Zárt ​ajtók mögött 1477 csillagozás

B. A. Paris: Zárt ajtók mögött B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban.
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.

Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok.
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?

„ Briliáns, dermesztő, félelmetes és letehetetlen. "

Lesley Pearse

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905346 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Művelt Nép, Budapest, 2016
320 oldal · ISBN: 9786155617645 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Művelt Nép, Budapest, 2016
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155617645 · Fordította: Gálvölgyi Judit

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Grace Angel · Millie Harrington · Jack Angel


Kedvencelte 187

Most olvassa 47

Várólistára tette 457

Kívánságlistára tette 402

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

Infierno>!
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Ne gondoljatok rólam semmi rosszat, de imádom ezt a témát. Olyan szinten volt izgalmas, hogy alig bírtam letenni. Néha figyelmeztetni kellett magam, hogy most enni kéne, nem olvasni, most órán vagy, talán jobb lenne figyelni, de amíg be nem fejeztem, addig folyamatosan foglalkoztatott, még az álmaimba is beférkőzött.

Végig úgy olvastam a történetet, mintha az események nemcsak Grece-szel, hanem velem is történnének egyidejűleg. Én is próbáltam terveket szövögetni, vajon hogy is lehetne megmenekülni, de egyszerűen nem volt semmi!!! Tudom, hogy ez csak egy könyv, de akár meg is történhetne, sőt lehet, hogy éppen most is ez történik valakivel. Egyes részeknél a hideg futkosott a hátamon. A sötét hangulata teljesen magával ragadott. Fogalmam sem volt, hogy lehet ennek a borzalomnak vége valaha is, ha egyáltalán vége lesz. A vége felé egyre fokozódott a feszültség, csak kapkodtam a fejem, úgy pörögtek az események.spoiler

Úgy sajnáltam, hogy olyan hirtelen lett vége, szívesen olvastam volna még a következményekről. Akinek tetszett A lélek legsötétje, annak csak ajánlani tudom. Meg úgy általában mindenkinek.

10 hozzászólás
_Eriii>!
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Nagyon-nagyon tetszett. Izgalmas, lehetetlen, feszültséggel teli. Képes az embert annyira felidegelni, hogy reszkessen. Még nekem is, akinek könnyen nyílik a székely bicska a zsebeben, lehetetlen volt. Egyszerűen kilátástalannak találtam minden eshetőséget arra, hogy Grace kijusson a poklok poklából. És hiába hadonászok itt a bicskámmal, hogy ki tudnám belezni és herélni is Jacket, Grace olyan helyzetbe volt, hogy muszáj volt eltennem a bicskám. Nem ment könnyen elhihetitek, mert olyan sokszor felment a cukrom olvasás közben, hogy nem tudom elmondani. Már az első lapokon érezni lehetett azt a feszültséget ami az ilyen pszchio-thrillerekre jellemző. Félelmetesen izgalmas, és mégis úgy beszippant, hogy tudni akarod hogyan ér végét. Nagyon szerettem a szereplőket, Jacket leszámítva. Milliert annyira rettegtem. Ajánlom nagyon, főleg azoknak akik szerették a Lélek legsötétjét.

4 hozzászólás
Lillsz>!
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Hátborzongató, magával ragadó, LETEHETETLEN!
Ez volt az első ilyen fajta könyv amit olvastam és imádtam! Annyira jó volt, hogy az már hihetetlen!
Különösen nagyon tetszik, hogy ugrál a regény, jelenből-múltba, múltból-jelenbe! Grace-t nagyon sajnáltam. Elég okos, bátor főszereplőnek ismerhettük meg.
Millie az egyik kedvencem. Úgy megszerettem! :)
Jack-et nagyon helyes, udvarias fiatalembernek látta az olvasó az elején spoiler A legszomorúbb, hogy ilyen emberek tényleg vannak… mint Jack. 5/5

robinson P>!
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Nem rossz, elmegy egynek. Most kellene elájulnom, de már a kezdésnek kétszer futottam neki…unalmas bájolgás volt, 20 oldalas vacsoraleírással, letettem. Kissé túlreklámozott regény ez, mintha nem bíznának benne. Pedig azért nem rossz. Oké, elsőkönyves ez a stíluson érezhető is. Filmre vele, mondanám, de volt már ilyesmi a kezdő Juliska Róbertsz alakításában. (Egy ágyban az ellenséggel).
Aztán a látszat mögé enged bepillantást. Igazolódik, ha valami nagyon tökéletes, minden rendben látszólag, ott van valami kaka a függöny mögött… Itt is. Rémesen elképesztő, pszichopata bájgúnár pasi, akitől mindenki elolvad. A Dzsorzs Kúnizás egy idő után kifejezetten idegesítő volt nekem.
Grace is… elég naív, de nála lesz némi jellemfejlődés.
A befejezés kifejezetten tetszett, ötletes, azt kapta, amit adott…
Szórakoztató, de brutálisabbat vártam.

