A ​2 nem = igen 1 csillagozás

Bágyoni Attila: A 2 nem = igen

Mi ​a művészet titka? Mi a nagy, az igazi művész titka? A választ erre sokan keresik… Lássuk egy igazi, lélekbe látó művész véleményét: "Mi érzelmi analfabéták vagyunk. És az a lehangoló, hogy ez nemcsak rád és rám vonatkozik, hanem gyakorlatilag minden emberre. Mindent megtanítottak nekünk a testről és Pretoria mezőgazdaságáról és a pi négyzetgyökéről, vagy hogy az ördögbe hívják, és egyetlen szót sem a lélekről. Szédítően nem tudunk semmit sem magunkról, se másokról. Mennyit mondogatják itt is, ott is, hogy a gyereket együttérzésre, megértésre, összefogásra, egyenlőségre, meg mit tudom, mire kell nevelni. Most ez a divat. De senkinek nem jutott eszébe, hogy először nekünk kell megtanulnunk valamit magunkról és a saját érzéseinkről. A saját félelmünkről, magányunkról és dühünkről. Itt állunk kiszolgáltatva, tudatlanul, tele rossz lelkiismerettel, és összetört ambíciókkal. Hogyan fog az ember valaha is megérteni másokat, ha magáról sem tud semmit?" (Ingmar Bergman: Jelenetek egy… (tovább)

>!
Lapkiadó, Budapest, 1984
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 963023176X · Illusztrálta: Csonka Mária

Enciklopédia 10


Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Carmilla 
Bágyoni Attila: A 2 nem = igen

Mindig hallani, hogy „divat a retro” (csodálkozom is, hogy nincs ilyen rovat a Merítésben), és az ismerőseim többsége is folyton nosztalgiázik. Ez néha már-már zavaró méreteket ölt, de lám, én is szívesen olvasok néha ilyen idejétmúlt, sok szempontból elavult könyveket, csak mert a nyolcvanas évek szellemét idézik. Értelme nincs igazán, – de hangulata, az van… Pedig az Ádám Magazint – amelynek Bágyoni dolgozott –, én nem is ismertem, s nem is emlékszem rá. (Gondolom, ez afféle korabeli FHM lehetett.)


Népszerű idézetek

>!
Carmilla 

     A házasságnak minden időben voltak, vannak és lesznek is pártolói és ellenzői. Balzac, aki a konzervatív polgárság eszméit kitűnően ismerte, azt írja, hogy a házasság és a szerelem összebékítése olyan erőmutatvány, hogy sikeres végrehajtásához isteni beavatkozás szükséges.
     Lehet, hogy így van. De ha igen, akkor Önök ott, akik ezeknek a kérdéseknek a szakértői, miért buzdítják arra a nőket, hogy házasságot kössenek? Megjegyzem, engem hiába buzdítanak!
                                         – S. Klára, Miskolc –

89. oldal, A nők félelmei (Családi Lap, 1984)

Kapcsolódó szócikkek: házasság · Honoré de Balzac
>!
Carmilla 

    Egy 24 éves lakatos az egyik tejüzemben, ahol kizárólag nők dolgoznak, rendszeresen nyitogatta két fiatalasszony ruhásszekrényét, s az ott levő – munkaidőre levetett – melltartókat, bugyikat csókolgatta, szaglászta, miközben egy-egy szekrénybe bebújva onanizált.

166. oldal, Jámbor tévelygők, vagy bűnözők? (Családi Lap, 1984)

Kapcsolódó szócikkek: bugyi · melltartó
>!
Carmilla 

    A fiúk a szerelmet igyekeznek mihamarabb elhatárolni a barátságtól. Tisztázni akarják: mit akar az a lány? Mire számíthatnak? Az a megfigyelésem, hogy a lányok, sőt a felnőtt nők is szívesen mennek el egy randevúra, sőt akár az ötödikre is, úgy, hogy nem tisztázták magukban azt az érzést: szeretem-e vagy sem.

45. oldal, A randevúzásról (Családi Lap, 1984)

Kapcsolódó szócikkek: randevú
>!
Carmilla 

Az izzadás leginkább a kövér emberek problémája. Ezért elsősorban az ő figyelmüket hívom fel arra, hogy a bőrredők között pangó izzadtság szaga nem tűnik el akkor sem, ha kölnivel locsolják magukat.

68. oldal, A szerelem kelléktára (Családi Lap, 1984)

Kapcsolódó szócikkek: szag
1 hozzászólás
>!
Carmilla 

    Azok a férfiak, akik előszeretettel dörgölődznek a nőkhöz (villamoson, autóbuszon, tömegben), s a frottőrizmus rabjai, gyakran járnak pórul a feldühödött utasok között. A kapcsolatteremtésre képtelen, gátlásos, gyakran súlyosan pszichés zavarokkal küzdő frottőr férfi úgy jut nemi kielégüléshez, hogy egy nő melléhez, fenekéhez dörgölődik. Egyesek a nő zsebébe, mások a nő borotvapengével felvágott ruhanyílásába próbálják dugni péniszüket. Ha észreveszik őket, gyáván elmenekülnek – persze, ha tudnak.

166. oldal, Jámbor tévelygők, vagy bűnözők? (Családi Lap, 1984)

Kapcsolódó szócikkek: pénisz
>!
Carmilla 

A sajtó dolgozói már Lenintől megtanulták, hogy a levélíró a legfontosabb külső munkatárs. Véleménye, dicsérete, bírálata lett-légyen az bármilyen éles, minden egyébnél jelentősebb. És nálunk az olvasó ítélkezik.

5-6. oldal, Bácskai László: A kiadvány olvasóihoz (Családi Lap, 1984)

Kapcsolódó szócikkek: olvasó
>!
Carmilla 

Mindenkinek jogos és természetes igénye az a szöglet, az a kis intim sarok, ahová biztonságosan visszavonulhat, s időnként még a legharmonikusabb kapcsolat idején a legszerelmesebb feleség, vagy férj elől is elbújhat. Ahol megőrizheti életének egyik, vagy másik titkát. Mert lehet, s kell is lenni olyan kis titkoknak az ember életében, amit senkinek sem akar kiadni.

144. oldal, Házasság és szabadság (Családi Lap, 1984)

Kapcsolódó szócikkek: titok
>!
Carmilla 

    Egy amerikai vizsgálat szerint az összes megkérdezett férfi közül csaknem minden másodiknak volt homoszexuális kapcsolata, illetve próbálkozása. De csak igen kis részük, 4-6 százalékuk vált valódi homoszexuálissá.

152. oldal, Ősi hajlam (Családi Lap, 1984)

Kapcsolódó szócikkek: homoszexuális

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Quirk: Prűdek és paráznák
Lauren Urasek: Netrandi
Hilda Hutcherson: Amit anyád sosem mondott el a szexről
Karl Dietz – Peter G. Hesse: Szexológia
Josef Rötzer: Természetes fogamzásszabályozás
Anne Hooper: Szexuális intimitás
Eric Steven Yudelove: 100 nap a jobb egészségért, a jó szexért és a hosszú életért
Tracey Cox: Forró szex
Maitreyi D. Piontek: A nő és a tao
Nancy Friday: Női szexuális ábrándok