Relaxáció, ​megnyugvás, belső béke 37 csillagozás

Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Elfáradtál? ​Feszült vagy? Nem tudsz elég jól koncentrálni? Nem megy a tanulás elég hatékonyan? Döcög az egészséged? Ideges tünetekkel bajlódsz?

Neked készült ez a segítség! Tegyél próbát, miképpen tudod a rejtett belső erőket a szolgálatodba állítani! Tanuld meg felhasználni erőforrásaidat! Állj szóba a belvilággal, az érzelmi tudatoddal, amely bölcsebb, mint gondolnád.

Csak a tapasztalatodban bízz! Mindent megtudsz, megismersz, ha kipróbálod az elmédben rejlő kincsek felhasználását.

Jóleső ellazulást, megnyugvást, belső békét, örömteli belső utakat kívánok: Bagdy Emőke

٭

A kötet bevezet a relaxáció és a meditáció alapjaiba, hogy jobban értsük azt a csodálatos világot, amelybe a hangoskönyv segítségével belépünk. A CD-n hét, Bagdy Emőke által összeállított és vezetett relaxáció/meditáció szerepel mp3 formátumban. (Közülük négy audio formátumban is meghallgatható.)

A programok között akad stresszmentesítő mélyrelaxáció;… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tartalomjegyzék

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2014
128 oldal · ISBN: 9786155281235

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Francis Bacon


Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

DaTa>!
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Kedves Útitársam, köszönöm, hogy velem tartasz!
Lélekgondozásra indulunk. Nem szokványos a mi kultúránkban az ilyesmi. Emberi dolog félni az ismeretlentől. Nem tanítottak meg bennünket a belső utakra, nem értjük belvilágunk nyelvét, testünk „panaszkodásait” kémiai kényszerzubbonnyal parancsoljuk hallgatásra. Lelki bajainkért hajlamosak vagyunk az ordas külvilágot, a körülményeket, másokat okolni.

ezekkel a sorokkal indítja e nagyszerű könyvecskét Bagdy Emőke. Relaxáció, meditáció. Misztikus fogalmak, melyektől a nyugati ember jelentős része idegenkedik, melyektől a vallásos emberek tömege babonásan fél, melyeket az ateista ember többsége megvetően lenéz. Pedig mennyire fontos lenne, hogy jobban megismerjük mindezeket. Pedig mennyire fontos lenne, hogy már kisgyermekkorban, igen, az általános iskolában is megtanítsuk a gyermekeket a relaxálásra, a stressz feloldására, a csendes befelé figyelésre. Nem hókuszpókusz ez, nincs itt semmiféle ezoterikus blabla, a tudományosan kidolgozott, hatásukat bizonyított relaxációs gyakorlatok világába vezet be minket Bagdy Emőke pszichológus professzor. Mert igen,

Minden embernek joga van meditálni, és a tudománynak nagy köszönettel tartozunk, hogy az emberi lélek egészsége szolgálatában kidolgozta a tudományos, tiszta meditációs módszertant.

Emőkét én nagyon kedvelem és nagyon tisztelem már jó ideje, munkáságát nagyra becsülöm és csak őszintén kívánni tudom, bár lenne negyed annyi energiám, szellemi frisseségem, életigenlésem, bölcsességem öreg koromban, mint amivel ő rendelkezik ma is, a 76. évében.

A füzetecske nagyon olvasmányos, Bagdy Emőkétől megszokottan könnyed, mégis tudományos (de nem tudományoskodó), a laikus olvasó számára is követhető és könnyen érthető. A könyvecskéhez tartozó CD mellékleten Bagdy Emőke által vezetett hét relaxációs, meditációs gyakorlat található, melyeket hallgatni fogok a telefonomon rendszeresen a többi relaxációs anyagaim mellett. Van itt vizsgára való felkészülés, koncentráció fejlesztés, egészséggondozó meditáció, fókuszálás, gyors önellazítás.

Nagyon hasznos kötet, szívből ajánlom mindenkinek olvasásra, hallgatásra.

