A ​szeretet ereje (Megtörtek 1,5) 57 csillagozás

B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

Karácsonyi különkiadás

Vannak emberek, akiknek semmi nem adatik meg könnyen. Akiknek mindenért meg kell harcolniuk, akiket az élet folyton elgáncsol, de nekik mégis fel kell állniuk. Ezek az emberek tanítanak bennünket kitartásra, küzdelemre és arra, hogy bármilyen fagyos is a tél, utána mindig megérkezik a tavasz.

Az immáron Szentpéterváron élő énekes, Oroszi Hunor, és az edzői pályával felhagyó, cukrászmesterré vált Dása Szmirnova élete összefonódott, de közös kalandjuk első évei küzdelmesebbnek bizonyulnak, mint azt valaha is gondolták volna.

Vajon a két megtört lélek végigjárta már a gyógyulás útját? Vajon ez az elképesztő erejű szerelem még mindig nem ismer határokat?

B. E. Belle legújabb novellája egy karácsonyi különkiadás, amely a nagy sikerű Megtörtek regény folytatása.

>!
Maraton, 2020
80 oldal · ISBN: 9786158157261

Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dorina_S>!
B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

Méltó folytatása és lezárása volt ez a novella a Megtörteknek. Nekem Dása és Hunor története a kedvencem az írónőtől, ez érintett meg legjobban lelkileg. A szereplők hatalmas fejlődésen mentek át az előzményben, és itt már ezen változásokat is érezhetjük a jellemükben.

B.E. Belle hihetetlen módon tudta ebbe a rövid kis történetbe besűríteni azt a rengeteg érzelmet, ami amúgy is jellemzi a Megtörteket. Számos drámai és szívbemarkoló pillanatot éltem át olvasás közben. Izgultam, szenvedtem, és potyogtak a könnyeim is nem egyszer. Az érzelmi cunami csak úgy tombol a lapokon, és magával ragadott engem is.

Dásában most sem csalódtam, igazi Jégkirálynő volt…ugyanakkor már egy szelídebb változatban. Roppantmód átlátta a dolgokat, és tudta mit is kell mondani, mire van szüksége a szeretett férfinak, hogy visszabillentse a helyes irányba.
Hunor kicsit valóban „puhapöcs” volt az elején, de sok esetben teljesen érthetőek voltak a reakciói. Férfiből van és férfiként is cselekszik. Imádtam az érzelmes, sírós jeleneteit. Megmutatta, hogy egy férfi is lehet gyenge.

Mindent összevetve egy borzasztóan érzelmes történet, néhol lélekszaggatóan fájdalmas, máshol pedig csodálatosan gyönyörű. Egy igazi karácsonyi csoda. Csodás gondolatok, csodás mondanivalóval…hogy mit is kellene jelentenie a karácsonynak
Én azért remélem a jövőben még olvashatunk Dása és Hunor életéről, és nem tett végleg pontot a sztori végére az írónő.

Ács_Milán>!
B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

Ez a kis novella nagyon jó kiegészítője és lezárása lett a regénynek.
A regényben is szerettem a főszereplőket, de azt hiszem most még jobban a szívemhez nőttek.
Attól függetlenül, hogy nem egy hosszú történet ez, rengeteg érzelem és szeretet van a lapok között. A cím abszolút találó, mert visszaadja azt, amit mondani akart az írónő ezzel a novellával.
Különösen megérintettek az ikrek születése körüli történések, hiszen a családomban is vannak iker kislányok és az ő születésük sem volt teljesen zökkenőmentes. De szerencsére csakúgy, mint Dása és Hunor kislányaival, velük is minden úgy alakult, hogy a boldogságunk határtalan lett és azóta is bearanyozzák minden napunkat.
Hamar a végére értem a történetnek. Szívesen olvastam volna még tovább!

sarahangel P>!
B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

Szeretem ezeket a kis rövid novellákat, így örültem, hogy Dása és Hunor további életébe is kaphattunk egy kis bepillantást. A Megtörtek után eltelt 3 év, Hunor Szentpéterváron kötött ki Dása mellett, aki azóta már nem a menyasszonya, hanem a felesége. :) A történet elején megtudjuk, hogy Hunor spoiler. Hőseink bár sok mindent átéltek már, mégis most készülnek életük legnagyobb feladatára: spoiler. :) Aztán kapunk egy kis drámai izgalmat, de minden jó, ha a vége jó. A rövidséghez mérten sikerült sok érzelmet belecsempészni, és bár ez egy karácsonyi különkiadás, de olyan üzenete van, ami bármikor érvényes.

