Jóslatok ​hálójában 494 csillagozás

B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Egy nap a Hot Hill-i középiskola faliújságjára valaki kifüggeszt egy Mai hírek feliratú lapot, melyről rövidesen kiderül, hogy nem a múltban megtörténteket meséli el, hanem a jövőre vonatkozó jövendöléseket tartalmazza. A megjósolt események sorra bekövetkeznek. Három lány a rejtélyes jóslatok nyomába indul. Megpróbálják kinyomozni, ki írja a jövendöléseket, mi az író célja velük és ki a titokzatos JJ. Azok azonban, akik mélyen beleássák magukat a nyomozásba, életveszélynek teszik ki magukat.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455037
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455037

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Ada Morne · Daniel Bolt · Sarah Kander (Mrs. Bennett) · Jess Moan


Kedvencelte 77

Most olvassa 28

Várólistára tette 220

Kívánságlistára tette 140

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
janka0416
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Hát nem tudom,ti hogy vagytok vele,de én egyszerűen imádtam! :D Soha az életben még nem olvastam ehez fogható könyvet. Volt benne minden amit szeretek misztikus volt, szerelmi hát nem is tudom hány szög volt benne :D krimi része is nagyon tetszett. Volt,hogy annyira bele éltem magam a történetbe,hogy én is elkezdtem jegyzetelni egy kis lapra. Remélem lesz folytatása. :)

10 hozzászólás
>!
Fummie P
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Annyi sebből vérzik ez a könyv, hogy a Tarantino-rajongóknak a nyála folyna a gyönyörűségtől, ha látnák.
Lehet, hogy kinőttem belőle, de attól még leírás nincs benne, a „rejtélyt” körülbelül a harmadik oldalon megoldottam, a papírmasé-szereplők iszonyúan buták és idegesítőek, a nemlétező cselekmény sosem kerül elő, tele volt olyan apró logikai bakikkal, amelyektől nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, minden egyediséget mellőz, az utolsó 80 oldal meg már említésre sem érdemes.
De legalább gyorsan lehetett vele haladni, és szép a borító.

4 hozzászólás
>!
abstractelf P
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Nem is tudom, még mindig, mit lehetne írni erről a könyvről: azt hiszem, majdnem minden megvolt benne, ami az én kis szívemet boldoggá teheti: misztikum, izgalom, nyomozás… és a jóslatok!
Nekem legjobban a jóslatok tetszettek, s milyen teóriákat gyárthattam hozzájuk! És imádtam, hogy újabb és újabb adag fordulattal találtam szembe magam. Még a végén is azt hittem, hogy olyan lesz, mint a horrorfilmekben végén, mikor már azt hinné az ember, hogy minden rendben van. Azok olyan jók tudnak lenni. igazából csak azért voltam kicsit szomorú, mert nem történt ez.
Ennek ellenére imádtam! Ez is a magyarázata, hogy 1:30-kor írom értékelését, mivel tényleg letehetetlen volt. Pedig tényleg próbálkoztam, csak furdalt a kíváncsiság, hogy mi történhet még? Úgyhogy ajánlom, hogy reggel kezdjétek el, különben játszhatjátok ti is az éjszakai baglyot. :)

>!
PimPo
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Nekem kifejezetten tetszett ez a könyv. Könnyen rátudtam hangolódni, és számomra letehetetlen volt. Mindig mondtam magamnak hogy még ezt az egy fejezetet elolvasom és leteszem. De ahogy elolvastam a Mai híreket a következő fejezet elején, nem tudtam megállni hogy ne olvassam el. Egyszer még a felénél sem voltam, máskor meg azt vettem észre hogy már csak pár oldal van hátra.
Lehet hogy én vagyok hülye, de nekem semmi nem esett le. Azt sem gondoltam volna az elején hogy ilyen lesz a vége, bár amikor Ada meglátta a képen onnantól már sejtettem hogy valami nem stimmel…na de hogy ilyen legyen, életeben nem jöttem volna rá. Azt hittem csak sima emberi történet lesz (nuku misztikus lény). És azt se tudtam ki az a JJ. És azt sem sejtettem hogy ki a jós.
Tetszett ez a misztikus szál, a jóslatok és a rejtélyek. Teljesen bele tudtam élni magam, és már szinte olyan volt mintha ott lettem volna, és már fejben én is nyomozgattam, gondolkoztam hogy most ki kicsoda.
A szereplőket egytől egyik sikerült megszeretnem. Kedvencem Daniel volt és Mrs. Bennett. Nagyon bírtam az öreg lányt, ahogy mintha semmi köze nem lenne hozzá de közben meg..huhú.:) Edna-t is bírtam a szeleburdiságát, azt hogy mindenben benne van és hogy mindent tud.

