B. Lőrinczy Éva (szerk.) · Hosszú Ferenc (szerk.)

Új ​magyar tájszótár 1 csillagozás

B. Lőrinczy Éva – Hosszú Ferenc (szerk.): Új magyar tájszótár B. Lőrinczy Éva – Hosszú Ferenc (szerk.): Új magyar tájszótár B. Lőrinczy Éva – Hosszú Ferenc (szerk.): Új magyar tájszótár B. Lőrinczy Éva – Hosszú Ferenc (szerk.): Új magyar tájszótár B. Lőrinczy Éva – Hosszú Ferenc (szerk.): Új magyar tájszótár

ÚJ ​MAGYAR TÁJSZÓTÁR
IV. kötet
N-S
A magyar tudomány már régóta nélkülöz egy olyan szótárt, amely korszerűen mutatja be nyelvjárásaink szókincsét. Igényelik ezt a munkát a nyelvészeken és a néprajztudósokon kívül az írók, műfordítók, tanárok, a kritikai kiadások előkészítői, a népművelők és az érdeklődő olvasók is, hiszen az egyes írók műveiben előforduló tájszavakról máshol nemigen tájékozódhatnak.
Az Új Magyar Táj szótár ezeket az évtizedek óta meglevő, napjainkban, a magyar néphagyományok ápolásának fellendülése idején pedig egyre fokozódó igényeket kívánja kielégíteni. A több mint félmillió adatot öt kötetben, mintegy 120 ezer szócikkben elrendezve tartalmazza. Az első kötetben található az adatok forrásainak és földrajzi lelőhelyeinek jegyzéke. Ez utóbbi különösen fontos, mivel a szótárban nem kizárólag a mai Magyarország területéről, hanem a szomszédos országok magyarlakta vidékeiről is szép számban vannak adatok. Az összesen mintegy 4000 földrajzi név… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Akadémiai, Budapest, 2010
856 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630587556
>!
Akadémiai, Budapest, 2002
1008 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630578328
>!
Akadémiai, Budapest, 1992
1342 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630562065

2 további kiadás


Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Kiss Gábor (szerk.): Nagy magyar tájszótár
Szinnyei József: Magyar tájszótár
Szabó Mária: Tájszójegyzék
Zilahi Lajos: Sárréti tájszótár
Silling István: A kupuszinai nyelvjárás és szótára
Beszédes Valéria: A ház
Balogh Lajos – Király Lajos: Az állathangutánzó igék, hívogatók és terelők somogyi nyelvatlasza
Szilágyiné Németh Eszter (szerk.): Endrődi tájszótár
Kiss Jenő: Mihályi tájszótár