Molly ​és Milo, a szeleburdi manók 9 csillagozás

A trollok titka
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Molly ​és Milo, a szeleburdi manók pont olyanok, mint két kis gyermek. Jót akarnak, mégis balul sikerül minden. Egyik kalandból a másikba keverednek, miközben alig haladnak feladataikkal. Jószándékúak, de a körülmények, no meg persze tudatlanságuk, kíváncsiságuk és szertelenségük újra és újra megtréfálják őket… De melyik gyermek nem kíváncsi? Ugye ismerős a helyzet? A szerző gyermekei ihlették Molly és Milo kalandjait, akik szintén rengeteg ötlettől vezérelve indulnak neki egy egy rájuk szabott feladat megoldásának. Az út, amelyet ilyenkor bejárnak, közel sem mentes az akadályoktól, és sok tanulságot rejt. A két kis manó történeteiből mi felnőttek is sokat tanulhatunk, és talán megértőbbek leszünk gyermekeinkhez a következő kalandjaik után. Molly és Milo útja során kiderül, mi történik, ha nem ügyelnek eléggé Ludvig mester varázstan óráján, miért is veszélyes megzavarni a bagolygyűlést, és hogy a trollok nem is olyan veszélyesek, ahogy gondolták. Kitartásuknak és… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Katica Könyv Műhely, Pécel, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155697050 · Illusztrálta: Hettinger Ágnes

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
dtk8 P
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Pro:
– színesek a lapok;
– kalandos;
– a tanulság jó (nem mindenki rossz, akiről azt mondják);
Kontra:
– illusztáció;
– nevek (Milo és Molly, Trolli és Trollo?);
– helytelen nyelvi alakok használata (1. megszólításként: Hej, Milo! – Hej, Molly!; 2. a troll E/3. személyben beszél magáról, de nem is következetesen, 3. elírás) (persze nincs helytelen nyelvi alak, mert minden helyes, amit a használó leír, de nem, mégsem!)
Sokkal jobban, igényesebben meg lehetett volna valósítani ezt az egyébként jó ötletet.

>!
dianna76 P
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Nem azt mondom, hogy kedvenc, meg újraolvasós lett, de összességében egy szerethető könyv. A kalandos történet kedves, és néhol humoros. Az illusztrációk is rendben vannak. A végén pedig kiderül, hogy nem mindig gonosz az, akit mások annak mondanak.

>!
Katica Könyv Műhely, Pécel, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155697050 · Illusztrálta: Hettinger Ágnes
>!
Csodaautista
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Nagyon szép kis fantasy volt. Bárcsak lenne folytatása, akkor legalább lehet rajta élvezni. A trollokkal kapcsolatban csak kisebb fajtát ismerek, akik olyan cukik.

>!
Balla_Csaba
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Komolyan mondom, ritka az a mese, ami ennyire elutaztat az időben , újra gyerekké varázsol! Imádtam a fantáziát, a szavakat mellyel cselekménnyé álltak, hatalmas Gratula!!

>!
ErDi
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Mi a könyvhéten láttuk a bábelőadást először. Persze a lányom rögtön kérte, hogy vegyük meg a könyvet is, és este már azt kellett olvasni (és persze énekelni).
Amikor megkérdeztem, újabb lehetőséget látván, megnézné-e újra az előadást, örömmel mondott igen, és másodjára is ugyanolyan türelemmel és lelkesedéssel ülte végig (akárcsak a többi gyerek, pedig kb. 1 órás történetről van szó!).
Bájos, kedves, aranyos, vicces, tanulságos, azt hiszem, ez az, ami megfogja a gyerekeket.
A szülőket pedig, hogy láthatják a beleadott értéket, a saját készítésű bábokat, az alázatos munkát, szeretetet.
Jó szívvel ajánlom Eszter más előadásait is. Remélem, ennek a könyvnek is lesz folytatása.
Ami külön szimpatikus az egészben, hogy a mai könyvárak mellett ez kifejezetten olcsónak számít.

