Média ​és társadalom 10 csillagozás

Bajomi-Lázár Péter: Média és társadalom Bajomi-Lázár Péter: Média és társadalom

Megváltoztatja-e a média az emberek gondolkodását, viselkedését? Manipulálja-e őket? Ki vannak-e szolgáltatva a média hatalmának? Miként igyekszik a média megfelelni a nagyközönség igényeinek? Ez a könyv a média társadalomformáló hatását és a társadalom médiaformáló hatását hangsúlyozó álláspontok ütköztetésére és ötvözésére tesz kísérletet. Bajomi-Lázár Péter (1969) a Zsigmond Király Főiskola kutatási igazgatója, a Budapesti Gazdasági Főiskola docense, a Médiakutató c. folyóirat főszerkesztője, a Sajtószabadság Központ ügyvivő testületének tagja. A kötet alapos és pontos összefoglalása mindazoknak a tudnivalóknak, amelyeket a médiamunkásnak vagy médiakutatónak készülő egyetemi és főiskolai hallgatóknak meg kell érteniük.

>!
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638808509
>!
192 oldal · ISBN: 9789638675989

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Batus>!
Bajomi-Lázár Péter: Média és társadalom

Nagyon jó kis könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom! Ésszerű a felépítése, áttekinthető és a nyelvhasználata is egyszerre szakszerű és érthető. Semmi fölösleges szájtépés, hanem helyette szinte minden, ami fontos.

Pixelhiba>!
Bajomi-Lázár Péter: Média és társadalom

Engem nem tanított, de a személyes ismeretség nélkül is (vagy épp ezért?) jó volt ez a könyv, olvasmányos és érdekes, nem ártana egy saját példány.

lizke>!
Bajomi-Lázár Péter: Média és társadalom

Kötelezően ajánlottként, majd a szakdolgozathoz is hasznos volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Douglas Rushkoff: Jelensokk
Catherine Bertho Lavenir: A demokrácia és a média a 20. században
Chris Anderson: Ingyen!
Hammer Ferenc: Közbeszéd és társadalmi igazságosság
Pokol Béla: Médiahatalom
Dessewffy Tibor – Fábián Zoltán – Z. Karvalics László (szerk.): Internet. hu – A magyar társadalom digitális gyorsfényképe 1.
Dessewffy Tibor – Fábián Zoltán – Z. Karvalics László (szerk.): Internet. hu – A magyar társadalom digitális gyorsfényképe 3.
Dessewffy Tibor – Fábián Zoltán – Z. Karvalics László (szerk.): Internet.hu – A magyar társadalom digitális gyorsfényképe 2.
Anthony R. Pratkanis – Elliot Aronson: A rábeszélőgép
Császi Lajos: A Mónika-jelenség kulturális szociológiája