1 hozzászólás
Trudiz>!
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Láttam már Bagdy Emőke néhány előadását. Mindegyikből árad az impulzív szeretet – tapasztalat – tudás-átadás. Hihetetlenül inspiráló, buzdító szavaival ebben a kötetben is találkozunk. Megismerteti a relaxáció és a meditáció alapjait többféle gyakorlaton, példán keresztül.

nyolcadikutas>!
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Majd hogy nem, egy szuszra.
Feleségem több Bagdy Emőke előadáson volt és állítja, nagy koponya.
Nem kétlem.
Eme könyv(ecske) egy kiadvány felhasználásával készült, melynek célja a stresszkezelés és a relaxáció alkalmazása a testnevelésben.
Kis alakú könyv egy körülbelül száz perces CD melléklettel. 128 oldal, szellős, nagy betűs sorok, bekezdések közötti nagy szünetekkel, hófehér fél, vagy egész oldalakkal és 22 darab egy centiméteres fejezetcímmel gyengén látóknak. (Eme, utóbbi mondatommal csak arra szerettem volna rávilágítani, a kiadó mindent megtett, hogy a terjedelem jóval túl mutasson önmagán. Az árkalkulációval most nem foglalkozom, hisz egy jókor, jó időben történő segítség minden pénzt megér.)
A könyv 80 oldalnyi stresszmagyarázatot és cirka 40 oldalnyi relaxációs gyakorlatot tartalmaz.
Napjaink, ebben a felfoghatatlanul felgyorsult világban, szinte az állandó stressz jegyében telnek. Az örökös megfelelési kényszer, a mindig kitűzött új és új célok elérése, valamint az idő pénz jelmondata mögötti „hajsza” óhatatlanul sodor mindenkit a tenyérizzadás, a rossz alvás és a kimerültség felé.
Ez a könyv kezel.
De hogy, ne legyünk stresszesek, most alább megelőzök.

1. Legyen Hited Istenben, ez sok mindent helyre tesz.
2. Légy tisztelettudó és becsületes!
3. Soha ne hazudj!
4. Az ember társas lény. Ne legyél egyedül, találd meg párodat!
5. Légy mindig önmagad! Megfelelni mindenkinek lehetetlen, akarni bolondság.
6. Legyen önbizalmad! Különleges vagy, mert mindenkiből csak EGY van.
7. Senki sem tökéletes. Te sem vagy az.
8. Mosolyogj! Meg lásd, vissza mosolyog az élet.
9. Minden pillanat tartalmaz valami szépet. Találj rájuk!

Tizedikként pedig álljon itt az időről egy Weöres Sándor örökbecsű:

"Az idő hamispénz
jut elég belőle
csak annak kevés
ki aranynak nézte."

Nyújt ez némi gondolkodni valót, nem?

Ha Bagdy Emőkét szeretnénk olvasni, ne ezzel kezdjünk.

serengeti P>!
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 4
Stílus (írói): 5
Ötlet (eredetiség): 3
Tartalom (mondanivaló): 5
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 3
Érzelmek (ábrázolása): 3
Izgalom: 3

Hát, hát… Olvastam már Bagdy Emőkétől ennél sokkal jobban sikerült könyvet is. Tudom, persze, hogy ez egy pszichológiai önfejlesztő módszert népszerűsítő kötet, de valahogy… Olyan hiteltelenre sikeredett – legalábbis a gyakorlati rész. Az elméleti háttér (a könyv első része) teljesen rendben van: tudományos igényességgel megírt, mégis közérthetően megfogalmazott szöveg. Olyan igazi Bagdys. A relaxációs gyakorlatok színvonala viszont igen középszerűre sikeredett; leginkább afféle iskolai foglalkozásokra emlékeztetett. Értem, hogy a könyv az utca egyszerű emberének – illetve valóban diákoknak – íródott, de szeretnék hinni abban, hogy a fenti célközönség ennél azért komolyabb szöveggel is megbirkózott volna.

clarisssa P>!
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

A könyv jó áttekintést ad a relaxációs módszerekről és a stresszkezelésről. Néha azért elgondolkoztam, hogy kihez is szólhat igazán, mert az elméleti magyarázatok néha olyan szakkifejezéseket tartalmaznak, amiket így odavetve szerintem (és emlékeim szerint) még egy biológia érettségivel sem ért meg az ember; ugyanakkor szakkönyvnek meg mégsem elég részletes, sőt, helyenként (és hozzáértőbb-szemmel nézve) meglepően leegyszerűsödik a stílus. Ez persze nem von le a kötet értékéből, hiszen nem a legújabb kutatási eredményekről akar olvasni az, aki a kezébe veszi, hanem inkább gyakorlati megközelítést és tanácsokat vár – ezeket viszont meg is kapja! Még nem hallgattam végig mind a hét relaxációs gyakorlatot, amit a CD melléklet tartalmaz, de amiket igen, azok elég ígéretesek, ezért biztos, hogy többször is alkalmazni fogom őket. Az viszont egyértelmű, hogy a hangoskönyv-formát nem nekem találták ki; a szerző hangja csak eleinte szokatlan, utána már kifejezetten kellemes hallgatni, no de tartom magam ahhoz, hogy az „elméleti részt” olvasni jó, a relaxációs gyakorlatokat meg a CD segítségével elvégezni. Számomra így jól kiegészítik egymást.

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2014
128 oldal · ISBN: 9786155281235
Zsuzsanna_Sinka>!
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Ez egy nagyon hasznos könyv, remélem, hogy elterjednek ezek a módszerek, az iskolákban is valóban nagy szükség lenne rá. Szóval szorítok, hogy Bagdy Emőkének sikerüljön beférkőzni a tantervbe. :)

3 hozzászólás
Georginanéven P>!
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Bagdy Emőkét régóta szeretve tisztelem. Mindenkor szívesen követem figyelmemmel beszélgetéseit, előadásait a televízióban-rádióban. Itt egy kis, bőséges szakmázást kaptam tőle, módszeresen, az alapoktól végigjárva, felépítve.
Kiegészítette a kötetet a relaxációs technikák írásos változatával is (habár a könyvhöz tartozó mp3 alapú mellékletben mindezt a gyakorlatban is átadja).
Kis alapkönyv, amit ki-ki bármikor elővehet otthon, lelke-teste frissítésére.

denesg>!
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

A könyv maga nagyon nagyon rövid, ugyanis a második fele a relaxációs hanganyagok írott formája. Ezzel nincs baj, szamomra Bagy Emőke továbbra is az egyik leghitelesebb pszichiáter és ezt ebben a könyvében is bizonyította. Tudományos tényeket mondd, tudományos szak szavakkal, minden le van vezetve, hogy hogyan és miért van így. Tudom sokakat ez zavar, hogy sok a könyvben az idegen, orvosi szakkifejezés, de szerintem ez nem baj. Én nagyon szeretem, ha valaki nem csak „írogat össze vissza”, hanem tudományos kutatásokkal támasztja alá a mondandóját. Ez a könyv pontosan erről szól, leírja, hogy miért működnek bizonyos relaxációs technikák, mi történik az agyunkban, mi történik a testünkkel, ha stressz ér, stb… Számomra nagyon meggyőző, hiteles, és a CD melléklet is csodálatos, szinte minden nap relaxalok rà pár percet. Én bátran ajánlom mindenkinek, aki picit mögé akar látni a dolgoknak.

Az ékezetkért elnézést, telefonról vagyok ;)

siors>!
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Közvetlenül Bagdy Emőke előadása után olvastam el könyv alakban is a hallottakat és így még intenzívebb volt az amúgy is pozitív élmény. Nagyon fontos dolgokról ír közérthetően és úgy, hogy az az olvasó számára is nélkülözhetetlenné váljon. A Cd meghallgatása még hátra van, de a belső nyugalom megteremtése, a relaxáció, meditáció alapjainak elsajátítása útján meghatározónak tartom e könyv gondolatait.

koan12>!
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Rövid, tömör, lényegre törő. Pontosan olyan, amilyennek lenni kell. Nekem mégis hiányzik valami. Ez a valami talán az útmutatás, hogy hogyan sajátítsam el a meditálás technikáját, hogyan ne adjam fel az első sikertelenségek után. El sem tudom képzelni, hogyan is menne ez nekem. De biztosan ki fogom próbálni, remélem, a CD ebben nagy segítséget fog nyújtani.


Népszerű idézetek

Chöpp P>!

