Gyöngyös régi képeslapokon 1 csillagozás

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

B. Gál Edit – Guszmanné Nagy Ágnes: Gyöngyös régi képeslapokon A századfordulótól – 1948-ig
Egy időben – még a rendszerváltás alatt – igen sokat bóklásztam ebben a Heves megyei városban, ott a Mátra lábánál. Amikor Abasáron voltam katona, a kimenőket arra használtuk ki, hogy Gyöngyösön csavarogtunk kultúrálódtunk. ;) Keresztül kasul bejártuk a belvárost. Nemrég újra sétálgattam azon a részen és láttam, mennyire megváltozott a 25 évvel ezelőtti önmagához képest, de ez így is van rendjén. Mivel Heves megyében ez a második olyan város, amiről képeslapos könyvet adtak ki, így egy kicsit elmerültem a múltban ennek a könyvnek a segítségével. Az 1917-es nagy tűzvész után kiadott katasztrófa-képeslapok pl. a királyi párral elég egyediek. Képeslapoknál nem ehhez vagyunk szokva, inkább a szép dolgok bemutatásához. Itt viszont pont az volt a cél, hogy a képeslap megvásárlásával bárki támogathatta a Monarchiában Gyöngyös újjáépítését! Egyébként meg kellemes kis „utazás” volt ennek az albumnak az átnézése! Ja, magyar-német-angol szöveg van minden részhez! :D
Ajánlom másoknak is – gyöngyösieknek meg pláne! :D