Jóslatok ​hálójában 513 csillagozás

B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Egy nap a Hot Hill-i középiskola faliújságjára valaki kifüggeszt egy Mai hírek feliratú lapot, melyről rövidesen kiderül, hogy nem a múltban megtörténteket meséli el, hanem a jövőre vonatkozó jövendöléseket tartalmazza. A megjósolt események sorra bekövetkeznek. Három lány a rejtélyes jóslatok nyomába indul. Megpróbálják kinyomozni, ki írja a jövendöléseket, mi az író célja velük és ki a titokzatos JJ. Azok azonban, akik mélyen beleássák magukat a nyomozásba, életveszélynek teszik ki magukat.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455037
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455037

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Bolt · Ada Morne · Sarah Kander (Mrs. Bennett) · Jess Moan


Kedvencelte 78

Most olvassa 24

Várólistára tette 231

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

„A tudatlanság olyan,mint a sötétség. A feneketlen mélyében az ismeretlen bújik meg, és amíg lenn fel nem tűnik egy csöpp fény, fenn nincs semmi remény.”

Már egy ideje gondolkodom, hogy mit is írjak erről a történetről.
Mert bár olvastatta magát, helyenként nagyon túlírtnak éreztem és félre is tettem.
Sokszor napokig nem volt kedvem folytatni, de mivel „kölcsön” darab mindenképpen be kellett fejezzem.
Úgy is fogalmazhatok, hogy letoltam a „torkomon” azon részeket, amiknél úgy éreztem semmi keresnivalója nem lenne, de végül is az író valamiért megálmodta.

Mégis most, hogy túl vagyok rajta, el kell ismerjem egy nagyon jó alap történetet kaptam, de sem hangulatilag, sem pedig korosztályilag nem passzolok vele.

Viszont itt is szeretném megköszöni, hogy utazókönyvként olvashattam.

2 hozzászólás
>!
janka0416
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Hát nem tudom,ti hogy vagytok vele,de én egyszerűen imádtam! :D Soha az életben még nem olvastam ehez fogható könyvet. Volt benne minden amit szeretek misztikus volt, szerelmi hát nem is tudom hány szög volt benne :D krimi része is nagyon tetszett. Volt,hogy annyira bele éltem magam a történetbe,hogy én is elkezdtem jegyzetelni egy kis lapra. Remélem lesz folytatása. :)

10 hozzászólás
>!
Fummie
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Annyi sebből vérzik ez a könyv, hogy a Tarantino-rajongóknak a nyála folyna a gyönyörűségtől, ha látnák.
Lehet, hogy kinőttem belőle, de attól még leírás nincs benne, a „rejtélyt” körülbelül a harmadik oldalon megoldottam, a papírmasé-szereplők iszonyúan buták és idegesítőek, a nemlétező cselekmény sosem kerül elő, tele volt olyan apró logikai bakikkal, amelyektől nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, minden egyediséget mellőz, az utolsó 80 oldal meg már említésre sem érdemes.
De legalább gyorsan lehetett vele haladni, és szép a borító.

4 hozzászólás
>!
abstractelf
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Nem is tudom, még mindig, mit lehetne írni erről a könyvről: azt hiszem, majdnem minden megvolt benne, ami az én kis szívemet boldoggá teheti: misztikum, izgalom, nyomozás… és a jóslatok!
Nekem legjobban a jóslatok tetszettek, s milyen teóriákat gyárthattam hozzájuk! És imádtam, hogy újabb és újabb adag fordulattal találtam szembe magam. Még a végén is azt hittem, hogy olyan lesz, mint a horrorfilmekben végén, mikor már azt hinné az ember, hogy minden rendben van. Azok olyan jók tudnak lenni. igazából csak azért voltam kicsit szomorú, mert nem történt ez.
Ennek ellenére imádtam! Ez is a magyarázata, hogy 1:30-kor írom értékelését, mivel tényleg letehetetlen volt. Pedig tényleg próbálkoztam, csak furdalt a kíváncsiság, hogy mi történhet még? Úgyhogy ajánlom, hogy reggel kezdjétek el, különben játszhatjátok ti is az éjszakai baglyot. :)

