Titkos ​Társaságok Története 5 csillagozás

Bajomi Lázár Endre: Titkos Társaságok Története Bajomi Lázár Endre: Titkos Társaságok Története

A szerző nem csupán arra vállalkozik, hogy tényszerű alaposságú krónikása legyen a leghíresebb-hírhedtebb titkos társaságoknak, hanem eközben szórakozásunkról is igyekszik gondoskodni: néha már-már filmszerű mozgalmassággal es lenyűgözően izgalmasan eleveníti fel – például – a Ku Klux Klan vagy a szicíliai maffia múltjának egy-egy különösen sötét epizódját. A műben tehát, szokatlan módon, érdekfeszítő tények tárgyszerű leírásai váltakoznak regényszerű párbeszédekkel. Ha a téma tantárgy lenne, a szerző műve bizonnyal szerepelne a irodalomlistán.

>!
Parlando, Budapest, 2009
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638786715
>!
Minerva, Budapest, 1969
324 oldal

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

KillerCat>!
Bajomi Lázár Endre: Titkos Társaságok Története

Érdekes könyv volt. Legjobban a maffiáról szóló rész tetszett,de a többi is olvasmányos volt. Olvastam volna még többet az egyes társaságokról. Figyelemfelkeltésnek mindenképpen jó volt,bátran ajánlom azoknak,akiket érdekel a téma.

Belle_Maundrell >!
Bajomi Lázár Endre: Titkos Társaságok Története

Valamiért azt hittem, hogy ez egy halálosan izgalmas könyv lesz, amiből egy csomó érdekes infót megtudhatok a szabadkőművesekről és hasonló nyalánkságokról. Hát, nem igazán. A bácsi stílusa sem ragadott magával, és annyi érdekesség sem volt bennem, inkább csak a maffiás részek nyújtottak újdonságot. Voltak benne érdekfeszítő részek is, de azért elég sokszor unatkoztam. Ó, és hihetetlen, hogy egyesek mennyire odavannak a felkiáltójelekért(!!). ;)

tealevel99>!
Bajomi Lázár Endre: Titkos Társaságok TörténeteHát a „Mesterlegény társaságokról” szóló rész nagyon érdek feszítőnek találtam. Sok dolgot megtudtam. Tetszik, hogy pár építmény fel sorolnak amiket ők építettek (pl.:). De legjobb része az volt amit a végére biggyesztettek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Balassa József: A szabadkőművesség története
Benedek Szabolcs: A szabadkőművesség eredete
Szerb Antal: A királyné nyaklánca
Ráth-Végh István: Kalandorok és titkos társaságok
Mónus Áron: Összeesküvés: a nietzschei birodalom
Michael Bradley: Titkos társaságok könyve
Bernice Glatzer Rosenthal (szerk.): Az okkult az orosz és a szovjet kultúrában
Tim Collins: Az elveszett jelkép nyomában
Aczél Gáspár: A szabadkőművesség titkai
Maggy Whitehouse: Opus Dei