28 hozzászólás
CsakSimánDorka>!
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Hűbaccameg!!! O.o

Hát ez hihetetlen, sokkoló mégis fantasztikus volt!!! Már az első perctől kezdve érezni lehetett a feszültséget és, hogy van valami a levegőben. Minden annyira nagyon tökéletes volt, hogy az már inkább zavaró, mint elkápráztató. Imádtam, hogy két időben játszódik a történet, aztán a végére összeér és így megkapjuk a végkifejletet. Nagyon jól fel volt építve minden egyes lépése Jacknak, hogy mit miért hogy csinál. Ez nem is volt számára kihívás, hisz ügyvéd. De aztán jöttek az apró jelek, hogy valami mégsem olyan tökéletes: nincs telefonja Grace-nek, nem megy egyedül soha, nincs saját e-mail címe…. Persze ez nem ad igazán okot arra, hogy valóban gyanúsak legyenek mégis az új szomszéd Esther próbálta keresni valamit, ami mégsem olyan tökéletes….és talált is!

Bővebben:
https://dorkaanyaolvas.blogspot.hu/2016/11/b-paris-zart…

4 hozzászólás
Bree_olvas>!
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

„– A félelem. (…) Nincs hozzá fogható. Imádom a látványát, imádom az érzését, imádom a szagát. És különösen imádom a hangját. (…) Még az ízét is.” libabőőőr. Annyira jó könyv volt! Még betegen, lázasan is elolvastam, mert nem tudtam lerakni!

Egy igazán Tökéletes könyv. Játszik a gondolataiddal, rávezet arra, hogy TE is, mint olvasó a kiutat keresd! Kegyetlen, megdöbbentő és valóban sajnos valóságot tükröző. Vajon hányan élhetnek a valóságban így ? Miért nem veszik észre minél többen? Miért nem hisznek egy sérült nőnek? Annyi, de annyi kérdés.
Nagyon elgondolkodtató témát dolgoz fel, olyan módon, hogy az elolvasása után jobban odafigyelek mindenkire. Annyi olyan ember van a világban, aki nem néz a felszín alá és elfogadja, amit lát. Én nem akarok olyan lenni. Olyan akarok lenni, mint Esther.

Szóval…egy kérdés. Melyik könyvet ajánlanátok ebből a műfajból még? :D

7 hozzászólás
Naiva P>!
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Évek óta a várólistámon van ez a könyv. Ha tudtam volna, hogy ilyen gyorsan ki fogom végezni, nem vártam volna vele ennyi ideig. Talán azért is, mert ez a könyv annyira megdöbbentett. A feszültség lassan, aprólékosan volt adagolva, de nagyon ügyesen meg volt teremtve.
Csak úgy faltam a lapokat, éjjel is csak ezt a könyvet olvasva és azon rágódtam, mi lesz Grace-szel és Millie-vel?
Szerintem tökéletes pszicho-thriller volt, mert valósággal játszott azzal a félelemmel, ami szerintem minden nőben, de az is lehet, hogy férfiakban is benne van.
A félelmet csak még jobban fokozta, hogy az egész olyan valóságosnak, sőt, hitelesnek tűnt. El tudom képzelni, hogy sok Jack-hez hasonló, nem normális él ebben a nagyvilágban anélkül, hogy bárki tudná róluk, milyen emberek is valójában. Az elején nem értettem Grace-t, de szerintem az ő helyzete az a tipikus „könnyű okosnak lenni” helyzet, de amikor már benne volt, nem lehetett belőle kiszállni hiszen még a társasági élete is előre meg lett szervezve és soha nem tudhatta, hogy ez most egy spontán lehetőség, vagy emögött is csapda van.
Engem nagyon lenyűgözött az a testvéri szeretet, ami Milllie és Grace között volt. Illetve Millie-n, egy Down-szindrómás lányon kívül egyetlen egy ember akadt a „baráti társaságból”, aki átlátta a valódi helyzetet.
off
Millievel ellentétben nem utálom George Clooney-t, de Jacket annál jobban utáltam.
Ebből a történetből egy nagyon jó filmet lehetne rendezni.