>!
ribizli0414
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Könyvtári példányt olvastam most, de be fogom szerezni magunknak, mert nagyon aranyos történet volt és igazán elnyerte a tetszésemet! :)
Molly és Milo szerethető manócskák és még nem is olvastam skandináv földön játszódó mesét magyar író tollából. Az illusztrációk is nagyon szépek voltak, illettek a jelenetekhez. A történet kalandos, kedves és érzelmi intelligenciát is fejlesztő; itt most leginkább a magányos troll történetére gondolok. Igazán meghatóak a nagy melákkal történt események, és hogy a szivárvány azért kel fel minden nap, hogy ne legyen magányos. Belőlem nagy együttérzést váltott ki, biztosan a gyerekeket is erre ösztönzi.
Az egyetlen fura dolog számomra az volt, hogy ugyan nem vagyok olyan nagy Harry Potter rajongó, és nem tudom, hogy ezt más is észrevette-e, de az még nekem is feltűnt, hogy a varázsigék bizony eléggé hajaznak az ott hallottakra.
HP: „Nyúlháj, tyúkszem csinn és bumm, tiszta vízből legyen rum!”
Milo: Nyúlmájpókszem bumm és bimm, pocokmobil legyen kinn!"
HP: „Napfény, pitypang, kender, spárga! Legyen ez a patkány sárga!”
Milo: „Holdfény-szalag, csillag, sámfa! Legyen ez az állat sárga!”
Kísérteties a hasonlóság. :D Ámbár mivel tudom, hogy a népszerű történet sokakat megihletett, így ezt nem tartom bajnak, csupán megjegyeztem, mert nekem nagyon feltűnt.
Összességében bájos történet, ajánlom minden gyermeknek! :)

>!
Vörös_Brigitta
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Öröm volt olvasni ezt a könyvet, és az illusztrációk is igazán kedvesek voltak.
L. a hétvégén lesz 6 éves, és az utóbbi hetekben nehezen akar „normális” könyveket olvasni, inkább a képregényeseket hozzuk a könyvtárból (Asterix, Geronimo). Talán most ráunt, mert apával nem szeretjük neki azokat olvasni, és nem is kéri. Szombaton délutáni alvás helyett rászánta magát, hogy akkor olvassam ezt, ha már én kikölcsönöztem. Tetszett neki nagyon (még-még-még, nevetés, sajnálat, öröm, már vége is?). A szívem mélyén éreztem hogy így lesz, mert amúgy egy jólelkű-szépérzékű gyerek (fiú létére a virágokat is szereti).
Várjuk a folytatást.

>!
Nádasi_Ozsvár_Andrea I
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Először báb formájában találkoztam a meseszereplőkkel, és annyira felkeltették az érdeklődésem, hogy a mesekönyvet is elolvastam. Kedvesen csordogáló történet, szerethető, mókás kis manókkal, amelyek jellemének megrajzolásakor erősen merített gyermekismeretéből az írónő. Mert bizony előfordul az bármelyik gyerekkel, hogy tudja ő a szabályt, de nem sikerül követni, hogy tényleg csak jót akar, de kisebb-nagyobb kalamajka lesz belőle, esetleg kínos helyzetbe keveredik a társai előtt, vagy éppen kicsit nagyobbat mond, mint amit valójában fel tud mutatni. A mesecsermely éppen annyira izgalmasan folydogál, hogy lekösse a gyermekeket. Kicsit okulhatunk is belőle, mert megtudjuk, hogy nem minden úgy van, ahogyan mások mondják, még akkor sem, ha sokan állítják. Szívesen elolvasnám a folytatást is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dobos Edit: Tündérmanók meséi
Lázár Ervin: A manógyár
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai
G. Szász Ilona: Cókmók, a morgolódó szekrénymanó
Janits-Szabó Virág: Látó mese
Brátán Erzsébet: Mohóka, a telhetetlen kismanó
Bombicz Judit: Csodák könyve
Michael Ende: Álomfaló csodamanó
Ida Bohatta: Jégmanócskák
Pierre Delye: Az éhes Kismanó