Babavárás ​kezdőknek 16 csillagozás

Babavárás kezdőknek

Minden, amit a babavárásról tudni kell! Babád születik – egy életre szóló élmény! Könyvünk kiváló útmutató kezdő babaváróknak a baba tervezésétől az újszülött 6 hetes koráig. Hónapról hónapra nyomon követjük a magzat fejlődését, gyakorlati tanácsokkal vezettünk be a terhesség és a gyermekvárás világába. A leendő apukák is fontos tanácsokat kapnak a szülővé váláshoz. Könyvünkben minden praktikus és hasznos információt megtalálsz, mely a babaváráshoz elengedhetetlen.

>!
Central Médiacsoport, Budapest, 2014
252 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633410943 · Fordította: Várady Soma · Illusztrálta: Bryony Fripp

Most olvassa 5

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Babavárás kezdőknek

A címnek tényleg tökéletesen megfelel.
Ez egy tipikus bevezető könyv, amiben a lényegi információ színes-szagos formában megjelenik, megadja azt a kezdő képet, amit a későbbekben tovább lehet építeni. Mivel már nem az első könyv, amit a témakörben kézhez veszek, így a nagyja már ismert volt, de az ismétlés sosem árt, emellett pedig tartogatott még meglepetéseket.
Egyszeri átlapozásra nagyon jó :)

Nórcsy08>!
Babavárás kezdőknek

Hasznos, praktikus könyvecske volt, amely kellően felkészített arra, mi is vár rám. Hálásan köszönöm a kolleganőmnek, hogy az asztalomon hagyta anno az irodában. ♥ Igaz, már a 8. hónap tájékán kezdtem el olvasni, így az első néhány fejezet nem sok újat adott, maximum visszagondoltam, nálam hogyan is zajlottak azok a bizonyos időszakok. A „célhoz” ugyan még nem értem el, van még vissza egy kis idő, de így is nagyszerű útmutatást kaptam a várandóssághoz, a szüléshez és az azt követő megpróbáltatásokhoz. Egy könyv nem helyettesíthet egy orvost vagy egy védőnőt, de sok új dolgot tudhattam meg belőle, választ is kaphattam bizonyos kérdésekre.
Felkészített a szülés lezajlására is, felvázolta a lehetséges opciókat, helyzeteket. Nem mélyedt bele túlságosan, ami nekem bőven elég is volt. Ennyit épp elegendő is tudni, majd jön a többi magától. :D
A szülés utáni részeknél kicsit hiányérzetem volt, szívesen olvastam volna még a baba gondozásáról, a pelenkázásról, a különféle tennivalókról. Mert bizony, így kezdőként nem sok fogalmam van bármiről is, ideális lenne az ilyen témákról is egy kis útmutató.
Plusz pont a könyv színességéért. Nem komor vagy lehangoló. Az élénk színek vidámmá, boldogabbá teszik az embert, a kis motívumok, ábrák, rajzok és azok elrendezései kreatívak és találóak. Szívesebben veszi kézbe így mindenki a könyvet. A Túlélési útmutató apának c. fejezetek pedig különösen tetszettek abból a szempontból, hogy a szerkesztők a leendő apukákhoz is szóltak kicsit, próbálták nekik érthetően, röviden és tömören felvázolni, hogy mi zajlik le a női testben és mindezzel együtt pedig tippeket, ötleteket adni, hogyan is tudnák segíteni a kismamák mindennapjait.
Szívből ajánlom ezt az olvasmányt, garantált lesz a sikere.

2 hozzászólás
DarkDerina>!
Babavárás kezdőknek

Nagyon klassz, hasznos kis könyv! Minden benne van, amit tudni kell, a várandósság elejétől, a szülésen át, a gyermekágyig. A 9.hónap leírásától már szülés után olvastam a kötetet, és nagyon jól leírja az akkor zajló eseményeket. Szóval ha szülés előtt olvasod akkor már lesz egy körülbelüli képed, hogy mi vár rád, felkészültebb leszel, de természetesen ott, amikor megéled az eseményt azt nem lehet szavakba önteni. Átfogó, érthető, könnyed, és barátságos, nem száraz tankönyv jellegű és érdekes, hasznos adatokat tartalmaz! Külön tetszett, hogy a kórházi csomagot, a babához szükséges alapvető ruhadarabokat, ápolásának kellékeit is leírja, láttatja. Így könnyű a bevásárlás! ;) Csak ajánlani tudom az első várandósságkor!

szb>!
Babavárás kezdőknek

Tetszett, hogy röviden, és érthetően benne volt minden, ami az első babásoknál felmerülhet a terhesség, és a babagondozás kapcsán.

rekettyevirág P>!
Babavárás kezdőknek

Nagyon klassz kis könyvecske, hónapról hónapra vévgigveszi a babavárással kapcsolatos változásokat, a szülés folyamatát és a baba megérkezése kapcsán felmerülő legáltalánosabb kérdéseket. Külön piros pont a várandósság rész „túlélési útmutató apának” fejezeteiért.

betty112>!
Babavárás kezdőknek

Hasznos könyv, egyszerűen, röviden válaszol a kezdő babavárókban felmerülő kérdésekre. Nagyon tetszett a könyv grafikája, a színes oldalak és képek, illetve az érdekes tények, információk a lapok felső sávjában. Ajánlom!

nnagymark>!
Babavárás kezdőknek

Feleségem olvasta a könyvet:
"Nagyon kedves, szerethető kis könyvecske. Tele színes rajzolt képekkel és ábrákkal, érdekességekkel. Nem kifejezetten az a mély szakmai könyv a szülésről, inkább minden időszakra ad egy kis útmutatást. Az elején nagyon sok információ van a baba fejlődéséről (ami engem kevésbé érdekelt), de van külön apukáknak szóló rész is, valamint a kismamáknak is hasznos dolgok (pl. mi kell kórházi csomagba, otthon szülés lehetősége, babának cuccok, néhány étrendi tanács). Elég jól összeszedi a felmerülő kérdéseket (túlhordás, koraszülés, orvosi beavatkozások a szülés során), állást nem foglal a szülés módja mellett, hangvétele végig megnyugtatóan hat a kismamára (kivéve talán az utolsó komplikációs részt).
Alapolvasmánynak tökéletes, azt gondolom."


Népszerű idézetek

imma P>!

A csecsemők mintegy 80%-a valamilyen anyajeggyel születik.

243. oldal

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap
Heather Welford: Babát várunk
Czeizel Endre: Születésünk titkai
Stuart Campbell: Nézd, hogy növök!
Iris Rinkenbach: Spirituális felkészülés a gyermekáldásra
Tina Otte: Terhesség és szülés
Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez
Csermely Gyula: Ha 1 nő gyereket akar
Catharine Parker-Littler: Kérdezd a szülésznőt!