4 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Majdnem nagyon tetszett ez a történet. A fülszövegnek ellent kell mondanom már az elején, miszerint kedveljük a főszereplő házaspárt, még ha nem is áll szándékunkban. Inkább fordítva mondanám, nekem mindig szándékomban áll kedvelni a főszereplőket, de ebben az esetben nem nagyon tudtam egyikőjüket sem kedvelni, és ez így volt már a könyv kezdetétől fogva.
Bea

A Zárt ajtók mögött történetét tekintve, számomra semmi újat nem adott, de ez nem feltétlenül jelent rosszat.
Az eseményeket tekintve, voltak olyan fordulatok, amiket előre kitaláltam, pedig ha hiszitek, ha nem, velem ilyen nem sokszor szokott történni.
Zsófi

TitkOLVASás keretében olvastuk el a könyvet, mindkettőnk teljes véleményét itt olvashatjátok:
http://konyvutca.blogspot.hu/2017/06/titkolvasas-b-pari…

Kawaii_vIVIv>!
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Az ember sosem tudhatja igazán kit sodor útjába az élet…bárki lehet normális és pszichopata.
Sajnáltam Grace-t és Millie-t, hogy kapcsolatba kerültek Jack-el. Persze kit ne varázsolna el egy ilyen pasi. A barátok, szomszédok se igazán gyanakodtak (talán csak egy), a szülőkről pedig jobb ha nem is beszélünk. Grace helyzete elég durva, és mint olvasó hiába töröd a fejed, tényleg úgy tűnik, hogy nincs esély szabadulni…talán csak úgy, ahogyan Grace is tette. Csodálom, hogy így bírta ezt az egészet, mert tényleg reménytelen volt a helyzet, mert ez a nyomorult pasi mindig a nő előtt járt.
Kíváncsi vagyok a másik könyvére is a szerzőnek. :)

Sylveris>!
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Emiatt a könyv miatt kozmált oda a puding, és forrt el a teának való víz. Emiatt a könyv miatt voltam képtelen bármire is odafigyelni. Igazából fogalmam sem volt hogy mire számíthatok.
Undorító, megrendítő és elképesztő. Az olvasási válságomból kirántott. Köszönöm!

Maga a könyv gyorsan olvasós, letehetetlen. Adott két tökéletes szereplő. Tökéletes nő, tökéletes férfi. Tökéletes szerelem, kapcsolat. Tökéletesség netovábbja. Ám műfaját tekintve egész végig kattogott az agyam, hogy vajon ki a bűnös, kit hogy fognak eltenni lábalól. Netalántán a férj nem tiszta, vagy esetleg a nő? Na és ott a huga, meg a barátok. De erre végképp nem számítottam… Egyszerűen fantasztikus! Hátborzongató!
Végig ott voltam Grace-vel, átéltem ugyanazt, mint ő. Nem tudtam szabadulni.
Kénytelen voltam az első százötven oldal után megálljt parancsolni, hisz annyira kiakadtam. spoiler Majd kicsit nyugodtabb lélekkel folytattam az egészet. Ó, Grace.. az a tehetetlenség ami kettőnkön ragadt.
Az írónő remekül szőtte a szálakat, sosem unatkoztam. Egy pillanatra sem tudtam félrenézni.
spoiler

Mindenképp elolvasom az írónő további könyveit!

https://maggiekonyvespolca.blogspot.de/2017/04/b-paris-…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Pandalány>!

– Az emberek nagyon jól megvoltak a mobil feltalálása előtt is.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Angel · mobiltelefon
2 hozzászólás
Pandalány>!

„Ne hisztériázz, nem áll jól neked. […]”

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Angel · Jack Angel
Pandalány>!

[…] a félelem az elrettentés legjobb eszköze.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem · Grace Angel
Szelén>!

– A félelem. […] Nincs hozzá fogható. Imádom a látványát, imádom az érzését, imádom a szagát. És különösen imádom a hangját. […] Még az ízét is.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem · Jack Angel
hraurie>!

Odakinn a felhajtón kinyitja nekem a kocsi ajtaját, megvárja, amíg beszállok. Amikor rám csukja, önkéntelenül az jut eszembe, milyen kár, hogy szadista vadállat, mert a modora csodás.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Angel
mate55 P>!

A lovagiasság általában kirepül az ablakon, amikor egy kapcsolatban beköszönt a megszokás meg a babák.

40. oldal

csfannie P>!

– Szeretnél megölni, mi?
– Idővel. De azt szeretném, ha előbb szenvednél – mondom.

232. oldal

robinson P>!

– Nem hiszem el, hogy feleségül megyek olyan emberhez, akivel még nem háltam – zsörtölődtem.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Angel
Pandalány>!

A másik életünkben, mielőtt összeházasodtunk, ő csengetett volna a légikisasszonynak. Hová lett a tökéletes úriember, akinek hittem? Álca volt csupán, figyelmességgel és kedvességgel fedte el a valódi énjét?

94-95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Angel · Jack Angel
tmezo P>!

Imád kutyaszorítóba kényszeríteni, figyelni, hogyan mászom ki a kínos helyzetből, amelybe gátlástalanul hoz, […]

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Angel · Jack Angel

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Alice Feeney: Időnként hazudok
Sabine Durrant: Így emlékezz rám
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Gillian Flynn: Éles tárgyak
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
Ashley Audrain: A szív sötétje
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska
S. J. Watson: Amnézia
Gillian Flynn: Holtodiglan