A ​káld-pártus hagyomány és a magyarok Jézus vallása 1 csillagozás

Badiny Jós Ferenc: A káld-pártus hagyomány és a magyarok Jézus vallása Badiny Jós Ferenc: A káld-pártus hagyomány és a magyarok Jézus vallása

BADINY ​JÓS FERENC káld-pártus kereszténynek vallotta magát, és ebbe a könyvbe foglalta mindazt, amit a „PÁRTUS JÉZUS URUNK”- ról tanult és hirdetett.

Ezt két okkal indokolta. Egyik abból a sok levélből áradt, amit a keresztényektől és keresztyénektől kapott, amelyekben kijelentették, hogy nem „zsidó-keresztények, az egyházuk tanait nem fogadják el és a maguk módján imádkoznak”.

A másik szintén a sok levél, amelyben követelik a Boldogasszonyos és nem zsidó Jézusos Magyar Egyházak létrehozását.

Lényeges ismérv, hogy világosságra került „Jézus Urunk és drága jó Édesanyja, Napbaöltözött Boldogasszonyunk hun – magyar – pártus vérrel öltöttek emberi testet, és Jézus Urunknak csak annyi köze van a korabeli zsidósághoz, amennyiben azok kiáltották rá a „feszítsd meg” – et és szögeztették a keresztfára”.

A szerző a sok levélválasz helyett ebben a kötetben leírja azt a HIT -et, amit ő követ, annak figyelembe vételével, hogy „Jézus Urunkról szóló minden… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Magyar Ház könyvek

>!
244 oldal · ISBN: 9630382806

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
mohapapa I
Badiny Jós Ferenc: A káld-pártus hagyomány és a magyarok Jézus vallása

Biztosan befolyásol, hogy tizensok évet kereszteny berkekben töltöttem, és a kereszténység belső össszefüggéseit, érveit, ellenérveit elég jól ismerem…
Ismét úgy jártam az íróval, ahogyan már máskor is: akartam neki hinni, szimpatikus lenne, amit állít, de az érvei jó részét gyengének találtam. Ráadásul nagyon vártam, hogy végre valaki összefoglalja, hogy milyen is volt a magyarok I. István kényszer-keresztséges kereszténység előtti Isten-hite, s hogy miből, honnan lehet azt megismerni, s mivel több, mint a ma ismert judeo-kereszténység, de az ismét nem történt meg.
Az érvek kapkodók, s koherenciát nem találtam köztük. Ráadásul elentmondásos, hogy bár sokszor igen rossz véleménnyel van a judeo-kereszténységről, de a Bibliát azért igen gyakran idézi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Máté Imre: Yotengrit 1.
Németh Dezső: Táltosének
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal
Fonyódi Tibor: Isten ostorai
Kovács András: Nagy Táltoskönyv
Szélesi Sándor: Tündérösvény
Róheim Géza: A magyar sámánizmus
Fehér József: Szívből-JÖVŐ
Pap Ildikó: Táltosok
Marton Veronika: Hol rejtőznek a magyar táltosok?