>!
Klena
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Nekem nagyon tetszett ez a könyv! Az elején túl sok volt a név és először nem tudtam ki kicsoda, de a 150. oldaltól már tisztában voltam mindenkivel, és innentől kezdve már alig tudtam letenni. A jóslatok érdekesek voltak, legtöbbször kitudtam belőle következtetni, hogy mi fog történni, de ez egyáltalán nem zavart, így is lekötött a könyv, és alig vártam, hogy mi fog még történni a szereplőkkel.

>!
kellyolvas P
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Remek történet, nyomozós, misztikus, romantikus. Nagyon nehéz letenni, ha már belendül a sztori, úgy 150 oldal után. Hajt majd a kíváncsiság, ki lehet az a személy, aki a jóslatokat kiteszi az üzenőfalra, és hogyan fog az nap mint nap beteljesedni. Bővebben a linknél:)

>!
RVivi
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Az első 200 oldal nem igazán jött be. A szereplők idegesítettek, Ada hirtelen vélemény változásától kitéptem volna a hajamat is. DE a könyv többi része nagyon jó volt. Egyre jobban érdekelni kezdtek a rejtélyek, kíváncsi lettem mi lesz ebből. :D Rhett továbbra is idegesítő maradt, szívesen behúztam volna neki egyet. JJ-vel kapcsolatban már mindenre gondoltam, még a seriffre, Mr. Jonesra is. :D
Szinte rögtön rájöttem, hogy spoiler Csodálkoztam is, hogy Ada olyan sokat gondolkodott rajta.
Egy dolog nagyon feltűnt és azóta se tudom elfelejteni. Egy hétvége után a seriff azt mondta, hogy tegnap, mikor az három napja történt. :D
Örülök, hogy megvan a könyv. Nagyon szép a borítója, akkoris ha gyűlölöm a pókokat.

1 hozzászólás
>!
Dinah I
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Sajnos nem tetszett annyira, mint szerettem volna. :(

>!
perpetua P
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Nem voltak nagy elvárásaim a könyvhöz, de meglepő módon nagyon szórakoztató volt és tetszett. :)
Izgalmas volt a könyvet átszövő nyomozás. Együtt törtem a fejem a lányokkal, és nagyrészt nem volt kiszámítható a végkimenetel, velük lepődtem meg az új fejleményeken. Az események szép lassan válnak egyre komolyabbá, míg eleinte csak ártatlan jósolgatásnak tűnt a Mai hírek, később kiderült, hogy egyáltalán nem játékról van szó. A misztikus címke remekül illik a könyvre, de nem gondoltam, hogy a végére már már fantasy-nak is mondhatnánk. A „nagy” összecsapásba tudok csak belekötni, mert kicsit „nyálasnak” éreztem a módját.
Tetszett az iskola diákjainak, illetve a szereplők sokszínűsége. Ada nem volt kiemelkedő személyiség, de remek példa volt arra, hogy az egyszerű szürke kis egerek is találhatnak tökéletes párt maguknak. Legszórakoztatóbb talán Edna stílusa volt, irigylésre méltó magabiztossága és életfelfogása. :D Mrs. Bennett jelleme meglepetés volt számomra. Nem gondoltam, hogy ilyen áldozatkész és nagyszerű ember. :)
Nem rengette meg a világomat a könyv, de aki szórakoztató, ifjúsági könyvre vágyik, szép szerelmi szálakkal, fejtörőkkel, annak csak ajánlani tudom. :)

>!
Destinee
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Néhány órával ezelőtt fejeztem be az olvasást, így mostanra talán összegyűlt pár értelmes gondolatom is a könyvről :D

– Borító: Elképesztően gyönyörű *-* A fekete-fehér-vörös hármas, a cím, a pókok és a háló, minden annyira „jóslatok hálójábanos” :)

– Történet: Nem tudom, hol olvastam félre valami (de nagyon), de én arra számítottam, hogy ez valami fantasy könyv lesz, vártam is a vámpírokat és hasonlókat :D Aztán persze jól meglepődtem, amikor rájöttem, hogy ez egy „egyszerű” gimi :D Minden megvolt ebben a könyvben, amit akartam: a sok rejtély, rengeteg izgalom, misztikus történések, a nagy összecsapás és persze a kusza szerelmi szálak. Abszolút kedvencem lett! ♥

– Karakterek: Nagyon tetszett a Mai hírek kapcsán ez a monogramos megoldás, bár bevallom, néha még a vége felé is keményen el kellett gondolkoznom, hogy „XY” kinek is a rövidítése :D A főszereplőnk, Ada egy nagyon szimpatikus, talpraesett lány, a való életben szívesen megismerném :) Julie számomra egy éretlen, lassú felfogású kislány volt, de szerencsére a végén ő is összeszedte magát, nagyon örültem neki :) Jess tipikus vezető személyiség, okos és eltökélt. Edna pedig az a típusú lány, aki szeret a középpontban lenni, mindenről tudni akar. Michelle és az udvartartása egy olyan lányklikk, ami szerintem minden suliban előfordul; az írónő ügyesen belevonta a pomponlányokat a történésekbe. Sandra az a szereplő, aki a legtöbb meglepetést okozta olvasás közben… Végül pedig Mrs. Bennett egy olyan matektanár, akinél jobbat kívánni sem lehetne ;) Ami a fiúkat illeti, az abszolút kedvenc Daniel, róla nem is mondanék többet, csak hogy VALAKI HOZZA IDE ELÉM, lééééééégysziiiiiii! :3 :D Szerettem még Adamet és Chazet is :)

– Kedvenc jelenet: Daniellel nézni a csillagos eget, ahwwww ♥

– Negatív: Csak engem zavart a sok evvel és avval kifejezés???

– Zene: Kesha – Dirty Love : Csak mert most szeretem :)
http://www.youtube.com/watch…


Népszerű idézetek

>!
Letti P

– Hogy van, tanárnő?
Elvettem a könyveit, és segítőkészen a karomat nyújtottam.
– Elpusztíthatatlan vagyok – vigyorgott kajánul.

2 hozzászólás
>!
Fay 

– Anya, szerinted mi a szerelem?
Pajkosan rám mosolygott.
– Egy tinédzser számára vagy nekem?
– Neked.
– Nekem? A feltétlen bizalom. Hogy mindig számíthatok apádra. Még az életét is feláldozná értem, ahogy én is az enyémet, ha neki szüksége lenne rám.

496. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
Madame_Truska

A tudatlanság olyan,mint a sötétség. A feneketlen mélyében az ismeretlen bújik meg, és amíg lenn fel nem tűnik egy csöpp fény, fenn nincs semmi remény.

449. oldal

>!
Leseratte

… ha a valóság szebb, mint az álom, édes az ébredés.

361. oldal (Könyvmolyképző)

>!
Ani8825

Nem a származás és a magasság az, ami naggyá tesz. A lélek az, ami kiemeli a kivételes jellemet a tömegből.

406. oldal

>!
Betti_

Nem akartam semmit se látni ebből a világból, mert semmi jót nem láthattam, a rosszra meg nem voltam kíváncsi.

145. oldal

>!
Kittaa

Kezdet és vég szétválaszthatatlanul összefonódik, ha elkezdődik az új, véget ér a régi.

380. oldal

>!
ÁrnyAngyal

– Fogalmam sincs. Egyébként borzasztó csendes lány, egy légynek se tudna ártani.
– Épp azért lehet veszélyes. – vélekedtem.

283. oldal

>!
Michie

-Én mindig is szerettelek. Akkor is, mikor csetlő-botló szeleburdi csitri voltál. Most pedig, hogy gyönyörű nő lett belőled, még jobban szeretlek, mint valaha.

337. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Bolt
>!
tündérrózsa P

Még a tél végén rájöttem, hogy szeretek sétálni. Van, aki gyalogol, van, aki kutyagol, van, aki baktat. Én nem. Én kifejezetten sétálok, na jó, esetleg barangolok, ha erdőben járok. Szeretem az erdőt, a fák susogását, a madarak hangját, a tiszta levegőt. Órákig tudok gyönyörködni a színkavalkádban, amivel az őszi erdő nap, minr nap meglep.

5. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kim Harrington: Perception – A hatodik érzék
Helena Silence: Ezüsthíd
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Katie Alender: Bad Girls Don't Die – A rossz lányok nem halnak meg
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók