Színes ​kérdések és válaszok angol nyelvből B2 szint 9 csillagozás

B. Lipták Csilla – Csősz Tímea: Színes kérdések és válaszok angol nyelvből B2 szint

Könyvünkkel ​az angol nyelvtudás megszerzéséhez szeretnénk segítséget nyújtani. A kötet általános nyelvi szintje a Közös Európai Referenciakeret által meghatározott B2 szint, amely Magyarországon a középfokú nyelvvizsgák, illetve az emelt szintű érettségi elfogadott szintje.
A kötet 20 fejezetet tartalmaz, mindegyik fejezet egy-egy nagyobb témakört fed le. A fejezetek bemelegítő feladattal kezdődnek, ami a témára való ráhangolódást segíti. A szóbeli vizsgára való felkészülést teszik eredményesebbé a beszélgetést, vitát, véleménykifejtést kezdeményező kérdések, illetve az ezeket követő mintaválaszok. A kérdések megegyeznek az érettségin és a nyelvvizsgákon előforduló leggyakoribb kérdésekkel, a mintaválaszok pedig felölelik a vizsgákon felmerülő összes lehetséges témát. Minden kérdéssort egy angol–magyar szószedet követ. A fejezeteket egy-egy olvasott és hallott szöveg értését fejlesztő feladat zárja le. Az összes kérdés és válasz, illetve a hallott szöveg értését fejlesztő… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Maxim, Szeged, 2011
296 oldal · ISBN: 9789632611068 · Illusztrálta: Falcione Sarolta

Most olvassa 5

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
AeS P
B. Lipták Csilla – Csősz Tímea: Színes kérdések és válaszok angol nyelvből B2 szint

Ez tökéletes volt arra, amire szántam (nyelvvizsga előtti utolsó nagy átnézések), és biztosan még jobb lett volna, ha nem vagyok ennyire lusta, és időben nekiállok. Haha.
12 témát ölel fel, amik szerintem a klasszikus nyelvvizsgatémák, a családtól kezdve, a környezetszennyezésen keresztül a munka világáig. Mindegyik témához van cuki bemelegítő feladat, aztán 20-20 kérdés, rövid válaszokkal, és a válaszok néha a) és b) nézőpontot is körbejárnak. Ezt 3-5 oldalnyi szószedet követi, meg egy olvasott szövegértés és hallás utáni szövegértés is. Van CD is hozzá, de azt már tényleg nem próbáltam, viszont ezzel együtt beszereztem anno a C1 szintűt is, azt megpróbálom időben elkezdeni, mert sokkal jobb tankönyv ez annál, mint amennyi időt rááldoztam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Budai László: Élő angol nyelvtan – Gyakorlókönyv
Szalai Elek: 2000 feladat a „B” típusú angol nyelvvizsgákra
Rimaszombati Károly: Angol nyelvtan 222 pontban
Pojják Klára: Angol érettségi feladatsor-gyűjtemény
Szalai Nóra: 5 perc angol nyelvtan I. – Igeidők
Horváth Miklós: Fordítósuli – angol nyelvvizsgákra
Némethné Hock Ildikó – Ötvösné Vadnay Marianna: Komplett feladatsorok az angol közép- és felsőfokú írásbeli nyelvvizsgákra
Erdélyi Margit: Angol nyelvkönyv
Budai László – Radványi Tamás: Angol nyelvtan
Helen Davies – Françoise Holmes: Kezdők angol nyelvkönyve