>!
PimPo
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Nekem kifejezetten tetszett ez a könyv. Könnyen rátudtam hangolódni, és számomra letehetetlen volt. Mindig mondtam magamnak hogy még ezt az egy fejezetet elolvasom és leteszem. De ahogy elolvastam a Mai híreket a következő fejezet elején, nem tudtam megállni hogy ne olvassam el. Egyszer még a felénél sem voltam, máskor meg azt vettem észre hogy már csak pár oldal van hátra.
Lehet hogy én vagyok hülye, de nekem semmi nem esett le. Azt sem gondoltam volna az elején hogy ilyen lesz a vége, bár amikor Ada meglátta a képen onnantól már sejtettem hogy valami nem stimmel…na de hogy ilyen legyen, életeben nem jöttem volna rá. Azt hittem csak sima emberi történet lesz (nuku misztikus lény). És azt se tudtam ki az a JJ. És azt sem sejtettem hogy ki a jós.
Tetszett ez a misztikus szál, a jóslatok és a rejtélyek. Teljesen bele tudtam élni magam, és már szinte olyan volt mintha ott lettem volna, és már fejben én is nyomozgattam, gondolkoztam hogy most ki kicsoda.
A szereplőket egytől egyik sikerült megszeretnem. Kedvencem Daniel volt és Mrs. Bennett. Nagyon bírtam az öreg lányt, ahogy mintha semmi köze nem lenne hozzá de közben meg..huhú.:) Edna-t is bírtam a szeleburdiságát, azt hogy mindenben benne van és hogy mindent tud.

>!
Klena
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Nekem nagyon tetszett ez a könyv! Az elején túl sok volt a név és először nem tudtam ki kicsoda, de a 150. oldaltól már tisztában voltam mindenkivel, és innentől kezdve már alig tudtam letenni. A jóslatok érdekesek voltak, legtöbbször kitudtam belőle következtetni, hogy mi fog történni, de ez egyáltalán nem zavart, így is lekötött a könyv, és alig vártam, hogy mi fog még történni a szereplőkkel.

>!
ap358 P
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

A misztikus és a fantasy címke miatt sokkal többet vártam ettől a könyvtől. Gimis történetként indul, egy jó kis titokkal, de számomra az utolsó 50 oldalig nem is lépett ki ebből a szintből. Az YA-s díszfelnőtteket már megszoktam, de itt látványosan esetlenre sikeredtek.
A könyv nagy része az iskolában játszódik, a diákok óráról órára mennek, szünetekben és ebéd alatt gondolkodnak a rejtélyen, és beszélgetnek. Néha túl sokat is. Egyes információkat többször is előkerülnek, újra és újra elhangzanak, miközben egy „mindent elmeséltem”-mel oldalakat lehetett volna spórolni.
Ez egy igen jó könyv lehetett volna, ha fele ennyi oldalban van megírva.
Egy idő után már annyit beszéltek arról, ki kicsoda, hogy számomra érdektelenné tették a kérdést, mert a cselekmény nem nagyon haladt, csak a társalgás.
Daniel és Ada kapcsolatában nem volt erős a kémia, Ada érzései között nem is tudtam kiigazodni. Bujkál, bujkál, utálkozik, majd egyszer csak szerelmes lesz. Miért is? A kettejük múltja is igazi tinisztori. spoiler
A koncepció viszont tetszett, és a rejtély megoldása is. Igaz, kissé parodisztikusnak éreztem a megfejtést, mégis ez adta az ízét, ettől lett jó.

>!
kellyolvas P
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Remek történet, nyomozós, misztikus, romantikus. Nagyon nehéz letenni, ha már belendül a sztori, úgy 150 oldal után. Hajt majd a kíváncsiság, ki lehet az a személy, aki a jóslatokat kiteszi az üzenőfalra, és hogyan fog az nap mint nap beteljesedni. Bővebben a linknél:)

>!
RVivi P
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Az első 200 oldal nem igazán jött be. A szereplők idegesítettek, Ada hirtelen vélemény változásától kitéptem volna a hajamat is. DE a könyv többi része nagyon jó volt. Egyre jobban érdekelni kezdtek a rejtélyek, kíváncsi lettem mi lesz ebből. :D Rhett továbbra is idegesítő maradt, szívesen behúztam volna neki egyet. JJ-vel kapcsolatban már mindenre gondoltam, még a seriffre, Mr. Jonesra is. :D
Szinte rögtön rájöttem, hogy spoiler Csodálkoztam is, hogy Ada olyan sokat gondolkodott rajta.
Egy dolog nagyon feltűnt és azóta se tudom elfelejteni. Egy hétvége után a seriff azt mondta, hogy tegnap, mikor az három napja történt. :D
Örülök, hogy megvan a könyv. Nagyon szép a borítója, akkoris ha gyűlölöm a pókokat.

1 hozzászólás
>!
perpetua P
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Nem voltak nagy elvárásaim a könyvhöz, de meglepő módon nagyon szórakoztató volt és tetszett. :)
Izgalmas volt a könyvet átszövő nyomozás. Együtt törtem a fejem a lányokkal, és nagyrészt nem volt kiszámítható a végkimenetel, velük lepődtem meg az új fejleményeken. Az események szép lassan válnak egyre komolyabbá, míg eleinte csak ártatlan jósolgatásnak tűnt a Mai hírek, később kiderült, hogy egyáltalán nem játékról van szó. A misztikus címke remekül illik a könyvre, de nem gondoltam, hogy a végére már már fantasy-nak is mondhatnánk. A „nagy” összecsapásba tudok csak belekötni, mert kicsit „nyálasnak” éreztem a módját.
Tetszett az iskola diákjainak, illetve a szereplők sokszínűsége. Ada nem volt kiemelkedő személyiség, de remek példa volt arra, hogy az egyszerű szürke kis egerek is találhatnak tökéletes párt maguknak. Legszórakoztatóbb talán Edna stílusa volt, irigylésre méltó magabiztossága és életfelfogása. :D Mrs. Bennett jelleme meglepetés volt számomra. Nem gondoltam, hogy ilyen áldozatkész és nagyszerű ember. :)
Nem rengette meg a világomat a könyv, de aki szórakoztató, ifjúsági könyvre vágyik, szép szerelmi szálakkal, fejtörőkkel, annak csak ajánlani tudom. :)


Népszerű idézetek

>!
Letti P

– Hogy van, tanárnő?
Elvettem a könyveit, és segítőkészen a karomat nyújtottam.
– Elpusztíthatatlan vagyok – vigyorgott kajánul.

2 hozzászólás
>!
Fay

– Anya, szerinted mi a szerelem?
Pajkosan rám mosolygott.
– Egy tinédzser számára vagy nekem?
– Neked.
– Nekem? A feltétlen bizalom. Hogy mindig számíthatok apádra. Még az életét is feláldozná értem, ahogy én is az enyémet, ha neki szüksége lenne rám.

496. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
Madame_Truska

A tudatlanság olyan,mint a sötétség. A feneketlen mélyében az ismeretlen bújik meg, és amíg lenn fel nem tűnik egy csöpp fény, fenn nincs semmi remény.

449. oldal

>!
Ani8825

Nem a származás és a magasság az, ami naggyá tesz. A lélek az, ami kiemeli a kivételes jellemet a tömegből.

406. oldal

>!
Leseratte

… ha a valóság szebb, mint az álom, édes az ébredés.

361. oldal (Könyvmolyképző)

>!
Betti_

Nem akartam semmit se látni ebből a világból, mert semmi jót nem láthattam, a rosszra meg nem voltam kíváncsi.

145. oldal

>!
Kittaa

Kezdet és vég szétválaszthatatlanul összefonódik, ha elkezdődik az új, véget ér a régi.

380. oldal

>!
tündérrózsa

Még a tél végén rájöttem, hogy szeretek sétálni. Van, aki gyalogol, van, aki kutyagol, van, aki baktat. Én nem. Én kifejezetten sétálok, na jó, esetleg barangolok, ha erdőben járok. Szeretem az erdőt, a fák susogását, a madarak hangját, a tiszta levegőt. Órákig tudok gyönyörködni a színkavalkádban, amivel az őszi erdő nap, minr nap meglep.

5. oldal

>!
ÁrnyAngyal

– Fogalmam sincs. Egyébként borzasztó csendes lány, egy légynek se tudna ártani.
– Épp azért lehet veszélyes. – vélekedtem.

283. oldal

>!
Dorothie

-Én mindig is szerettelek. Akkor is, mikor csetlő-botló szeleburdi csitri voltál. Most pedig, hogy gyönyörű nő lett belőled, még jobban szeretlek, mint valaha.

337. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Bolt

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Estelle Brightmore: 13. napon
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Csóti Lili: Hetedvérig
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz