Relaxáció, ​megnyugvás, belső béke 31 csillagozás

Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Elfáradtál? ​Feszült vagy? Nem tudsz elég jól koncentrálni? Nem megy a tanulás elég hatékonyan? Döcög az egészséged? Ideges tünetekkel bajlódsz?

Neked készült ez a segítség! Tegyél próbát, miképpen tudod a rejtett belső erőket a szolgálatodba állítani! Tanuld meg felhasználni erőforrásaidat! Állj szóba a belvilággal, az érzelmi tudatoddal, amely bölcsebb, mint gondolnád.

Csak a tapasztalatodban bízz! Mindent megtudsz, megismersz, ha kipróbálod az elmédben rejlő kincsek felhasználását.

Jóleső ellazulást, megnyugvást, belső békét, örömteli belső utakat kívánok: Bagdy Emőke

٭

A kötet bevezet a relaxáció és a meditáció alapjaiba, hogy jobban értsük azt a csodálatos világot, amelybe a hangoskönyv segítségével belépünk. A CD-n hét, Bagdy Emőke által összeállított és vezetett relaxáció/meditáció szerepel mp3 formátumban. (Közülük négy audio formátumban is meghallgatható.)

A programok között akad stresszmentesítő mélyrelaxáció;… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tartalomjegyzék

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2014
128 oldal · ISBN: 9786155281235

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Francis Bacon


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
DaTa P
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Kedves Útitársam, köszönöm, hogy velem tartasz!
Lélekgondozásra indulunk. Nem szokványos a mi kultúránkban az ilyesmi. Emberi dolog félni az ismeretlentől. Nem tanítottak meg bennünket a belső utakra, nem értjük belvilágunk nyelvét, testünk „panaszkodásait” kémiai kényszerzubbonnyal parancsoljuk hallgatásra. Lelki bajainkért hajlamosak vagyunk az ordas külvilágot, a körülményeket, másokat okolni.

ezekkel a sorokkal indítja e nagyszerű könyvecskét Bagdy Emőke. Relaxáció, meditáció. Misztikus fogalmak, melyektől a nyugati ember jelentős része idegenkedik, melyektől a vallásos emberek tömege babonásan fél, melyeket az ateista ember többsége megvetően lenéz. Pedig mennyire fontos lenne, hogy jobban megismerjük mindezeket. Pedig mennyire fontos lenne, hogy már kisgyermekkorban, igen, az általános iskolában is megtanítsuk a gyermekeket a relaxálásra, a stressz feloldására, a csendes befelé figyelésre. Nem hókuszpókusz ez, nincs itt semmiféle ezoterikus blabla, a tudományosan kidolgozott, hatásukat bizonyított relaxációs gyakorlatok világába vezet be minket Bagdy Emőke pszichológus professzor. Mert igen,

Minden embernek joga van meditálni, és a tudománynak nagy köszönettel tartozunk, hogy az emberi lélek egészsége szolgálatában kidolgozta a tudományos, tiszta meditációs módszertant.

Emőkét én nagyon kedvelem és nagyon tisztelem már jó ideje, munkáságát nagyra becsülöm és csak őszintén kívánni tudom, bár lenne negyed annyi energiám, szellemi frisseségem, életigenlésem, bölcsességem öreg koromban, mint amivel ő rendelkezik ma is, a 76. évében.

A füzetecske nagyon olvasmányos, Bagdy Emőkétől megszokottan könnyed, mégis tudományos (de nem tudományoskodó), a laikus olvasó számára is követhető és könnyen érthető. A könyvecskéhez tartozó CD mellékleten Bagdy Emőke által vezetett hét relaxációs, meditációs gyakorlat található, melyeket hallgatni fogok a telefonomon rendszeresen a többi relaxációs anyagaim mellett. Van itt vizsgára való felkészülés, koncentráció fejlesztés, egészséggondozó meditáció, fókuszálás, gyors önellazítás.

Nagyon hasznos kötet, szívből ajánlom mindenkinek olvasásra, hallgatásra.

1 hozzászólás
>!
Trudiz
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Láttam már Bagdy Emőke néhány előadását. Mindegyikből árad az impulzív szeretet – tapasztalat – tudás-átadás. Hihetetlenül inspiráló, buzdító szavaival ebben a kötetben is találkozunk. Megismerteti a relaxáció és a meditáció alapjait többféle gyakorlaton, példán keresztül.

