A ​személyiség titkai 15 csillagozás

Bagdy Emőke: A személyiség titkai Bagdy Emőke: A személyiség titkai

Ez ​a könyv az „emberré nevelés" társas meghatározottságú folyamatával, a gyermekkori szocializáció családon belül zajló legfontosabb történéseivel, eredményeivel és következményeivel foglalkozik. Az emberformálás társas folyamatában nyomon kísérjük azokat a jelentősebb időszakokat, amelyekben a gyermek útravalót gyűjt a felnőtti élethez, megtanul szeretni, örülni, ragaszkodni, együttérezni, beletanul az emberi viselkedés következményeibe, szabályaiba és kitörölhetetlenül bevési szüleim családja és személyes környezete által nyújtott viselkedési mintákat. Hosszú és nehéz út vezet mindnyájunkat a felnőtté válásig, ebben kezdettől fogva társakra van szükségünk. Létünk forrása, feltétele, szükséglete és katalizátora a társkapcsolat. Hatásai az emberi személyiség biológiai, pszichés és szociális szintjeinek kialakulásában, egységgé integrálódásában egyaránt meghatározók. Az idegrendszeri érést, a szervi működések zavartalan kifejlődését ugyanazok a specifikusan emberi környezetből… (tovább)

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2020
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155932502
>!
Kulcslyuk, Budapest, 2020
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155932502
>!
Helikon, Budapest, 2015
256 oldal · ISBN: 9789639725867

2 további kiadás


Most olvassa 9

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mariann_Czenema P>!
Bagdy Emőke: A személyiség titkai

Végtelenül erős, extra pontosan kidolgozott szakkönyv – szerintem akár gyerekpszichológia, pedagógia kollokviumra is lehet belőle készülni. Nekem nagyon tetszett a részletes bibliográfia, de nem ajánlom kezdő anyukáknak, vagy hasonlóan alapos gyereklélektani könyv olvasása előtt.
(Pl. meglehetősen jó még Ranschburgtól a Szülők könyve, v Mérei-Binét Gyermeklélektanja, ezeken a magas színvonalakon mozog Bagdy Emőke tankönyve is.)

rencsi0325>!
Bagdy Emőke: A személyiség titkai

Bagdy Emőke korunk pszichológia nagyágyúja, minden értelemben. Hihetetlen mennyiségű tapasztalat és lexikális tudás van mögötte, így bármi, amit olvasok tőle az számomra teljesen hiteles. Másodszori olvasásra sem volt könnyebb olvasmány, mint elsőre. Ami változott az, hogy Anya lettem, így minden idegszálammal azon igyekeztem, hogy befogadjam és megértsem azt, amit a könyv hivatott átadni. Három csillagra értékeltem, mert én most nem szakmai szemmel olvasom. Az egyszerű ember számára nehezen befogadható, hosszú, sok hivatkozásos nyakatekert mondataival teljesen elveszős. Minden fejezetéről külön írni lehetne többezer oldalt, így talán, mivel ez egy felületes összegzés, így a nyakatekertség a szummázás számlájára írható. Folyamatosan olyan érzésem volt közben, mintha egy pszichológiai előadáson ülnék, ahol hatvan percet kap az előadó, hogy többórányi tudást átadjon, ezért kapkod, hadar.
Ettől függetlenül minden tiszteletem a szakemberé, és mindenkié, akit Emőke hivatkozásaiban megemlít.

Flora_Szatmari>!
Bagdy Emőke: A személyiség titkai

Nem sok pszichologiai temaju es foleg nem sok szemelyisegpszichologia temaju konyvet olvastam eddig. Ebbol fakadoan nehol kicsit sok volt a szaknyelv, de rettentoen erdekesen vazolja fel es fedi le a kulonbozo eletszakaszaink problemainak gyokereit. A csalad, mint minta, az elso tarsas kapcsolatok tere all a kozeppontban, majd kesobb a tarsadalom normai, hogyan es mikent hatnak arra, milyen felnotte valunk majd mi es gyermekeink, hogyan tudunk hatni ezekre a folyamatokra, hogyan ismerhetjuk fel a nehezsegeket, zavarokat ezekben a folyamatokban.

roganedina>!
Bagdy Emőke: A személyiség titkai

Tanulságos olvasmány, igaz nekem néhol kicsit túl sok volt a pszichológiai szakzsargon és társai…


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Buda Béla: A személyiségfejlődés és a nevelés szociálpszichológiája
Galambos Katalin: A fejlődéslélektan és a szocializáció alapjai
Varga Domokos: Kamaszkrónika
Buda Mariann: Az iskolai zaklatás
Carl Gustav Jung: A személyiség fejlődése
Jessica Joelle Alexander – Iben Dissing Sandahl: Gyereknevelés dán módra
Alice Miller: A tehetséges gyermek drámája és az igazi én felkutatása
Pinczésné Palásthy Ildikó: Dráma, pedagógia, pszichológia
Gyökössy Endre: Együtt a szeretetben
Csernus Imre: A férfi – Srácoknak