Isten ​könnyei 10 csillagozás

B. Lotterfeld: Isten könnyei

Kérjük, ​figyelmesen olvassa el ezt a rövid tájékoztatót!

Amint talán Ön is tisztában van vele, a fekete eső (népszerű nevén: Isten könnyei) egyelőre ismeretlen hatásmechanizmusa révén számtalan fiziológiai tünetet okozhat. A megbetegedés enyhe bőrpírral kezdődik, később a test fokozatos leépülése során pépes masszává olvad az izomzat, majd több napon át tartó, különösen fájdalmas agónia után áll be a halál. Amennyiben hasonló elváltozásokat észlel magán, kérjük azonnal jelentkezzen a lakhelyéhez legközelebbi Semlegesítő Állomáson, ahol szakképzett munkatársaink higiénikusan, ellenőrzött körülmények között szabadítják meg kínjaitól. Ne feledje, az otthon, vagy közterületen elkövetett öngyilkosság illegális, ilyen esetben a polgári törvénykönyv idevonatkozó, kiterjesztett felelősségről szóló passzusának megfelelően a legközelebbi hozzátartozóit vonjuk felelősségre.

Ha látványosan szeretne búcsúzni, jelentkezzen az Öngyilkos Gála következő adásába, és ha… (tovább)

>!
48 oldal · ISBN: 9789637424649

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

Himitsu P>!
B. Lotterfeld: Isten könnyei

Érdekes novella volt, lélegzetnyi bepillantást nyújtott a Földön megvalósuló pokolba. Az égből fekete eső hullik, ami elől nem lehet elbújni és amitől halálos kórt lehet elkapni. Nem lehet tudni, hogy természeti csapás, vagy Isten büntetése, de mivel az emberek úgy vélik, Isten ezzel az anomáliával torolja meg az emberiség bűneit, Isten könnyeinek nevezik. Az immunisak is csak ideig-óráig azok.
Gyógyír nincs rá, a halálból hasznot húzók azonban vannak; a hamvasztások sokba kerülnek, és aki a szerettei cseppet sem derítő búcsúztatásáról szeretne gondoskodni, az jelentkezhet az Öngyilkosok Gálája c. műsorba, ahol látványosan inthet búcsút ennek az árnyékvilágnak. Amennyiben a nézők szavazatai alapján a nyertes halála a leglátványosabb, a rokonai nagy nyereményhez jutnak.
Érdekes olvasmány volt. Megrázó, de mindenképp érdemes elolvasni.

JamiC>!
B. Lotterfeld: Isten könnyei

Felkavaró.
Rövid történetecske arról, hogy mi történhet, ha fekete eső kezd hullani, és mindenki potenciális halott.
Az pedig, hogy erre a helyzetre a média egy ilyen „Öngyilkos Show”-val reagál? Szörnyű, de talán nem meglepő.
Azt hiszem, majd elolvasom a szerző hosszabb kötetét is.

zsirmok>!
B. Lotterfeld: Isten könnyei

Imádom az ilyen beteg elgondolású könyveket. Teljesen elhiszem, hogy a társadalom képes annyira deformálttá válni, mint ebben a rövid történetben. Elég borzasztó volt tulajdonképpen megélni, hogy „megszokottá” válhat szinte bármi, amit mostani fejjel egyszerűen szörnyűségesnek gondolunk.
4 csillag, mert túl rövid volt. Az alapgondolat megért volna egy teljes könyvet!


Népszerű idézetek

zsirmok>!

Annyi kell csak, hogy hiányozzon a viszonyítási alap, és máris hétköznapi dolognak számít, ha valaki milliók szeme láttára öli meg magát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bokodi Balázs: Szuicidrománc
Cholnoky László: Bertalan éjszakája
Bakó Tihamér: Titkok nélkül
Jankovics Éva: Miért dobtad el az életed?
Simkó György (szerk.): Öngyilkosok szigete
Jankovics Éva: Öngyilkos lett a fiam
Bodor Pál: Kék folt
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!
Kertész Imre: Felszámolás
Henry Hamilton: Támadás Amerika ellen