Éget ​a nap 57 csillagozás

B. D. Alíz: Éget a nap

A három frissen érettségizett barátnő, Kinga, Áfonya és Liza egy szabadulószobás pesti kalanddal kezdi meg az érettségi utáni nyarat. Véletlenül ugyanarra az időpontra jelentkeznek be, mint a népszerű magyar fiúbanda tagjai, Márk, Levi és Marcell, így végül együtt kell játszaniuk.
Kinga és Márk ennek, illetve a sors különös játékának köszönhetően kénytelen egy egész napot együtt tölteni. Márk olyan kitartóan ostromolja a lányt, hogy a kezdeti makacs ellenállása után végül beadja a derekát. Másnap elbúcsúznak egymástól és azt hiszik, nem fognak többet találkozni, de tévednek. Liza járni kezd a banda másik tagjával, Mallal, így akaratlanul is összejön a két baráti társaság.
Kinga azonban nem számít arra, hogy így a népszerű énekessel csak még jobban „összebilincseli" az élet…

>!
Könyv Guru, Budapest, 2022
118 oldal · ISBN: 9786156440211
>!
Könyv Guru, Budapest, 2022
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156440204

Enciklopédia 1


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Cs_N_Kinga P>!
B. D. Alíz: Éget a nap

Ennek a könyvnek egyik nagy hibája a besorolása. Szerintem nem ifjúsági a történet, hanem new adult. És innentől ez egy szórakoztató történet volt számomra. A humora tetszett, többször elmosolyodtam, sőt még egy-egy alkalommal fel is nevettem. Ha a mai romantikus-erotikus köteteket nézem, egyáltalán nem lóg ki közülük. Egy délutánra jó olvasni való lehet.
A történet egy lányról szól, akit megcsaltak, ezért nem mer újra bízni az erősebbik nemben. Viszont szinte ugyanolyan férfit talál magának mint aki előtte volt. Ez a fiú/férfi nagyon bizonygatja, hogy mennyire tetszik neki. De azt is tudni érdemes, hogy egy véletlen folytán egy éjszakán közös bilincsük lesz, így kénytelenek jobban megismerni a másikat. A lány főszereplőnk nagyon tüskés, néhol már a bunkóság határát súrolja, de szerintem ez is a sündisznóra emlékeztet, aki védeni próbálja magát. Kinga a főszereplőnk pedig a szívét.
Közben a környezetükben is összejönnek a barátaik, így kénytelenek még több időt együtt tölteni és szép apránként, de kialakul egy kapcsolat köztük, ami lassacskán elkezd mélyülni.
Nem egy Nobel – díj várományos sztori, de kikapcsolódásnak nekem megfelelt. Ebben a formában már sokkal rosszabbat is olvastam, még nem tudom fogom-e a folytatást is olvasni? El nem zárkózom előle.
Az egy csillag levonást azért kapta, mert néhol erőltetettek voltak a jelenetek és kicsit túl gyorsan történtek a dolgok. Én nekem nagyon nosztalgikus volt, régen a Take That-nek volt egy hasonló könyve, és még kiskamaszként olvstam:)
De lesz ez még jobb is!
https://youtu.be/d0yitDpS6Iw

3 hozzászólás
Trudiz>!
B. D. Alíz: Éget a nap

Főszereplőnk egy szókimondó, de alapjában véve jól nevelt nagylány, akarom mondani, nagykorúvá cseperedett felnőtt éveibe épp belépő hölgyemény. A kezdet nagyon furfangos volt, és folytatódott kb. kiszámíthatóan, de egy könnyed kikapcs olvasmánynak megfelelt. Kedveltem a kiszólásait, amik kissé bosnyákvikisek voltak.
A humora is megvolt.

Vivien_Orbán_2>!
B. D. Alíz: Éget a nap

Ez egy igazán szerethető történet, ami tele van viharokkal, szerelemmel, problémák megoldásával és sok-sok burkolt tanulsággal. Én már nagyon szerettem olvasni a wattpadon is.

Petra0611>!
B. D. Alíz: Éget a nap

Egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Szerintem ez a könyv zseniális lett ahogy leírja a szereplőket és ahogy bemutatja az őket övező érzelmeket. Nekem ez a könyv bent van a top3 kedvenc könyvben

Hetti_Bánfi>!
B. D. Alíz: Éget a nap

Nagyon érdekes könyv. Én ezt a könyvet még wattpadon ismertem meg és egyszerűen zseniális ,hogy mennyire jól áttudta dolgozni azt a story-t. Mindenki figyelmébe ajánlom.♥

Babos>!
B. D. Alíz: Éget a nap

Imádtam minden oldalát. Rövid, de meg is összetett könyv. A karakterek szerethetőek, és viccesek.

Szabics_Adrienn>!
B. D. Alíz: Éget a nap

Kellemes kikapcsolódás volt egy könnyed délután. Nagyon jókat nevettem, az írónőnek kiváló a humora. Figyelemfenntartó írásmód, már csak azt vettem észre, hogy elfogytak a lapok. :) Kíváncsian várom a történet folytatását!

szalailau>!
B. D. Alíz: Éget a nap

Fiatalos, pörgős, könnyed nyári olvasmány ;)

sarizsofii>!
B. D. Alíz: Éget a nap

Imádtam ezt a könyvet. Humoros volt, aranyos volt és mindent tudott amit egy könyvnek tudnia kell.♥ Fiatalabbaknak is teljen ideális mert nem olyan hosszú. Valamint a karaktereket is nagyon megszerettem, mindannyian külön egyéniségek voltak.


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Mindenkinek megvolt a maga története.

(első mondat)

Trudiz>!

[…] pucsított popóval (kedvenc alliterált szókapcsolatom), pár percig próbálkozhattunk […]

15. oldal

Trudiz>!

[…] néha meg kell elégednünk azzal, amink van.

157. oldal

PTJulia P>!

– Beültem a kocsiba – közöltem vele, amikor elhagytam az utcánkat. – Másfél órát ír a telefon.
Őszinte leszek, rohadtul féltem, és attól is, hogy magamra hagy. Háromszor vezettem idáig, de nem nagy távokat, és nem éjszaka. Megpróbáltam nagyon figyelni, miután kiértem Pestről. Igaz, hogy éberebb lettem, de reméltem, nem fogok közben elaludni, ezért meg is bontottam az energiaitalt. Ránéztem a Hell feliratra, és úgy kortyoltam belőle, mintha csak sorstársak lennénk a kis ördöggel a dobozon.

66. oldal

1 hozzászólás
Trudiz>!

– Ő itt Kinga – mutatott be Markovics, én pedig, mint egy szende szűz, intettem egyet.

35. oldal

Trudiz>!

Cuki történetként hatna az unokáknak a karácsonyfa mellett, egy pohár langyos tejjel és keksszel megspékelve.

39. oldal

Trudiz>!

– Jobban teszed, ha hagysz még aludni, mert a hangod könnyen el fogja érni a koncerteken a kasztrált férfiak tenorját…

50. oldal

bogica_06>!

-Brúnó, lábhoz! Megyünk gazt venni! – szólt a haverjának.

94. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán
B. B. Easton: A rocksztár
Vi Keeland: Szerelmi háromszög
Winter Renshaw: Ui.: Kívánlak
Ella Steel: Vágyak dallama
Hugyec Anikó: Túl kevés idő
B. E. Belle: Visszatérők
B. E. Belle: Szépségek
Julia Lewis Thomson: Többek között
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban