Imádom ​a nyarat! (Buda és Vince 2.) 13 csillagozás

Baár Tünde: Imádom a nyarat!

Amik a táborban történtek:
– rengeteg nevetés, sok hecc
– bátorságpróba és éjszakai kalandok
– túrák és kreatív feladatok
– váratlan fordulatok és meglepetések
– pulcsievő kecskék, alvó baglyok, bogarak és kutyák

Buda és Vince, no meg az osztálytársaik kalandjai ismerősek lesznek minden iskolásnak, így egész biztosan velük izgulnak, nevetnek a nyári kalandjaikon. Baár Tünde sokéves pedagógusi élményeit is beleszőtte a fiatalok történeteibe, amit lánya, Bakos Barbara vagány illusztrációi töltöttek meg még több színnel és élettel.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033431 · Illusztrálta: Bakos Barbara

Enciklopédia 1


Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Baár Tünde: Imádom a nyarat!

Aranyos nyári táboros történet, és bár nem vagyok egy hatalmas nyárimádó, mégis tetszett a sztori! Szinte visszavágyom a suliba, hogy részt vehessek valami hasonlóan jó kedélyű táborban! =^.^= Bírtam a rejtett okosságokat és érdekességeket a könyvben, úgymint a daruhajtogatás történetét és a dolgok tájneveinek a felbukkanását, megmagyarázását. Az illusztrációk szuperek, nagyon illettek a könyvhöz és a szereplőkhöz! Imádtam!

Mindenképpen szeretném elolvasni az első részt is – ha már belenyúltam a tutiba és a másodikkal kezdtem a sorozatot :D –, mert tetszett a történet és ez az osztályközösség is!

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/08/baar-tunde…

>!
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033431 · Illusztrálta: Bakos Barbara
>!
Lorenza_Pellegrini
Baár Tünde: Imádom a nyarat!

Olyan semmi különös kis történet. Aranyos de nem hagyott bennem mély nyomot.

>!
meseanyu MP
Baár Tünde: Imádom a nyarat!

Aranyos ez a rész is, életszerűen és érdekesen, szórakoztatóan mutatja be a nyári tábort. Tényleg jól ismeri a szerző ezt a korosztályt, pont így viselkednek, beszélnek az ötödik-hatodikosok, és ez hatalmas plusz pont. Biztos élvezettel is olvasná ez a korosztály. Ugyanakkor még sem tudok többet adni négy csillagnál, mert számomra hiányzik belőle az igazi egyediség, izgalom, fergeteges humor, katarzis (vagy ezek közül legalább az egyik), amitől igazán kiemelkedne a mezőnyből.

>!
h_orsi P
Baár Tünde: Imádom a nyarat!

A Buda és Vince sorozat második része szépen illusztrált képekkel van tele. Idén jelent meg, magyar író tollából származik és ifjúsági regény (tehát már megint zsűrizek :D). Igazi nyári történet, ami visszarepít mindenkit az általános iskolás éveibe. Én is hatodikos voltam, amikor egy nagyobb/egy hetes kiránduláson vettem részt az osztályommal. Éppen ezért teljesen átéreztem a gyerekek nyűgjét, amikor mindenféle után kellett nyomozni a városban. Ugyanakkor nosztalgikus hangulatba is kerültem. Annyira, hogy muszáj volt elővennem a videókat, amiket a mi táborozásunk alatt készítettünk.

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2017/11/ifjusagi-konyvek…

>!
Annamarie P
Baár Tünde: Imádom a nyarat!

Egy könyv, ami tartalmilag az iskolai évekhez, és ahogy a címe el is árulja, a nyaraláshoz kötődik, de stílusában inkább mesekönyv.
Ennek okán nem igazán tudtam elhelyezni. Színes, egész oldalas illusztrációk, amik igen mutatósak, emellett sok grafika, kicsit bugyuta magyarázó ábrácska inkább az óvodás korosztályt célozza meg, esetleg az iskolakezdőknek hozza meg a kedvet a nyári táborozáshoz.

>!
bagie P
Baár Tünde: Imádom a nyarat!

Eszembe juttatta a ~30 éve volt általános iskolai táborokat, kellemes élményeket. Jó volt újra kicsit gyereknek lenni. Budát és Vincét (ha már az ő párosuk a sorozat címe) szívesen megismertem volna jobban, de lehet, hogy a sorozat első része választ adna, a most felmerült hiányérzetemre :)

>!
dianna76 P
Baár Tünde: Imádom a nyarat!