A hosztilitás, ellenségesség, harag hormonjainak kedvenc fogadóhelye a szívkoszorúér hálózata, amely a szimpatikus idegrendszeri hatásra összehúzza az ereket és veszélyezteti a szív vérellátását. A hordozott harag és megbocsátásképtelenség hormonjai a daganatos sejtburjánzás megindításában játszanak közreműködő szerepet.

"Minden mindennel oösszefügg", 59.o.

Kapcsolódó szócikkek: harag
4 hozzászólás
Chöpp P>!

Az angol filozófus, Francis Bacon „ingapróbája” egykor társasági játék volt, de mindmáig bizonyítja az idegmotoros válasz létezését. Végy egy gyűrűt, alkoss belőle cérnaszálon ingát és rögzített könyök mellett tartsd függve egy óra vízszintesen elhelyezett számlapja fölött. Gondolj egy számra. Hunyd be a szemed. Rögzíthetik, lefoghatják az alkarodat. Harminc másodpercen belül az inga mégis kileng a képzelt szám felé. A kivitelezésre előaktivált izmok diszkrét innervációja a gondolattal egy irányba mozgatja az ingát.

A gondolat és a képzelet hatalma, 62.o.

Kapcsolódó szócikkek: Francis Bacon
2 hozzászólás
Chöpp P>!

Az endorfin euforizáló hatását minden, rendszeres, folyamatos, akaratlagos ritmikus tevékenységet folytató, tréningben lévő személy átélheti, mivel a ritmikus- egyenletes és monoton mozgás sajátosan módosult (jobbagyfélteke-aktív) tudatállapotot hoz létre. Ez pedig megkönnyebbült, lebegésszerű, felfokozott életörömmel járó természetes transzállapotélményben élhető át. Ebben az eufóriában sem fáradtság, sem fájdalom vagy diszkomfort nem érezhető, ami a fokozottan termelődő endorfinnak köszönhető.

72-73. oldal

DaTa>!

Minden embernek joga van meditálni, és a tudománynak nagy köszönettel tartozunk, hogy az emberi lélek egészsége szolgálatában kidolgozta a tudományos, tiszta meditációs módszertant.

17. oldal

koan12>!

Csak az okoz stresszt, aki vagy ami fontos, az életből nem léphetünk ki.

Kata_Baranyi>!

A legdrágábbat adod most ajándékul önmagadnak: az időt. Tudatosan kilépsz hajszoltságodból. Ellenállsz a folyvást hallott szlogennek: nincs idő semmire! Adsz magadnak időt, hogy megtapasztald: amire időt szánsz, az a tiéd lesz. Exupéry kis hercege is azt üzeni, ha valakit a barátoddá akarsz tenni, akkor szánj rá időt, legyél vele. Adj hát időt önmagad számára.

20. oldal

Trudiz>!

Szeretnél már végre valamilyen pozitív változást az életedben? Akkor kezdd el! Magadban keresd a forrást, az erőt, a hitet…

Szabó_Katalin_Zsuzsanna P>!

Iskolarendszerünk, tanítási gyakorlatunk jobbára a bal agyféltekei funkciókat pallérozza. Az életminőséget és egészséget szolgáló „pszichoszomatikus hatalommal”, a jobb agyféltekei működésekkel kevéssé foglalkozik. Nem tanítjuk a testi működésekhez való tudatos hozzáférés útjait, nem csiszoljuk a kreativitás gyémántját, a testet pedig úgy dolgoztatjuk, mint magánvalót.

4 hozzászólás
Chöpp P>!

    Minden jót kívánok Neked az életben!

Záró gondolatok és üzenet az Útitársaimnak, utolsó mondat, 128.o.


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Corinne Sweet: Nyugalomnapló
Corinne Sweet: Mindfulness
Vida Gábor: Az élet keletkezése
Szent-Györgyi Albert: Az anyag élő állapota
Szondy Máté: Megélni a pillanatot
Candace B. Pert – Nancy Marriott: Érezd magad istenien!
James Clear: Atomi szokások
Boruzs János – Jacsmenik Erika: Teszteld magad!
Bereczkei Tamás: Evolúciós pszichológia
Dósa Zoltán: Biopóker