2020
204 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377047 · Illusztrálta: Láng Anna

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

>!
Venuszcica1981
Bajzáth Mária (szerk.): Gingalló

Bajzáth Mária (szerk.): Gingalló Magyar népmesék óvodáskortól

Egy nagyon szépen megszerkesztett, csodaszép borítójú könyv, nagyon megörültem, mikor hozzájutottam. Aztán elkezdtem olvasni….Mesepszichológia ide vagy oda, én ezt a könyvet biztos nem adnám a gyerekem kezébe, pláne nem olvasnám fel az ovisomnak. Tele van idegen szavakkal, amiket lábjegyzetben magyaráznak (??), nem is értem, egy mesekönyvben ez hogy fordulhat elő. A mesék tematikus csoportosítása is tetszett volna, de maguk a mesék már egyáltalán nem. Volt talán 2-3 darab, amiket ismertem korábbról, de még azoknál is úgy éreztem, mintha valamit kihagytak volna belőle vagy átírták volna.
Én nagyon szeretem a meséket, kicsinek is faltam a mesekönyveket, azt hittem, nincs olyan hogy rossz mesekönyv. Hát számomra ez sajnos az volt. Kár érte.
A 2 pont a borítóért és a szép illusztrációért jár.


Hasonló könyvek címkék alapján

Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.
Zalka Csenge Virág: Ribizli a világ végén
Benedek Elek: A kék liliom
Arany László: Magyar népmesék
Benedek Elek: Az égig érő fa
Benedek Elek: Székely Tündérország
Halász Gyula: Tücsök Miska
Kovács Ágnes: A rókaszemű menyecske
Benedek Elek: A csúnya királyfi és a szép királykisasszony
Kovács Ágnes (szerk.): Icinke-picinke