>!
clarisssa P
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

A könyv jó áttekintést ad a relaxációs módszerekről és a stresszkezelésről. Néha azért elgondolkoztam, hogy kihez is szólhat igazán, mert az elméleti magyarázatok néha olyan szakkifejezéseket tartalmaznak, amiket így odavetve szerintem (és emlékeim szerint) még egy biológia érettségivel sem ért meg az ember; ugyanakkor szakkönyvnek meg mégsem elég részletes, sőt, helyenként (és hozzáértőbb-szemmel nézve) meglepően leegyszerűsödik a stílus. Ez persze nem von le a kötet értékéből, hiszen nem a legújabb kutatási eredményekről akar olvasni az, aki a kezébe veszi, hanem inkább gyakorlati megközelítést és tanácsokat vár – ezeket viszont meg is kapja! Még nem hallgattam végig mind a hét relaxációs gyakorlatot, amit a CD melléklet tartalmaz, de amiket igen, azok elég ígéretesek, ezért biztos, hogy többször is alkalmazni fogom őket. Az viszont egyértelmű, hogy a hangoskönyv-formát nem nekem találták ki; a szerző hangja csak eleinte szokatlan, utána már kifejezetten kellemes hallgatni, no de tartom magam ahhoz, hogy az „elméleti részt” olvasni jó, a relaxációs gyakorlatokat meg a CD segítségével elvégezni. Számomra így jól kiegészítik egymást.

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2014
128 oldal · ISBN: 9786155281235
>!
Zsuzsanna_Sinka
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Ez egy nagyon hasznos könyv, remélem, hogy elterjednek ezek a módszerek, az iskolákban is valóban nagy szükség lenne rá. Szóval szorítok, hogy Bagdy Emőkének sikerüljön beférkőzni a tantervbe. :)

3 hozzászólás
>!
denesg
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

A könyv maga nagyon nagyon rövid, ugyanis a második fele a relaxációs hanganyagok írott formája. Ezzel nincs baj, szamomra Bagy Emőke továbbra is az egyik leghitelesebb pszichiáter és ezt ebben a könyvében is bizonyította. Tudományos tényeket mondd, tudományos szak szavakkal, minden le van vezetve, hogy hogyan és miért van így. Tudom sokakat ez zavar, hogy sok a könyvben az idegen, orvosi szakkifejezés, de szerintem ez nem baj. Én nagyon szeretem, ha valaki nem csak „írogat össze vissza”, hanem tudományos kutatásokkal támasztja alá a mondandóját. Ez a könyv pontosan erről szól, leírja, hogy miért működnek bizonyos relaxációs technikák, mi történik az agyunkban, mi történik a testünkkel, ha stressz ér, stb… Számomra nagyon meggyőző, hiteles, és a CD melléklet is csodálatos, szinte minden nap relaxalok rà pár percet. Én bátran ajánlom mindenkinek, aki picit mögé akar látni a dolgoknak.

Az ékezetkért elnézést, telefonról vagyok ;)

>!
siors
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Közvetlenül Bagdy Emőke előadása után olvastam el könyv alakban is a hallottakat és így még intenzívebb volt az amúgy is pozitív élmény. Nagyon fontos dolgokról ír közérthetően és úgy, hogy az az olvasó számára is nélkülözhetetlenné váljon. A Cd meghallgatása még hátra van, de a belső nyugalom megteremtése, a relaxáció, meditáció alapjainak elsajátítása útján meghatározónak tartom e könyv gondolatait.

>!
koan12
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Rövid, tömör, lényegre törő. Pontosan olyan, amilyennek lenni kell. Nekem mégis hiányzik valami. Ez a valami talán az útmutatás, hogy hogyan sajátítsam el a meditálás technikáját, hogyan ne adjam fel az első sikertelenségek után. El sem tudom képzelni, hogyan is menne ez nekem. De biztosan ki fogom próbálni, remélem, a CD ebben nagy segítséget fog nyújtani.

>!
Takács_Adri
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Nagyon sokat segítettek a gyakorlatok, van hozzá cd, amelyről meg lehett hallgatni a relaxációkat, olyan, mint egy vezetett meditáció/relaxáció. A könyv maga egyszerű, könnyen érthető nyelvezetű, de sok érdekes dolgot ír az agyműködésről és a stresszről, és annak kutatásáról.

>!
Szécsényi_István
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Nem rossz, de olvastam már jobbat is, és a CD-t se tudtam kikölcsönözni.

>!
kutjus P
Bagdy Emőke: Relaxáció, megnyugvás, belső béke

Számomra nagyon sok új információt mondott és magyarázatot adott olyan dolgokra, amiket már tudtam, csak a miért-et nem értettem. Érdemes lenne belevenni a középiskolás anyagba, hogy minél többen megismerhessék.


Népszerű idézetek

>!
Chöpp

A hosztilitás, ellenségesség, harag hormonjainak kedvenc fogadóhelye a szívkoszorúér hálózata, amely a szimpatikus idegrendszeri hatásra összehúzza az ereket és veszélyezteti a szív vérellátását. A hordozott harag és megbocsátásképtelenség hormonjai a daganatos sejtburjánzás megindításában játszanak közreműködő szerepet.

"Minden mindennel oösszefügg", 59.o.

Kapcsolódó szócikkek: harag
4 hozzászólás
>!
Chöpp

Az angol filozófus, Francis Bacon „ingapróbája” egykor társasági játék volt, de mindmáig bizonyítja az idegmotoros válasz létezését. Végy egy gyűrűt, alkoss belőle cérnaszálon ingát és rögzített könyök mellett tartsd függve egy óra vízszintesen elhelyezett számlapja fölött. Gondolj egy számra. Hunyd be a szemed. Rögzíthetik, lefoghatják az alkarodat. Harminc másodpercen belül az inga mégis kileng a képzelt szám felé. A kivitelezésre előaktivált izmok diszkrét innervációja a gondolattal egy irányba mozgatja az ingát.

A gondolat és a képzelet hatalma, 62.o.

Kapcsolódó szócikkek: Francis Bacon
2 hozzászólás
>!
Chöpp

Az endorfin euforizáló hatását minden, rendszeres, folyamatos, akaratlagos ritmikus tevékenységet folytató, tréningben lévő személy átélheti, mivel a ritmikus- egyenletes és monoton mozgás sajátosan módosult (jobbagyfélteke-aktív) tudatállapotot hoz létre. Ez pedig megkönnyebbült, lebegésszerű, felfokozott életörömmel járó természetes transzállapotélményben élhető át. Ebben az eufóriában sem fáradtság, sem fájdalom vagy diszkomfort nem érezhető, ami a fokozottan termelődő endorfinnak köszönhető.

72-73. oldal

>!
DaTa P

Minden embernek joga van meditálni, és a tudománynak nagy köszönettel tartozunk, hogy az emberi lélek egészsége szolgálatában kidolgozta a tudományos, tiszta meditációs módszertant.

17. oldal

>!
Kata_Baranyi

A legdrágábbat adod most ajándékul önmagadnak: az időt. Tudatosan kilépsz hajszoltságodból. Ellenállsz a folyvást hallott szlogennek: nincs idő semmire! Adsz magadnak időt, hogy megtapasztald: amire időt szánsz, az a tiéd lesz. Exupéry kis hercege is azt üzeni, ha valakit a barátoddá akarsz tenni, akkor szánj rá időt, legyél vele. Adj hát időt önmagad számára.

20. oldal

>!
Trudiz

Szeretnél már végre valamilyen pozitív változást az életedben? Akkor kezdd el! Magadban keresd a forrást, az erőt, a hitet…

>!
Szabó_Katalin_Zsuzsanna P

Iskolarendszerünk, tanítási gyakorlatunk jobbára a bal agyféltekei funkciókat pallérozza. Az életminőséget és egészséget szolgáló „pszichoszomatikus hatalommal”, a jobb agyféltekei működésekkel kevéssé foglalkozik. Nem tanítjuk a testi működésekhez való tudatos hozzáférés útjait, nem csiszoljuk a kreativitás gyémántját, a testet pedig úgy dolgoztatjuk, mint magánvalót.

4 hozzászólás
>!
koan12

Csak az okoz stresszt, aki vagy ami fontos, az életből nem léphetünk ki.

>!
Szabó_Katalin_Zsuzsanna P

Kedves Útitársam, köszönöm, hogy velem tartasz!
Lélekgondozásra indulunk. Nem szokványos a mi kultúránkban az ilyesmi. Emberi dolog félni az ismeretlentől. Nem tanítottak meg bennünket a belső utakra, nem értjük belvilágunk nyelvét, testünk „panaszkodásait” kémiai kényszerzubbonnyal parancsoljuk hallgatásra. Lelki bajainkért hajlamosak vagyunk az ordas külvilágot, a körülményeket, másokat okolni.

(első mondat)


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Patrick Wells – Douglas Rushkoff: Ingyen betépni
Ácsán Szumédhó: Így van ez
Richard Waterstone: India
Daniel Goleman – Richard J. Davidson: A meditáció tudománya
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Mérő László: Az elvek csapodár természete
Robert Mash: A dinoszauruszok élnek!
Paule du Bouchet: Johann Sebastian Bach
Kiss Ferenc – Keresztes Dóra: Papó zenedéje
Beregi Tamás: Pixelhősök