Rebbencs>!
B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

Ez a novella olyan volt, akár a Megtörtek regény! Megrázó, mégis felemelő. Ugyanúgy kijutott neki néhány drámaibb pillanat, amikor izgulhattunk a főszereplőkért, de a vége ennek is olyan tökéletes, olyan tiszta. Pont így jó, ahogy van, mert így kerek Hunor és Dása története, bennem már semmilyen kérdés nem maradt. Így látom, hogy Belle tök jó kiegészítő novellákat ír a regényeihez, mert mindig mindenre választ ad és kereken le is zárja a történetet. Izgultam és féltem olvasás közben, de erre feloldást csak az utolsó fejezet adott. Tökéletes befejezés és nagy öröm számomra, hogy egy kis történettel még folytatódott a Megtörtek, amit én nagyon szeretek. Ez a novella is tele van jó gondolatokkal és igaz érzésekkel, akik szerették a regényt, ezt is szeretni fogják!

Anita_Simon>!
B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

Nincs jobb szó, imádtam.
Nagyon szeretem Encó könyveit, ez esetben novelláját. Számomra garancia a neve egy jó olvasmányra.
Megható volt olvasni ezen a pár oldalon azt a rengeteg érzelmet. Majd megszakadt a szívem Hunorért, biztos nem lehetett könnyű olyan messziről megélni azt a szívbemarkoló pillanatot. spoiler
Dása, jajj de jó volt olvasni róla is, hisz belopta magát a Jégkirálynő is a szívembe.
Olga, Dása anyukája is maximálisan tökéletes spoiler alakított. ❤❤❤
Összességében ez egy csodálatos befejezése volt a Megtörtek regényének, nagyon köszönöm @b_e_belle, hogy megírtad nekünk❤❤❤

Erikaolvas>!
B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

Hogy lehet egy ilyen rövid írásnak, ezer üzenete?!! ♥
A legcsodásabb ajándékot kaptuk mi olvasok az írónőtől, mert erre rengetegen vártunk. Köszönöm @B.E.Belle♥
Méltó folytatása és lezárása is egyben Dása és Hunor történetének.
Nagyon Boldog voltam, hogy ismét olvashatok róluk, a párom meg is jegyezte, ne ugrálj már annyira mert le szakad az emelet :D
Nagy öröm volt, hogy Hunor ilyen sikeres lett, de teljesen megértettem,hogy feladná a karrierjét a család miatt. A 3.fejezetnél nagyon sírtam, és ahogy Dása is mondta az anyukájának, csak azt tudom mondani én is így még embert nem hallottam fájdalmasan, kétségbeesetten, az őrület határára sodródni. A szívem szakadt meg értük ebben a részben, de ez a rész megtanítja azt, hogy csodák igenis léteznek, és én is, mint ahogy Hunor továbbra is hiszek benne.
Dása ebben a novellában is irányító, de a szerelem amit Hunor iránt érez, valamilyen szinten megtörte a Jégkirálynőt (jó értelemben). Nagyon sajnáltam ami vele történik, de megnyugodtam, hogy egy másik univerzumban még nincs rá szükség. A két kis csibéjük biztosan nagyon cuki a hópihés rucikban. Bár, lehet csak nekem tűnt fel, de @B.E.Belle a nevüket miért nem tudjuk?
A novella a két megtört lelelkről szól, akik már boldogok, és hisznek a szeretet erejében, a csodákban.
„Annyi mindent elértél már, lásd meg benne a szépet, hidd el, nagyon sok van benne.”
„Ha egy kívánságom lehetne a Jézuskához, én azt kívánnám, hogy mindenki, aki szereti a karácsonyt, készítsen ebből az érzésből egy köntöst, és adja oda valakinek, aki magányosnak érzi magát ezekben a napokban, hogy az magára ölthesse a szeretet melegét, hogy ne legyen senki, akinek a szívében bánatos hideg van.”

