Magyar ​várak 23 csillagozás

Bagyinszki Zoltán – Tóth Pál: Magyar várak Bagyinszki Zoltán – Tóth Pál: Magyar várak Bagyinszki Zoltán – Tóth Pál: Magyar várak Bagyinszki Zoltán – Tóth Pál: Magyar várak

Fáradságos, ​ám igen érdekes vártúrákat jelentett az utóbbi két évben e könyv képeinek elkészítése a történelmi Magyarország területén. A képanyag több mint fele a mai Magyarország határain kívül készült, az Adriától a Székelyföldön, az Al-Dunától a lengyel határig. Minden – a magyar történelmet ismerő – ember számára lélekemelő érzés szembesülni Huszt, Munkács, Déva, Vajdahunyad, Nándorfehérvár, Fraknó, Trencsén, Krasznahorka, Csejte vagy éppen Visegrád, Siklós, Kőszeg, Drégely, Szigetvár, Eger, Buda váraival, romantikus romjaival, a világörökség részét képező Hollókő, Szepesváralja, Berethalom emlékeivel. Mint szerző, ezt az élményt is szeretném megosztani Önnel.

Elkészült tehát a Magyar kastélyok című albummal kezdődő sorozat második kötete, amely ismét csak szubjektív válogatás – térben és időben egyaránt. A színvonalas könyv több száz fotójával, valamint a várakra vonatkozó legfontosabb adatokkal bizonyára örömet szerez a magyar várak szerelmeseinek. A Magyar várak… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Tóth, Debrecen, 2021
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635100767
>!
Tóth, Debrecen, 2013
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635966622 · Fordította: Szilágyi Balázs, Kosztyu Jánosné · Illusztrálta: Kőnig Frigyes
>!
Tóth, Debrecen, 2006
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635964307 · Fordította: Szilágyi Balázs, Kosztyu Jánosné · Illusztrálta: Kőnig Frigyes

2 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

RosszQtya>!
Bagyinszki Zoltán – Tóth Pál: Magyar várak

Ez egy három nyelvű könyv, de bevallom én csak a magyar részét olvastam el. Sajnos, a nem is olyan rossz képanyaghoz, bizony csak egy nyúlfarknyi leírás jár, amit én nagyon keveslek.

ancineni P>!
Bagyinszki Zoltán – Tóth Pál: Magyar várak

Hobbimnak sajnos nem nevezhetem a túrázást, mert nincs elég szabadidőm gyakran elmenni, de ha tehetem útra kelek. Gyakran úgy tervezzük az útvonalat, hogy várak látogatása útba essen.
Korábban ezért is vásároltuk meg párommal ezt a kiadványt. Gyönyörűek a képek, igényes a könyv ebből a szempontból.
A leírások valóban rövidek, és úgy gondolom, hogy csak kedvcsinálóak. A helyszínen úgyis rengeteg információt kaphatunk a várak történetéről.

Lady_Hope I>!
Bagyinszki Zoltán – Tóth Pál: Magyar várak

Szeretem az ilyen típusú könyveket! Szép kép, rövid szöveg, pontos információ. Nem sok, annyi amennyi kell. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Rózsa György: Városok, várak, kastélyok
Richard Scarry: Tesz-vesz szótár
Baja
Balogh Zsolt – Kerékgyártó Éva – Tárnoki Judit – Técsi Zoltán: Szívünk hungarikumai
Fülöp Gyula – Őri Tóth István (szerk.): Fejér megye
Bunovácz Dezső – Tuba László (szerk.): Győr
Mészáros T. László: Welcome to Hungary
Konyhás István: Hortobágy
Pup Norbert: Szombathely, a püspöki város
Faludi Ildikó: A gödöllői kastély