Molly ​és Milo, a szeleburdi manók 7 csillagozás

A trollok titka
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Molly ​és Milo, a szeleburdi manók pont olyanok, mint két kis gyermek. Jót akarnak, mégis balul sikerül minden. Egyik kalandból a másikba keverednek, miközben alig haladnak feladataikkal. Jószándékúak, de a körülmények, no meg persze tudatlanságuk, kíváncsiságuk és szertelenségük újra és újra megtréfálják őket… De melyik gyermek nem kíváncsi? Ugye ismerős a helyzet? A szerző gyermekei ihlették Molly és Milo kalandjait, akik szintén rengeteg ötlettől vezérelve indulnak neki egy egy rájuk szabott feladat megoldásának. Az út, amelyet ilyenkor bejárnak, közel sem mentes az akadályoktól, és sok tanulságot rejt. A két kis manó történeteiből mi felnőttek is sokat tanulhatunk, és talán megértőbbek leszünk gyermekeinkhez a következő kalandjaik után. Molly és Milo útja során kiderül, mi történik, ha nem ügyelnek eléggé Ludvig mester varázstan óráján, miért is veszélyes megzavarni a bagolygyűlést, és hogy a trollok nem is olyan veszélyesek, ahogy gondolták. Kitartásuknak és… (tovább)

>!
Katica Könyv Műhely, Pécel, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155697050 · Illusztrálta: Hettinger Ágnes

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
dianna76 P
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Nem azt mondom, hogy kedvenc, meg újraolvasós lett, de összességében egy szerethető könyv. A kalandos történet kedves, és néhol humoros. Az illusztrációk is rendben vannak. A végén pedig kiderül, hogy nem mindig gonosz az, akit mások annak mondanak.

>!
Katica Könyv Műhely, Pécel, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155697050 · Illusztrálta: Hettinger Ágnes
>!
Csodaautista
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Nagyon szép kis fantasy volt. Bárcsak lenne folytatása, akkor legalább lehet rajta élvezni. A trollokkal kapcsolatban csak kisebb fajtát ismerek, akik olyan cukik.

>!
Balla_Csaba
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Komolyan mondom, ritka az a mese, ami ennyire elutaztat az időben , újra gyerekké varázsol! Imádtam a fantáziát, a szavakat mellyel cselekménnyé álltak, hatalmas Gratula!!

>!
ErDi
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Mi a könyvhéten láttuk a bábelőadást először. Persze a lányom rögtön kérte, hogy vegyük meg a könyvet is, és este már azt kellett olvasni (és persze énekelni).
Amikor megkérdeztem, újabb lehetőséget látván, megnézné-e újra az előadást, örömmel mondott igen, és másodjára is ugyanolyan türelemmel és lelkesedéssel ülte végig (akárcsak a többi gyerek, pedig kb. 1 órás történetről van szó!).
Bájos, kedves, aranyos, vicces, tanulságos, azt hiszem, ez az, ami megfogja a gyerekeket.
A szülőket pedig, hogy láthatják a beleadott értéket, a saját készítésű bábokat, az alázatos munkát, szeretetet.
Jó szívvel ajánlom Eszter más előadásait is. Remélem, ennek a könyvnek is lesz folytatása.
Ami külön szimpatikus az egészben, hogy a mai könyvárak mellett ez kifejezetten olcsónak számít.

>!
Vörös_Brigitta
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Öröm volt olvasni ezt a könyvet, és az illusztrációk is igazán kedvesek voltak.
L. a hétvégén lesz 6 éves, és az utóbbi hetekben nehezen akar „normális” könyveket olvasni, inkább a képregényeseket hozzuk a könyvtárból (Asterix, Geronimo). Talán most ráunt, mert apával nem szeretjük neki azokat olvasni, és nem is kéri. Szombaton délutáni alvás helyett rászánta magát, hogy akkor olvassam ezt, ha már én kikölcsönöztem. Tetszett neki nagyon (még-még-még, nevetés, sajnálat, öröm, már vége is?). A szívem mélyén éreztem hogy így lesz, mert amúgy egy jólelkű-szépérzékű gyerek (fiú létére a virágokat is szereti).
Várjuk a folytatást.

>!
Nádasi_Ozsvár_Andrea I
Babos Eszter: Molly és Milo, a szeleburdi manók

Először báb formájában találkoztam a meseszereplőkkel, és annyira felkeltették az érdeklődésem, hogy a mesekönyvet is elolvastam. Kedvesen csordogáló történet, szerethető, mókás kis manókkal, amelyek jellemének megrajzolásakor erősen merített gyermekismeretéből az írónő. Mert bizony előfordul az bármelyik gyerekkel, hogy tudja ő a szabályt, de nem sikerül követni, hogy tényleg csak jót akar, de kisebb-nagyobb kalamajka lesz belőle, esetleg kínos helyzetbe keveredik a társai előtt, vagy éppen kicsit nagyobbat mond, mint amit valójában fel tud mutatni. A mesecsermely éppen annyira izgalmasan folydogál, hogy lekösse a gyermekeket. Kicsit okulhatunk is belőle, mert megtudjuk, hogy nem minden úgy van, ahogyan mások mondják, még akkor sem, ha sokan állítják. Szívesen elolvasnám a folytatást is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami
Jean-Jacques Sempé – René Goscinny: A kis Nicolas kiadatlan kalandjai
Britt G. Hallqvist – Ingrid Sjöstrand – Siv Widerberg: Ami a szívedet nyomja
Janikovszky Éva: Már megint
Simon István: Mirza
Balázs Ágnes: Neveletlen ABC
Molnár Ferenc: A kékszemű
Donászy Magda: Táltosmackó
Nógrádi Gábor: Hogyan neveljünk?
Julia Boehme: Bori és a szerelmes levél