Vikiberry>!
B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

Egy igazán megható, megindító és gyönyörű pont a történet végére.
Dása és Hunor immár egy család, mondjuk én szívesen olvastam volna az esküvőről, de ettől még nincs bennem hiányérzet. :)

Igazi csodák történnek ebben a 80 oldalban, amik tipikusan illenek a már megismert két főszereplőhöz.

Teljes mértékben függője lettem Dása és Hunor történetének, pedig nagy hangsúly van a függőségek leküzdésére fektetve. De azt hiszem, ez egészséges. ♥♥

Hársi_Era >!
B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

Ebben a rövid történetben is volt öröm és izgalom. Ez a novella arról szólt, hogy Dásának és Hunornak minden jóért meg kellett küzdeni. Az élet folyamatosan akadályokat gördített eléjük, de szerencsére olyan erős a szerelmük, hogy végül jól alakultak a dolgaik.

jeszan P>!
B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

De jó, hogy volt folytatás. Örülök ezeknek a mini könyveknek, bár tudnám még olvasni tovább is. Megnyugodtam, hogy mindketten megtalálták a sikeres élet receptjét és egyenrangú társai lettek egymásnak, főleg, hogy bővült a család apró angyalkákkal. Ugyanakkor már túl vagyunk a karácsonyon, de Dása kívánsága átjött, akár mindennap kívánhatná ezt mindenki.
Köszönet az írónőnek.

Francis_04 >!
B. E. Belle: Megtörtek – A szeretet ereje

Annyira jó volt újra Dásáról és Hunorról olvasni. Igazi Karácsonyi csoda ami velük történt. Megmutatták,hogy a szerelem nem ismer határokat és mindent legyőz.
„bármilyen fagyos is a tél, utána mindig megérkezik a tavasz.”
Örülnék ha még olvashatnám tovább a történetüket,remek párost alkotnak.


Népszerű idézetek

Erikaolvas>!

Tudtam, ha feladom, az ő szíve az enyémmel egyszerre szűnik meg dobogni.

Erikaolvas>!

Annyi mindent elértél már, lásd meg benne a szépet, hidd el, nagyon sok van benne.

Erikaolvas>!

Ha egy kívánságom lehetne a Jézuskához, én azt kívánnám, hogy mindenki, aki szereti a karácsonyt, készítsen ebből az érzésből egy köntöst, és adja oda valakinek, aki magányosnak érzi magát ezekben a napokban, hogy az magára ölthesse a szeretet melegét, hogy ne legyen senki, akinek a szívében bánatos hideg van. De kívánhatnám azt is, hogy mindenki, aki szereti ezt az ünnepet, fonjon ebből egy kötelet, amibe kapaszkodhatnak azok, akik úgy érzik, ezekben az időkben a szakadékba zuhannak. De kívánhatnék mindenkinek akár egy puha paplant is, amit szeretettel töltenek meg a havas napok rajongói a meleget adó tollak helyett, hogy a bánatos estéken a boldogság takarhassa be azokat, akik esténként magányosan hajtják álomra a fejüket. És végül azt kívánnám, ne legyen nap, amikor ki kell bújni a köntösből, ne legyen nap, amikor el kell engedniük a biztonságot nyújtó kötelüket, és ne legyen nap, amikor fáznak, mert nincs, amivel betakarózhassanak.

Erikaolvas>!

Annyi mindenen keresztülmentünk már együtt, és megtanultuk, hogy az élet nem fekete vagy fehér.

Detty77 >!

Leszek én az a fény a világítótorony tetején, hogy hazatalálj!

Detty77 >!

Megyek, és bemutatkozom a csodáknak, amiket valóra váltottál!


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: A porfészek
Vivien Holloway: Vérvörös horizont
Marosi Katalin: Lady karnevál
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Pétervári írások / Egy nagy bűnös élete
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei
Julia Quinn: És boldogan éltek
Peter V. Brett: A Nagy Bazár / Brayan Aranya és más történetek
Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2.
Jennifer E. Smith: Ilyen a boldogság
Jodi Ellen Malpas: Ez vagyok