What ​Lies Between (Where One Goes 2.) 4 csillagozás

B. N. Toler: What Lies Between

At ​the core of it, life is a test—an opportunity to prove who we are; what we’re really made of. Short as it was, I’d like to think I lived my life well, that when people remember Ike McDermott, they remember he was a good man. When I look back, I’m proud of who I was.

Leaving behind the woman I loved was the hardest thing I’d ever done, and finding peace with the knowledge she was building a life with my brother after I moved on took a strength I didn’t know I had. But George and Charlotte were still alive. I wasn’t. Together, they forged on, and I was okay with that because I knew, one day, Charlotte and I would be reunited.

One day she would be mine.

All I had to do was wait.

Time works differently in the afterlife. Without any ties to the living, it doesn’t so much as slow, but stop altogether. There is no worrying about what is to come, there is only what is.
I didn’t know if four days, or fifty years had passed when I found Charlotte by… (tovább)

>!
354 oldal · ASIN: B07J5K2244

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

George McDermott


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

pveronika>!
B. N. Toler: What Lies Between

Amikor néhány év elteltével egy igazán kiemelkedő könyvhöz folytatás készül, azt mindig kissé fenntartásokkal fogadom. Kicsit olyan, mintha a szerző jobb ötlet híján előkapná a fiókból egy régi ötletét, hogy leporolgassa, és még egy kis pénzt csináljon belőle. Szerencsére ez alkalommal nem kellet csalódnom,és bár az első kötet azért jobban tetszett, ez a rész is különleges és gyönyörű volt, amit éjszakába nyúlóan olvastam, és akárcsak az első kötet, ez a könyv sem hagyott könnyek nélkül.

A történet néhány évvel a Where One Goes (Lélekvesztők) befejezését követően veszi fel a fonalat, amikor Charlotte és George már évek óta házasok. Charlotte azóta is próbál segíteni a lelkeknek az átkelésben, de minél több borzalmat lát, annál nehezebb számára érzelmileg elkülönítenie magát a látottaktól, egyre nagyobb teherként éli meg a képességét, és egyre többször kérdőjelezi meg a hitét. A lány egy New York-i utazásuk során egy üres, romos házban találja meg a következő küldetését, de ez alkalommal olyan akadályba ütközik, amit bárhogy is próbálkozik, nem tud leküzdeni, és ez rányomja a bélyegét az életére. George próbál segíteni neki, és a támasza lenni, de sajnos ez nem egyszerű feladat…

Annyira jó volt ismét találkozni a szereplőkkel! Bár teljesen más volt a történet, az alapkonfliktus hasonló volt az első könyvben leírtakkal. A kötet tovább szövi az első részben felvetett kérdést, hogy tud-e egyformán szeretni két embert az emberi szív. Hogy létezik-e lelkitárs, és ha igen, az lehet-e más, mint életünk szerelme? Be kell vallanom, voltak a történetben olyan részek, amik miatt mérges voltam, viszont azt is el kell ismernem, hogy ezek tették igazán komplexé a könyvet. spoiler

Biztos vagyok benne, hogy megosztó lesz ez a könyv, de én azok csoportját erősítem, akiknek tetszett ez a kötet. Nagyon különleges és összetett volt, bár nem is vártam kevesebbet. Nem egy jelenetnél küzdöttem a könnyeimmel, és sokszor éreztem úgy, hogy kitépi a szívemet ez a könyv. Én mindenképpen ajánlom azoknak, akik nem zárkóznak el a folyatásoktól, és nyitottak arra, hogy valami kivételeset olvassanak.

4 hozzászólás
Naiva P>!
B. N. Toler: What Lies Between

A Lélekvesztők az egyik legnagyobb örök kedvenc könyvem. Talán éppen ezért is és persze a megosztó vélemények miatt se mertem belevágni a folytatásba. z elején még nagyon szkeptikus voltam, azonban arra nem készültem fel, hogy ez a rész is rendesen meg fog ríkatni.
Imádtam Ike-Char-George hármasát. Valahol irigylem Chart, mert ez a két nagyszerű srác annyira szerették őt, hogy képesek voltak lemondani a saját boldogságukról a másik javára. Elvégre ez lenne az igaz szerelem lényege. Nem tartom valószínűnek, hogy valaha is megjelenne magyarul ez a könyv, de akkor sem szeretnék
What Lies Between lényegében egy összetett történet a szerelemről, a családról és az elengedésről, vagy éppen a létező csodákról. Köszönöm B.N. Tolernek, hogy újra átélhettem ezt a csodát.

18 hozzászólás
Szilvi00 P>!
B. N. Toler: What Lies Between

Fél óra pityergés és fél óra dühöngés után itt ülök, mint egy tehetetlen szalmazsák. Hiába bámulom a csillagokat, nem tudok dönteni. Még emésztem magamban az olvasottakat és később csillagozok.
Addig is leírom pár gondolatomat. Kezdjük az elején! Számomra nem volt releváns, hogy kinek a kedvéért vagy miért határozott úgy B. N. Toler, hogy megírja a Lélekvesztők folytatását, én csak boldog voltam és rögtön megvettem a második részt.
A könyv első harmada eszméletlenül tetszett. George és Char a nehézségeik ellenére, három éve kitartottak egymás mellett, szerelmük nem csitult. A hátborzongató és szörnyűséges paranormális szál szintén érdekelt. Sajnos ezután nem hullámvölgy, hanem egy meredek lejtő következett. spoiler Egy részem örült a nagy viszontlátásnak, a másik bosszús és frusztrált volt, ahogy az a szerelmi háromszögeknél lenne szokott nálam. És unatkoztam is. Kit érdekel a nagyi szemtelen kakasa? Egy ezer éves ruhás malőr? Az unalmas horgászás?
Őszintén meg kell mondjam, egyik McDermott srác sem érdemelt ennyi szívfájdalmat és szenvedést. A szívem szakadt meg értük. Ahogy közeledett a vég, elkezdtek potyogni a könnyeim. Sírtam tehetetlen dühömben és sírtam bánatomban. Azt éreztem, hogy elég nehéz volt egyszer átmenni ezen, miért kellett újból kitenni ennek a szereplőket?
Végül nem bántam meg, hogy elolvastam, de most már elég volt, köszönöm, több részt NEM szeretnék olvasni! Illetve sok kérdésem lenne, tudnék kötözködni.
spoiler

16 hozzászólás

Népszerű idézetek

pveronika>!

All too often, there comes a time when we are asked to sacrifice what we want, or think we deserve, to help the one we love. And we do it. Willingly. Because that’s what it means to truly love someone. Love isn’t getting your happily ever after, Ike. Love is being willing to sacrifice your own happily ever after in order for the one you love to find hers.

pveronika>!

Love is…bigger than us. We don’t get to make choices about this. The only choice we have is how we move with it. (…) Whatever happens, wherever you are, my heart is yours. Always.

pveronika>!

People think the measure of strength is determined by those who never waiver, but that couldn’t be further from the truth. True strength is measured by those who hit rock bottom and, instead of losing hope and wallowing in their misery, they fight. Somehow they wriggle on their bellies until they make it to their knees, and they drag themselves to their feet. Somehow, even when weighted with the past of shame and regret, they shoulder that weight and move forward with stunted steps until they find their stride. That’s where real strength lies.

pveronika>!

Love is terrifying. It has the power to seep its way through your body like heroin, giving you the most exquisite high, or blaze you over and scorch you to ash.

Szilvi00 P>!

My job as her husband was to protect her, to defend her, to give her peace and happiness. I’d go to battle for her, no matter who, when, or where. But how does a man fight the dead? How could I protect her from something I couldn’t even see or hear?

Kapcsolódó szócikkek: George McDermott
Szilvi00 P>!

My wife had a heart the size of Texas, and it wouldn’t let go of this, leaving Charlotte with no choice. Maybe I couldn’t protect her from this, but I could support her and make sure she knew I was with her, no matter what.

Kapcsolódó szócikkek: George McDermott

Hasonló könyvek címkék alapján

Jandy Nelson: The Sky Is Everywhere
Jay Crownover: Better When He's Brave
Jay Crownover: Respect
Jessica Park: Restless Waters
Marni Bates: Awkward
Winter Renshaw: P.S. I Hate You
M. Leighton: Up to Me
Cora Reilly: Bound By Temptation
Colleen Hoover: Slammed