Hasonló érzésekkel olvastam, majd tettem le a könyvet, mint az előző kötetet. Kellemes kikapcsolódást jelentett az olvasása, és némi örömöt, mert újfent előjöttek gyermekkori emlékeim. Tetszett, hogy a realitás talaján maradt a történet. Kiskamaszos ökörködések, egymás cukkolása, bátorság bizonyítása, csínytevések, erőfitogtatás, érzelmek ébredezése a másik nem iránt. Hát nem ez van a valóságban is ennél a 11-12 éves korosztálynál?
Szerettem a falusi világ megjelentetését. Gyermekként falun nőttem föl, nekem a város volt az újdonság, de egy tipikusan városi gyereknek élményt jelenthet a falun eltöltött idő. A város(falu)ismereti verseny nagyon klassz volt, kamaszéveimben többször vettem részt ilyenen iskolatársaimmal. Örülök az 1000 daru megjelentetésének a könyvben, mert ezt a szép és megható történetet meg kell ismernie a gyerekeknek. Habár a mértékletes borozgatás egészséges, azért túlzónak tartom, hogy ilyen korú gyermekeknél előre tervezett program legyen a borospince megtekintésével egybekötött borkóstolás. Az illusztrációk tetszettek.

>!
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033431 · Illusztrálta: Bakos Barbara
>!
Oláh_Zita P
Baár Tünde: Imádom a nyarat!

Kedves, aranyos tanmese a vakációról, külön plusz pont, hogy én is bele tudtam merülni a történetbe :)

>!
csigahaju
Baár Tünde: Imádom a nyarat!

Azért olvastam fel a fiamnak, hogy kedvet kapjon a táborozáshoz, tudja, hogy egyáltalán miről is szól egy tábor. Bár menni továbbra sem akar, de a történet tetszett, eseménydús volt. Szerintem túl sok szereplő neve forog, ettől kicsit el lehet veszteni a fonalat, belezavarodni, hogy akkor most ki, kicsoda, ki, kinek a tesója, de nem is ez a lényeg. Aranyos történet kisiskolásoknak.

>!
berlin
Baár Tünde: Imádom a nyarat!

Önmagában nem rossz, de nekem nem tetszett a gyerekek állandó acsarkodása. És valahogy Vince jellemét is jobban ki kellene bontani, miért ilyen negatív mindig (kérdi a fiam a könyv elolvasása után).


Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

    – Lassan indulnunk kellene, gyerekek! Bori néni finom ebéddel vár minket a tanyán – szedelőzködött Rita néni.
    – Kenyérlángost süt a kemencében, házi tejföllel! Higgyétek el, mennyei lesz! – vette fel a hátizsákját Sanyi bácsi is.
    – Az olyan, mint a langalló vagy a pompos. Sőt, töki pomposként is hallhattátok. Minden tájegységen más a neve, magyar pizzának is hívják – nevetett Márta néni.

32. oldal

>!
AniTiger MP

Ismeri valaki a daruhajtogatást? Esetleg a történetét? – kérdezte Rik bácsi a reggeli után.
    – Japánban, idős nagyszülőnek és kis óvodásnak, üzletembernek és gyári munkásnak, azaz mindenkinek benne van a kezében a mozdulat – folytatta Rita néni. – A papírhajtogatás művészetét origaminak hívják, és a daru nemzetük szimbóluma. Úgy tartják, ha sikerül ezer darut meghajtogatni, akkor az szerencsét hoz, és teljesül a kívánságod.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: nagyszülő
>!
AniTiger MP

    – Rita néni! Kifacsarhatom a citrom levét? – mutatott Buda a héjától megfosztott citromra. – Kedvencem a citromos-porcukros palacsinta.

62. oldal

>!
AniTiger MP

    Nem telt el pár perc, a ház mögül nevetéssel kevert sikítás törte meg a tanya nyugalmát.
    – Lesz olyan fél óra, amikor nem történik semmi rendkívüli? – állt fel a padról Rik bácsi. A karámhoz érve Jin rojtos felsőjét és Ádám mellényének szélét kecskék harapdálták. A két gyerek megdermedve figyelte, mi történik a ruhájukkal. Szorosan léptek utánuk az állatok, eléjük fordultak, nem hagyták őket mozdulni.
    – Csináljon már valaki valamit! – kérte panaszos hangon a többieket Ádám. Jin csak nevetett, és mozgatta a derekát, hogy vidám táncot járjanak a csípője körül a hosszú rojtok.
    – Ne hajladozz már, kérlek szépen! A többi kecskét is idecsalogatod ezzel! – könyörgött Ádám.

32-33. oldal


A sorozat következő kötete

Buda és Vince sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Hajónapló
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli
Lázár Éva: Csatos könyv
Holly Webb: A titkos kiskutya
Bálint Ágnes: A repülő dívány
Fehér Klára: Négyen meg a Béka
Szalay Lenke: Mogyoró kinövi a kabátját
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor
Szalay Lenke: Barát érkezik a házhoz
Berkes Péter: SOS – szobafogság!